بجنورد- ایرنا- مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان شمالی گفت: توزیع ثروت بین صنایع مادر و روستاهای این استان عادلانه نیست و به همین علت روستاهای ما سهمی از گردش مالی این نوع صنایع ندارند.

 به گزارش ایرنا، امین کلاته روز یکشنبه در همایش روستا و عشایر خراسان شمالی اظهار داشت: صنایع مادر پتروشیمی، سیمان، آلومینا و قند در خراسان شمالی تمامی گردش مالی خود را خارج از استان انجام می دهند و روستاییان ما در این استان هیچ سهمی از این گردش مالی ندارند.
وی تصریح کرد: برداشت غیرمجاز آب از دشت های استان خطر فرونشست را بیش از گذشته تشدید کرده است و اگر نتوانیم با تزریق بودجه درآمدی پایدار در این روستا انجام دهیم در آینده با مشکل مواجه می‌شویم.
 کلاته ادامه داد: میانگین تبخیر آب های سطحی ما از متوسط کشوری بیشتر است و به همین علت باید طرح های آبخیزداری و آبخوان داری به سرعت اجرا شوند و این موضوع نیز بودجه ملی را می‌طلبد.
مدیرکل امور روستایی استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه مهندسی راه های روستایی این استان باید مورد بازنگری قرار گیرد گفت: مناطقی در این استان وجود دارد که اگر راه بین چند روستا ایجاد شود، گردش مالی مناسبی نیز در این مناطق انجام می گیرد. 
وی بازنگری و بازآفرینی سیما و منظر روستایی را از اولویت‌های دولت عنوان کرد و ادامه داد: امروز روستاهای خراسان شمالی دیگر نما و پوشش سنتی خود را از دست داده‌اند و با طرحی جدید سعی داریم این هویت از دست رفته را به روستاها برگردانیم.
کلاته بیان کرد: طرح بازآفرینی روستاها باید توسط دانشگاه ها طراحی شود و برای این کار درصد هستیم تا تفاهم‌نامه‌ای با جهاددانشگاهی خراسان رضوی را امضا کنیم تا این طرح در استان اجرا شود.
وی رسیدگی به درآمد پایدار روستایی را از دیگر اولویت‌های رسیدگی به این قشر زحمتکش دانست و نباید اجازه دهیم تا روستاییان ما متکی بر درآمد دام و کشاورزی باشند و باید شغل جایگزین طراحی شود تا به درآمد پایدار برسند.
مدیرکل امور روستایی استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه روستاییان ما فروشنده های خوبی نیستند، افزود: بازاریابی خوبی توسط روستاییان برای فروش محصولاتشان وجود ندارد و طرح‌هایی را در حال اجرا داریم تا حاشیه سود دلالان در این حوزه کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: انگور این استان به اسم شاهرود و سایر اقلام مثل پشم پوست خراسان شمالی با برند سایر استان ها به فروش می رسد و لازم است برندسازی مناسب در این زمینه انجام گیرد.
مدیرکل امور روستایی خراسان شمالی اظهار داشت: نقش حاکمیت مردم توسط شوراها نیز در سرنوشت خود باید مشخص شود و سیاست جدید ما در فعالیت شوراها و روستاها استوار است و سعی داریم تا شوراها در تعریف جدید بیشتر اظهارنظر و بازرسی کنند.
 وی ادامه داد: مشکل دیگر روستاهای خراسان شمالی توزیع ناعادلانه بودجه است چرا که سرانه روستاهای خراسان شمالی با استان‌های توسعه‌یافته تهران و اصفهان باید متفاوت باشد و اینکه دهیاری اصفهان سالانه درآمد ۲۰۰ میلیون تومان داشته باشد و دهیاری ما ۷۰ میلیون تومان قابل قبول نیست.
کلاته در ادامه راه‌اندازی بازارچه‌های محلی را بسیار با ارزش دانست و گفت: بازارچه به اشتغال پایدار در روستا کمک می کند و توسعه این بخش از اهداف بلندمدت ماست که باید در استان انجام شود.
وی افزود: اکنون جمعیت روستایی ۴۳ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند و به طور قطع توزیع منابع و درآمدها باید مورد بازنگری قرار گیرد و سهم بیشتری و روستاها تعلق می گیرد.
همایش ملی روستا و عشایر خراسان شمالی امروز یکشنبه با حضور جمعی از روستاییان و عشایر استان و استاندار و مدیران استانی برگزار شد و جمعی از روستاییان مشکلات خود را بازگو کردند.