تهران- ایرنا- محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با الکترودهای نوین بر پایه گرافن، یون زدایی آب‌های لب شور را با کیفیت بهتری انجام دهند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سارا مدنی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «الکترودهای نوین بر پایه‌ی گرافن جهت به کارگیری در فرایند یون زدایی خازنی» گفت: هدف از اجرای این پروژه، بررسی و کاربرد اکسید گرافن سایز بزرگ برای ذخیره سازی انرژی و همچنین نمک زدایی از آب‌های لب شور بوده است.

وی با بیان اینکه حیطه‌ ذخیره سازی انرژی موضوعی است که در کشور ما مغفول بوده، افزود: تحقیق در قسمت کاربرد ابرخازنی نتایج قابل توجهی را نشان داد و تا این زمان عدد چگالی ظرفیت بدست آمده از آن برای یک سیستم ابرخازنی دو الکترودی و تمام کربنی در قیاس با پژوهش‌های مشابه در کل دنیا عدد بسیار قابل توجه و منحصر به فردی بود.

این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در ابرخازن ساخته شده از هیچ افزودنی یا اتصال دهنده‌ای استفاده نکردیم. در دسترس بودن مواد مورد استفاده در الکترولیت این سیستم ها، از نقاط قوت این تحقیق است.

وی گفت: در قسمت یون زدایی از آب نیز این ماده در تلفیق با موادی مانند نانولوله‌های کربنی و کربن فعال، نتایج قابل قبولی داد. گرم پایین استفاده از مواد فوق الذکر و تاثیر آن با همین میزان اندک می‌تواند پتانسیل خوبی برای تجاری سازی این سیستم‌ها با استفاده از اکسید گرافن سایز بزرگ فراهم کند.

مدنی درباره مزیت‌های رقابتی طرح اظهار داشت: دوستدار محیط زیست، سهولت دسترسی به عمده‌ مواد و امکانات در داخل کشور، اقتصادی و به صرفه بودن پروژه از مزیت‌های طرح به شمار می‌رود.

این محقق گفت: یون زدایی خازنی در صورت تجاری سازی از آب‌های لب شور یا زیرزمینی یا در بازیافت آب‌های کشاورزی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. از سیستم‌های ابرخازنی نیز به عنوان مثال می‌توان برای بازیابی انرژی برای وسایل نقلیه‌ برقی و آسانسورها (قطارها و ترن‌ها مترو ...) بهره برد.

اساتید راهنمای این پروژه کاووس فلامکی و سید حامد ابوطالبی به ترتیب اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مرکز پژوهش‌های دانش‌های بنیادین هستند.