به گزارش ایرنا، یوسف شهبازراده روز دوشنبه در نشست کارگروه حمایت از تولید و نظارت بر گردش کالا گفت: فعالان اقتصادی ملزم هستند که شناسه تمامی کالاهای مورد اشاره در قانون را از بدو ورود و یا تولید تا سطح عرضه در سامانه تجارت ثبت کنند.
وی افزود: مرکزهای مشمول اجرای طرح شناسه کالا موضوع ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مانند واحدهای تولیدی، صنفی و صنعتی، لوازم خانگی، کیف، کفش و پوشاک میتوانند به صورت رایگان نسبت به دریافت شناسه کالا از سامانه مورد نظر اقدام نمایند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل یادآور شد: فعالان اقتصادی میتوانند با نامنویسی در سامانه جامع تجارت، پس از بارگذاری نقش در سامانه جامع تجارت با همان نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه شناسه کالا شوند و نسبت به ثبت اطلاعات مورد نیاز اقدام کنند.
وی همچنین با اشاره به استفاده از اسامی خارجی بر سردرب برخی از فروشگاهها بیان کرد: استفاده از هرگونه عنوان و نشان تجاری خارجی یا تبلیغات خلاف واقع ممنوع است و در صورت مشاهده با متخلفان بر اساس قانون برخورد خواهد شد.
رئیسان اتحادیههای لوازم صوتی و تصویری، پوشاک، دخیانیات، لوازم خانگی، لوازم یدکی، گوشی موبایل و تبلت در ادامه در مورد طرح شناسهدار کردن و رهگیری کالاها، شناسایی و بازرسی از انبارها، مرکزهای نگهداری کالا و صحتسنجی نگهداری گزارشی ارائه کردند.
سامانه شناسه کالا از سال ۱۳۹۶ در راستای شفافسازی اسناد تجاری و کنترل قاچاق کالا به منظور ایجاد شناسنامه، شناسه و کد رهگیری برای کالاهای گروه هدف راهاندازی شده است.
یکهزار و ۱۴۲ واحد تولیدی دارای پروانه بهرهبرداری و بیش از ۴۲ هزار واحد صنفی مجاز در استان اردبیل فعالیت دارند.