مهرزاد لطفی روز دوشنبه ، از تزریق بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در فارس از آغاز برنامه واکسیناسیون علیه کرونا تاکنون، خبر داد و گفت: از ابتدای اجرای برنامه واکسیناسیون، تاکنون بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دُز واکسن در استان تزریق شده و روند اجرای برنامه واکسیناسیون تا دستیابی به ایمنی حداکثری در جامعه، همچنان با قوت ادامه دارد.
لطفی در نشست ستاد مدیریت کرونا دانشگاه با بررسی عملکرد مراکز واکسیناسیون با تقدیر از مشارکت خوب مردم استان فارس در اجرای این برنامه و حضور در پایگاه ها و مراکز واکسیناسیون افزود: با توجه به آغاز فصل سرما و خطر آغاز موج ششم بیماری کرونا ضرورت دارد در سریع ترین زمان ممکن به ایمنی بالا در سطح سلامت عمومی جامعه دست یابیم و افرادی که تاکنون برای دریافت واکسن اقدام نکرده اند نیز لازم است با مراجعه به مراکز واکسیناسیون سطح استان، ضمن کمک به ایمنی و سلامت خود و خانواده، با مدافعان سلامت در مسیر مقابله با بیماری کووید۱۹، همراهی کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از این نشست ضمن بررسی شرایط بیمارستان های استان و نحوه ارایه خدمت به بیماران در بیمارستان ها و مراکز درمانی، از روند افزایشی ورودی به بخش اورژانس بیمارستان های بعضی از شهرستان ها خبر داد.
او با پیگیری وضعیت دارو در فارس و به ویژه نحوه تجویز دارو برای بیماران کووید۱۹ اضافه کرد: شیوع این بیماری نشان داد که مدیریت صحیح دارو علاوه بر کمک به بیماران، سیستم سلامت را نیز در کاهش هزینه ها و مدیریت بهتر تجویز دارو یاری می کند و این تجربه می تواند در سایر زمینه های مرتبط با حوزه سلامت نیز راهگشا باشد.
لطفی در ادامه این نشست ضمن بررسی روند انجام تست های تشخیصی در آزمایشگاه ها و میزان ابتلا در مناطق مختلف استان؛ به ارزیابی نحوه انجام برنامه های مقابله با کرونا در شهرستان های استان به ویژه شهرستان استهبان، وضعیت سلامت بیماران کووید۱۹ در بخش های عادی و ویژه بیمارستان ها، علت های جان باختن مبتلایان طی ۲۴ساعت گذشته و آخرین آمارهای بهبودیافتگان در استان پرداخت.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز با بیان آخرین وضعیت کرونا در استان فارس از ابتدای شیوع تا دوشنبه، بیست و ششم مهر ۱۴۰۰ بر نقش غیرقابل انکار در پیشگیری از مرگ و میر کرونا تاکید کرد.
«سید روح اله حسینی» ، از شناسایی مجموع ۴۶۴ هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس از ابتدا تاکنون خبر داد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، در مجموع بیش از یک میلیون و ۶۰۱ هزار و ۴۴۱ مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده که از این تعداد یک میلیون و ۳۹۶ هزار و ۲۹ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده و با بررسی نمونه های انجام شده، ۴۱۷ هزار و ۵۸۵ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۲۰۵ هزار و ۴۱۲ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۴۶ هزار و ۹۱۵ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع تاکنون، ۴۶۴ هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
حسینی با بیان اینکه ۲۴۹ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان بستری شده اند، افزود: هم اکنون هزار و ۷۱۷ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستان های فارس بستری هستند که از این تعداد، ۱۷۸ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
حسینی هم چنین از جان باختن ۱۱ هم استانی دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و افزود: مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به عدد شش هزار و ۸۴۳ نفر رسیده است.
وی در ادامه از بهبودی ۴۵۰ هزار و ۲۷۹ نفر از ابتدای شیوع بیماری تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
حسینی با بیان اینکه تا کنون، دو میلیون و ۸۲۹ هزار و ۷۲۶ دُز نوبت اول واکسن و یک میلیون و ۷۴۹ هزار و ۶۲۵ دُز نوبت دوم واکسن علیه کروناویروس در مراکز واکسیناسیون به مردم استان فارس تزریق شده است گفت: همچنین با تزریق ۶۵ هزار و ۵۵۱ دُز واکسن طی روز گذشته، مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در فارس از ابتدا تاکنون، به چهار میلیون و ۵۷۹ هزار و ۳۵۱ دُز رسید.
این مقام مسوول با بیان اینکه در روزهای اخیر با یک حجم افزایشی در آمار مبتلایان به کووید ۱۹ و افراد بستری شده در بیمارستان های استان مواجه هستیم؛ مراجعه هزار و ۵۱۲ نفر به مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته را گویای این روند برشمرد.
وی با بیان وخامت حال عمومی بیماران مراجعه کننده به این مراکز اعلام کرد: تعداد جان باختگان ناشی از بیماری کووید ۱۹ نیز همچنان قابل توجه است؛ ولی نکته قابل توجه در مورد جانباختگان ناشی از کرونا، سهل انگاری برای دریافت واکسن است؛ در صورتی که مطالعات نشان می دهد که واکسن کرونا در جلوگیری از مرگ و میر و شدت بیماری، نقش غیر قابل انکاری را ایفا می کند.