به گزارش روز دوشنبه ایرنا، سیدقاسم ناظمی، در مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، افزود: باید تلاش کرد تنوع رویدادهای فرهنگی و هنری در استان و تبریز بیشتر شود.
وی اظهار کرد: زندگی در زیست بومی که دارای تنوع فعالیت های فرهنگی هنری است بهتر بوده و این مهارت باید به نسل بعد و کودکان و نوجوانان آموزش داده شود چراکه شهری که در آن رویدادهای فرهنگی هنری فراوان باشد، زندگی متفاوت تری قابل تجربه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، گفت: این جشنواره فرصت مغتنمی است تا کودکان و نوجوانان با دیدن آثار برتر این گروه سنی خود را در جایگاه داوری نیز محک بزنند.
ناظمی با بیان اینکه کرونا مجال نداد شهروندان بیشتری از این رویداد بهره مند شوند، ادامه داد: ایجاد این فرصت و فضا در شهر اتفاق مبارکی بوده و امید است که با همت نهادهای فرهنگی و انجمن های فرهنگی هنری تبریز و عموم هنرمندان این عرصه تنوع و تعدد رویدادها افزایش یابد تا در آن ها ستاره هایی بدرخشند که آینده فرهنگ و هنر استان را روشن کنند.
وی یادآوری کرد: اگر فرصتی فراهم شود تا کودکان، نوجوانان و جوانان از مهارت های فرهنگی بهره گیرند به طور قطع آینده درخشانی را در حوزه فرهنگ و هنر منطقه و استان شاهد خواهیم شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم رحمت در سال های گذشته در تبریز و تربیت فیلمسازان جوان با استعداد و هنرمندان مطرح در این عرصه گفت: برای پرورش استعدادها در این عرصه باید به عنوان متولیان فرهنگ و هنر تعداد و تنوع رویدادهای فرهنگی را افزایش داد.
ناظمی، با تاکید بر توجه و ایجاد فرصت برای درخشش استعدادهای نهفته در این عرصه، افزود: امروز زمانه ای است که باید به استعداد افراد توجه شود تا بتواند در مسیر علاقه خود قدم بردارد تا شاید هنرمندی جهانی شود.
وی اظهار داشت: از این قدم های موثر در این راستا، برگزاری چنین جشنواره ها و همایش هایی است تا بتوان تبریز را به شهری بالنده در عرصه فرهنگ و هنر تبدیل کرد.
۲۷ داور کودک و نوجوان آثار سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان را داوری کردند
دبیر سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان نیز در این مراسم گفت: سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان با مرکزیت اصفهان مصادف با آغاز هفته ملی کودک و نوجوان و همزمان با کل کشور با شعار «سینما سرزمین خیال» در تبریز آغاز به کار کرد.
سعید قومیان افزود: آثار منتخب این جشنواره علاوه بر اصفهان و تهران در ۲۰ استان دیگر به نمایش درآمد که بخش استانی جشنواره شامل ۱۰ فیلم بلند سینمایی و ۱۰ فیلم کوتاه داستانی و پویانمایی بود.
وی اظهار کرد: شاخصه اصلی این جشنواره، حضور ۲۷ داوران کودک و نوجوان از مقطع ابتدایی تا دبیرستان و شناسایی استعدادهای برتر این عرصه در میان نوجوانان و نسل آینده است.
دبیر سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان گفت: برگزاری جشنواره اتفاقی خوب در شهر تبریز بوده که زمینه علاقه مندی کودکان و نوجوانان به این هنر را مهیا کرد تا علاقهمندان بتوانند در شهر خود بهترین و تازه ترین فیلم های حوزه کودک و نوجوان را تماشا کنند.
قومیان، ادامه داد: در هفته گذشته با افزایش روند واکسیناسیون و کاهش میزان ابتلا به بیماری کرونا، همزمان در آذربایجان شرقی ۲ رویداد فرهنگی مهم شامل نخستین جشنواره سراسری نمایش کودک (باغچه بان) و سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان همزمان در مرند و تبریز برگزار شد و امید است با ادامه این روند فعالیتهای فرهنگی و هنری در استان رونق یابد.
اثر هنری اگر زمینه و بستر تئوریک نداشته باشد ارتقا نمی یابد
مدیرکل نهاد کتابخانه های آذربایجان شرقی نیز در این جشنواره با بیان اینکه از آموختن رهایی نیست و آموختن و یادگیری علم در هر سن و کسوتی الزامی است، گفت: تئوری لذت دانستن امروزه در میان اقشار فرهیخته جامعه ساری و جاری است و این دیدگاه ارزشمند باید به نسل های بعدی منتقل شود.
شهرام خدایی با بیان اینکه یک اثر هنری باید زمینه و بستر تئوریک داشته باشد و تا این بستر فراهم نشود، ارتقا نمی یابد، افزود: ضرورت بستر تئوریک و بهره گیری از تجربیات و دانش بزرگان و پیشکسوتان موجب ارتقا و بهبود کیفیت کار و پیشرفت روز افزون آثار هنرمندان می شود.
وی اظهار کرد: امید است با اتمام دوران کرونا باز هم بتوان از آثار هنری هنرمندان جوان و با استعداد استان در کنار اساتید فرهیخته و پیشکسوت بهره برد.
کانون سینماگران نوجوان از آبان ماه امسال در آذربایجان شرقی فعال می شود
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با قدردانی از کودکانی که در این جشنواره داوری کردند، گفت: با دیدن این استعدادها و شنیدن دیدگاه های آنان در این زمینه، احساس زندگی در ذهن و قلب بزرگسالان ساری و جاری می شود.
علی بینش با اظهار امیدواری برای برگزاری جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان در سال های آینده با قدرت و قوت و بلکه بیشتر در آذربایجان شرقی، افزود: تربیت یافتگان سینما هستند که با تدبیر و مدیریت بیان خود نشان می دهند که چه ذهن خلاق و آفرینشگری دارند.
وی اظهار کرد: کانون سینماگران نوجوان از آبان ماه امسال در استان ما شروع به کار خواهد کرد و با توجه به استعداد کودکان احساس نیاز به کانون سینماگران کودک در استان وجود دارد.