به گزارش ایرنا المهدی المنتظر عند الشیعة الاثنیعشریة با نام انتظار از دیدگاه شیعه منتشر شد، تا علاقه مندان به حوزه مهدویت با دیدگاه های یکی از محققان شیعی در کشور همسایه آشنا شوند.
اثر حاضر رساله دکترای جواد علی به زبان آلمانی است که در سالهای اخیر به زبان عربی ترجمه و منتشرشده است. مهمترین ویژگی این کتاب برخلاف بیشتر آثار روایی یا مطالب درباره مهدی و مهدویت، نظریهپردازی مؤلف است. علت چاپنشدن این اثر در زمان حیات مؤلف، دیدگاه شیعی حاکم بر رساله بوده که مؤلف تمایل نداشت که آن دیدگاه در حکومت حزب بعث عراق آشکار گردد.
کتاب در ۱۰ فصل نوشته شده است؛ فصل نخست به دیدگاه امامت از نظر شیعه می پردازد، فصل دوم به موضوع جانشینی پیامبر (ص) و فصل سوم به غیبت و رجعت اشاره دارد. فصل چهارم تا هفتم مشتمل بر معرفی نواب اربعه است و پس از آن در فصل های هشتم تا دهم مباحث تکمیلی پیرامون مهدویت و انتظار در مکتب تشیع ادامه می یابد.
در بخشی از فصل اول کتاب آمده است: واژه «شیعه» در زبان عربی به معنای «حزب» بوده و تنها به خاندان علی بن ابیطالب اطلاق میشود. نام امامیه نیز به خاطر پذیرفتن امامت به معنای رهبری دینی برمیگردد که ساختار عقیده شیعیان را تشکیل میدهد. امامت از دیدگاه شیعه به معنای پذیرفتن اصول پنجگانه دین اسلام بوده که عبارت است از «توحید، عدل، نبوت، امامت و قیامت»؛ پس از حضرت محمد شمار پیشوایان شیعه به دوازده امام میرسد. از اینرو آنها «شیعه دوازدهامامی» شناخته میشوند. نخستین پیشوای شیعیان، حضرت امام علی و آخرین آنها حضرت مهدی است. باور شیعیان بر این است که هرکس بمیرد و این دوازده امام را نپذیرد کافر شمرده میشود.
اما چه وقت این دولت آرزو آغاز میگردد؟ هرگز سخن و نظری شفاف در این باره مطرح نشدهاست. زمان پاسخگویی بدین پرسش را فقط خدا میداند. البته اشارههایی بدین موضوع برای مردم شده که میتوانند زمان آن را بدانند. این نشانهها همیشه به شیعه و دشمنانشان ارتباط دارد. از جمله این نشانهها فروپاشی گسترده اخلاقی و سنگدلی همگانی و جور و ستم خواهد بود. بنا بر گفتهها امام (عج) در کوفه ظهور خواهد کرد. فریادزنی در آن روز چنین میگوید هرکس سر شیعیان را برایش ببَرد در برابر هر سری هزار درهم پاداش خواهد داد.
کتاب حاضر در ۲۵۰ صفحه وارد بازار نشر شد.