اراک - ایرنا - جانشین قرارگاه صنعتی پدافند غیر عامل کشور گفت: طرح آمایش صنعتی از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت کلید خورده و ماهیت صنعتی و تولیدی بودن این خطه ضرورت اجرایی شدن این طرح را دوچندان کرده است.

«حمیدرضا محمدی» روز دوشنبه در نشست قرارگاه پدافند صنعتی استان مرکزی در اراک، افزود: عمده تهدیدهای صنایع مربوط به ضعف در ایمنی بهداشت ( اچ اس ای) است که باید تمامی موارد شناسایی و برای جبران آن برنامه هدفمندی مدنظر باشد.
وی تاکید کرد: نقش پدافند غیرعامل پس از شیوع ویروس کرونا برجسته‌تر شده و مقوله بهداشت، ایمنی و محیط زیست سه مولفه جدی است که با تعامل و همکاری پدافند غیر عامل، سازمان صمت و مجموعه بهداشت و سلامت باید به‌صورت اصولی محقق شود و با تشکیل کارگروه استانی مباحث ایمنی به‌صورت یکپارچه مدیریت و اقناع‌سازی شود.
محمدی ادامه داد: سازمان ملی استاندارد نیز باید به موارد مربوط به تدوین استانداردهای صنایع که تاکنون مغفول مانده را شناسایی کرده و مجموعه کاملی از  استانداردهای بهداشت ایمنی و محیط زیست برای حوزه صنعت و تولید تدوین شود.
وی بیان کرد: گردآوری آخرین وضعیت سطح بندی واحدهای صنعتی استان در حوزه ایمنی، بهداشت و سلامت امری حیاتی است تا اقدامات لازم در زمینه پدافند غیر عامل صنعتی کشور بر اساس آن دیده شود و صنایع بتوانند از اعتبارات برای هزینه‌کرد ماموریت های خود بهره ببرند.
جانشین قرارگاه صنعتی پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد:  انتظار می‌رود آیین‌نامه‌های مربوط به تهدیدات سایبری و نظام پدافند شیمیایی به صنایع ارسال شده تا راهکارهای اعلام خطر در این راستا ارایه شوند چرا که برنامه‌های ابلاغی نیمه اول امسال در خصوص آسیب‌شناسی مخاطرات، مصون سازی، آموزش و برگزاری رزمایش‌ها برای سایر استان‌ها انجام شده است.
محمدی یادآور شد: برگزاری دوره آموزش مجازی پدافند غیرعامل برای تمام شهرک‌های صنعتی و اقدامات مربوط به بهداشت، ایمنی و محیط زیست از سوی مدیران صنایع نیازمند فرهنگ‌سازی است.
وی عنوان کرد:  نوع نگرش حاکمیت به ساختار پدافند غیرعامل کشور رو به رشد است و با این روند شاکله احیاگر با ورود افراد تخصصی و  کیفیتبخشی به  آموزش‌ها جریان می‌یابد.

معاون قرارگاه پدافند شیمیایی کشور نیز در این نشست گفت: در حوزه پدافند شیمیایی باید سه مقوله ایمنی، امنیت و دفاع  مدنظر باشد و چرا که عدم رعایت ملاحظات ایمنی و وقوع حوادث ناشی از نشت، آتش سوزی و انفجار مواد شیمیایی می‌تواند پیامد امنیتی به بار آورد.

«احمد اکرمی» تاکید کرد: از نظر سازمان محیط زیست وجود تصفیه‌خانه‌ها در شهر مشکلی ندارد اما، از دیدگاه سازمان پدافند غیرعامل  اگر از سیلندر گاز کلر بهره‌گیری شود، باید ملاحظات ایمنی و امنیتی رعایت شود و در حریم شهری فعالیت کنند و یا از از روش‌های نوین گندزدایی نظیر الکترولیز نمک طعام یا سایر روش ها استفاده شود.
وی اظهار داشت: سند نظام مصون سازی و عملیات پدافند شیمیایی کشور تدوین شده و انتظار می‌رود دستگاه‌ها پس از ابلاغ آن با دقت برای پیاده سازی  اقدام کنند و تمام راهبردها برای کاهش آسیب‌ پذیری و حفاظت از زیرساخت‌ها انجام شود.

مدیرکل پدافند غیر عامل استان مرکزی نیز گفت: استان مرکزی پایتخت صنعت کشور است وتاکنون رزمایش‌های متعددی با موضوع پدافند غیرعامل  در استان برگزار شده است.
«مسعود فراهانی» بیان کرد: استان مرکزی به دنبال کاهش حوادث و تقویت زیرساخت‌ها در این راستا  است.
وی بیان کرد: امید می‌رود که آموزش نیروی انسانی و تجهیرات مورد نیاز در خصوص مباحث آتش‌نشانی مدنظر قرار گیرد و اولویت‌های آموزشی با همکاری سازمان صمت و شرکت شهرک‌های صنعتی انجام شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی نیز بیان کرد: ۲ هزار و ۲۰۶ واحد بهره‌بردار در شهرک‌های صنعتی استان وجود دارد که یک‌هزار و ۲۷۹ واحد آن ممیزی ایمنی شده است.
«طیب میرزایی»  افزود:۱۶ شهرک صنعتی استان شناسنامه ایمنی دارند و مجموع ایستگاه‌های آتش نشانی مستتقر ۱۷ ایستگاه با ۷۰ پرسنل و ۲۴  دستگاه ماشین‌آلات و تجهیزات اطفای حریق است.
رئیس حراست سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی  در این نشست گفت: سه هزار واحد صنعتی و ۶۰۰ معدن و ۵۰ هزار واحد صنفی در استان مرکزی وجود دارد.
«مجید طالبی» افزود: تداخل وظیفه بین ارگان‌های مرتبط باید رفع شود و ایجاد مدیریت واحد با پدافند غیرعامل چاره این کار است.

یش از ۳۵ هزار و ۶۰۰ نفر در حدود ۲ هزار واحد صنعتی در ۳۸ شهرک و ناحیه صنعتی استان مرکزی اشتغال دارند.