تهران- ایرنا- دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به روند رو به‌رشد برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی در سال‌های اخیر گفت:این جشنواره از نظر شاخص‌ها و آمار تا پیش از دوران کرونا، با رشد بسیار قابل توجهی در کمیت و کیفیت و به پرشمارترین شرکت کننده در جشنواره‌های کتابخوانی تبدیل شد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نشست دبیرکل نهاد با مدیران کل استان‌ها به منظور بررسی فعالیت استان‌ها به ویژه در حوزه برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی دوشنبه ۲۶ مهرماه بصورت مجازی برگزار شد.

لزوم صیانت از نعمت و برکت جشنواره کتابخوانی رضوی

علیرضا مختارپور، در ادامه این نشست ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه ربیع‌الاول، با اشاره به گزارش ارائه شده از روند برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی طی سخنانی گفت: من از طریق آمار و گزارش‌ها و همچنین رصد اخبار و فعالیت عزیزان در استان‌های مختلف، پیگیر فعالیت‌های انجام شده پیرامون برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی در استان‌ها، شهرستان‌ها و کتابخانه‌های مختلف هستم.

وی افزود: نکته‌ای که لازم است به آن اشاره کنم این است که جشنواره کتابخوانی رضوی یکی از برکات بزرگی بود که برای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور پیش آمد. در واقع ما برای این جشنواره کاری نکردیم، بلکه این جشنواره بود که به ما عزت، برکت، سعادت داد و کتابداران و کتابخانه‌های عمومی به عنوان خدمتگزاران معرفت دینی و معرفت رضوی در این بارگاه ایفای نقش کردند.

تاکید به کتابداران برای جذب مردم بیشتر 

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با اشاره به روند رو به رشد کمیت و کیفیت برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی در سال‌های اخیر گفت: از نظر شاخص ها و آمار هم تا پیش از دوران کرونا، رشد بسیار قابل توجهی در کمیت و کیفیت این جشنواره صورت گرفت و این جشنواره به پر شمارترین شرکت کننده در جشنواره های کتابخوانی کشور تبدیل شد که این البته به کرامات رضویه مربوط است و در کنار آن هر کدام از ما، همکاران ستادی و استانی نیز سهمی در این اتفاق داشتیم.

مختارپور تاکید کرد: از طرف دیگر نیز باید از اهمیت، عزت و ارزشمندی این جشنواره حفاظت و صیانت کنیم و همواره در جهتی حرکت کنیم که منجر به افزایش معرفت رضوی در میان شرکت کنندگان این جشنواره شود

وی ادامه داد: طبیعتا در این مسیر باید با نگاهی انتقادی و پرهیز از هرگونه آمارسازی و اجبار در مشارکت، از کتابداران خواسته شود که با خلاقیت و ابتکارات خودشان مردم بیشتری را جذب کنند و از این طریق به گسترش و ترویج معارف رضوی کمک کنند.

تاکید بر پیگیری توامان کیفیت و کمیت در برگزاری جشنواره

در ابتدای این نشست مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد با ارائه گزارشی از روند برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، به بیان آماری از میزان مشارکت عمومی در استان‌های کشور بر اساس شاخص‌های مختلف پرداخت و گفت: رویکرد ما در برگزاری این جشنواره این است که کیفیت و کمیت باید به صورت توامان  پیگیری شود؛ چرا که جشنواره کتابخوانی رضوی با تمام ضعف‌ها و قوت‌های خود بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور در حوزه کتابخوانی است و باید از آن مراقبت کنیم.

وی با تاکید بر پرهیز از هرگونه آمارسازی در میزان مشارکت عمومی در جشنواره گفت: با توجه به فصل بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها این امکان فراهم خواهد بود تا همکاران تمرکز ویژه‌ای بر این مراکز و سایر مراکز پرتراکم جمعیتی مثل نیروهای مسلح و کارخانه‌جات و ... به منظور دعوت به مشارکت بیشتر در این جشنواره داشته باشند.

تغییر و تحول در  جوایز جشنواره

به گفته وی، از سوی دیگر با تاکید دبیرکل محترم نهاد و همراهی معاونت مالی و اداری نیز برای ترغیب بیشتر مشارکت کنندگان، تغییر و تحولی در  جوایز جشنواره خواهیم داشت.

رمضانی ادامه داد: با هماهنگی و همراهی اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل و اداره کل فرهنگی نهاد تولید برنامه ‌هایی تبلیغی و ترویجی با محوریت نقاشی‌های ارسال شده توسط کودکان برای پخش از  صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار گرفته که خود می‌تواند مشوقی برای کتابداران و اعضای کودک و نوجوان باشد.

به گزارش ایرنا، جشنواره کتابخوانی رضوی از سال ۱۳۸۶ با هدف، اشاعه و ترویج فرهنگ منوّر رضوی گسترش فعالیت‌های علمی، پژوهشی، ادبی و هنری مرتبط با سیره، زندگی و ابعاد مختلف شخصیت حضرت امام رضا (ع)، شناسایی، تجلیل و حمایت از تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر علمی، فرهنگی و هنری در زمینه فرهنگ رضوی، گسترش گفتمان تمدّن نوین اسلامی، برگزار می شود.

این جشنواره در بخش های کتاب‌های چاپی، کتاب‌های دیجیتال و گویا، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی و حوزوی، آثار چاپ‌نشده، ناشران فعّال، بین‌الملل، جایزه «سراج» برای برترین اثر ترجمه‌شده از زبان فارسی به زبان‌های دیگر، جایزه «عالِم آل محمّد (ص)» برای برترین ناشر خارجی فعّال در حوزه علوم اسلامی و معارف اهل بیت‌ (ع)، برگزار می شود.

امسال سیزدهمین دوره این جشنواره در حال برگزاری است.