به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «سییی اوباکین» رئیس اجرایی مرکز خیریه «سنترپوینت» به نشریه گاردین گفته است که طی پنج سال اخیر آمار جوانان بیخانمان در انگلیس دو پنجم افزایش داشته و به رقم ۱۲۱ هزار نفر در سال ۲۰ /۲۰۱۹ رسیده است. این درحالیست که به گفته وی در سال ۱۷ /۲۰۱۶ میلادی آمار جوانان بی خانمان ۸۶ هزار نفر گزارش شده بود.
این فعال اجتماعی نسبت به افزایش آمارها در این زمینه بر اثر همهگیری کرونا و برگزیت هشدار داد و گفت که شمار مراجعین به این خیریه از ابتدای شیوع کرونا روند فزایندهای را طی کرده است. طبق گفته او بیشتر جوانان بیخانمان را سیاهپوستان تشکیل میدهند.
طبق آخرین آمار وزارت کشور انگلیس، ۱۰ درصد افراد بیخانمان در این کشور را سیاه پوستان تشکیل میدهند و این درحالیست که آن ها فقط در ۳.۵ درصد کل جمعیت انگلیس سهم دارند.
اوباکین میگوید که آمار بالای سیاهپوستان بیخانمان در انگلیس تعجبآور نیست اما نباید به معنای تحمل این وضعیت تلقی شود. وی هشدار داد که بدون داشتن سرپناه، مساله آموزش و پرورش کودکان و سلامت افراد جامعه تحت تاثیر قرار میگیرد.
وی جهش قابل توجه مراجعه بیخانمانها به مرکز «سنترپوینت» را به بحران بیکاری و بیماریهای روانی ناشی از همهگیری کرونا نسبت و هشدار داد که تصمیم اخیر دولت برای کاهش کمک هزینههای معیشتی اوضاع را وخیمتر خواهد کرد.
دولت انگلیس پارسال کمکهزینه معیشتی خانوادههای کم درآمد را برای عبور از بحران کرونا افزایش داد؛ اما از ابتدای ماه جاری میلادی نه تنها این وجه که کمک هزینه میلیونها نفری را که به دلیل کرونا بیکار شدهاند قطع کرد.
تحقیقات صورت گرفته در انگلیس بیانگر آن است که آمار بیخانمانها در انگلیس طی دو دهه گذشته ۸۳ درصد افزایش داشته است. فعالان حقوق بشری معتقدند که آمار بیخانمانها در این کشور به مراتب فراتر از آماری است که دولت اعلام میکند. به گفته آنها، آمار بیخانمانهایی که شبها را در چادر و کنار معابر عمومی سپری میکنند و تعدادشان کم نیست در محاسبات دولت لحاظ نشده است.
بر اساس گزارش خیریه «شلتر» بیش از دو سوم (۶۳ درصد) بیخانمانها فقط در پایتخت انگلیس زندگی میکنند که این میزان معادل یک بی خانمان از هر ۵۲ نفر شهروند لندن است. شهر لوتن پس از لندن دارای بیشترین آمار بیخانمانهاست به طوری که از هر ۵۵ نفر یک نفر بیخانمان است. برایتون، هوو، منچستر و بیرمنگهام به ترتیب دارای آمار بالای بیخانمانها در انگلیس هستند.
بر اساس برآورد وزارت دارایی انگلیس پیامدهای بحران کرونا تا انتخابات سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت. سازمان ناظر بر عملکرد بودجه انگلیس نیز پیشبینی کرده که قدرت اقتصادی این کشور به پایینترین سطح در ۳۰۰ سال گذشته رسیده است.