برهان صلواتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر تلاش برای حمایت از کارآفرینان و سرمایهگذاران استان تاکید کرد و اظهار داشت: توزیع این اعتبارات براساس جمعیت هر شهرستان است که پشتیبانها در اولویت پرداخت قرار دارند.
وی ادامه داد: سال گذشته هم نزدیک به ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات تخصیصی مشاغل خانگی در قالب طرحهای پشتیبان و مستقل به کردستانیها پرداخت شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان اضافه کرد: از این میزان ۵۷ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال در قالب بیش از ۳۶۰ طرح مستقل و ۵۷ طرح پشتیبان به بانکهای عامل معرفی شدند که بیش از نیمی از پشتیبانها موفق به دریافت تسهیلات شدند.
صلواتی با اشاره به اینکه بخش قابل توجه این تسهیلات با همکاری بانکهای عامل و دستگاههای اجرایی به متقاضیان پرداخت شد، افزود: عمده طرحهای بهره مند از تسهیلات مشاغل خانگی شامل صنایع دستی، فرش، صنعت، گیاهان دارویی، انفورماتیک و آی تی و پوشاک است.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از آسیب شناسی طرحهای قبلی و انجام مطالعات داخلی و خارجی در سال ۱۳۹۶ طراحی و به تصویب رسید.
به منظور اجرا و پیادهسازی این طرح، جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعهای، واسطهای و تسهیلگر مکلف به شناسایی، توانمندسازی (آموزش و مشاوره) اشخاص حقیقی و حقوقی و پایدارسازی مشاغل خانگی با اتصال به بازار شد.
امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب میشوند که با بهرهبرداری از امتیازاتی چون توسعه دانش و گسترش فناوری ارتباطات و اطلاعات حیطه گستردهای را در اکثر حوزههای اقتصادی به خود اختصاص داده است و در زمره یکی از حیاتیترین و ضروریترین بخشهای اقتصادی جوامع به شمار میرود که با تغییرات اقتصادی، فناورانه و فرهنگی فعالیت اقتصادی و کسب و کارهای خانگی به عنوان راهی کم هزینه برای تأمین معیشت پایدار مورد توجه قرار گرفتهاند.