هوشنگ طالبی، روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس توافق صورت گرفته بین دانشگاه های استان اصفهان، آموزش حضوری دانشجویان بتدریج از نیمسال تحصیلی جاری با رعایت شیوهنامه های بهداشتی در برخی دانشگاه ها که شرایط و امکانات مناسب تری در این زمینه دارند آغاز خواهد شد.
وی افزود: دانشجویان مقطع کارشناسی برخی دانشگاه ها امکانات محدودی در زمینه خوابگاه، تغذیه و فضای آموزشی دارند، به همین دلیل ممکن است نتوانند در نیمسال تحصیلی جاری از آموزش حضوری بهره مند شوند.
طالبی ادامه داد: مقرر شد که برای آموزش حضوری دانشجویانِ این مقطع بصورت مرحله ای و با در نظر گرفتن شرایط خاص هر دانشگاه برنامهریزی شود.
رییس دانشگاه اصفهان افزود: طبق مصوبات ستاد ملی کرونا، دانشگاه ها می توانند بر اساس ابلاغ وزارت علوم و بر اساس امکاناتی که دارند با رعایت موازین بهداشتی اقداماتی برای آموزش حضوری داشته باشند.
به گفته وی، بر اساس دستور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مقرر شد درباره آموزش حضوری دانشجویان متناسب با شرایط استان و شهرستان ها تصمیمگیری شود، به همین دلیل این موضوع در شورای مدیریت استانی آموزش عالی اصفهان مورد بررسی قرار گرفت.
طالبی با بیان اینکه دانشگاه های استان اصفهان درباره کلیت آموزش حضوری دانشجویان به توافق رسیده اند اما جزییات این کار به خود دانشگاه ها واگذار شد، افزود: وزیر علوم نیز دیروز با ارسال نامه ای به دانشگاه ها تاکید کرد که آموزشهای حضوری، به صورت تدریجی و با توجه به شرایط منطقه موردنظر و میزان واکسیناسیون دانشجویان و شرایط خوابگاهی آغاز شود.
رییس دانشگاه معین استان اصفهان تصریح کرد: دانشگاه های علمی کاربردی و غیر انتفاعی در مسائلی مانند خوابگاه یا فضای آموزشی شرایط متفاوت با سایر دانشگاه ها دارند، به همین دلیل نمی توان یک نسخه واحد برای همه دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی در نظر گرفت.
طالبی با تاکید بر اینکه اولویت دانشگاه ها، حفظ سلامت دانشجویان، استادان و کارکنان است افزود: در مصوبات ستاد ملی کرونا بر ملزم بودن واکسیناسیون برای همه افراد خانواده آموزش عالی تاکید شده است.
به گفته وی، تا اکنون افزون بر ۸۰ درصد استادان و کارکنان دانشگاه های استان اصفهان واکسن کرونا را دریافت کردند.
طالبی گفت: در توافق صورت گرفته بین دانشگاه های استان مقرر شد که موضوع واکسیناسیون استادان و کارکنان رصد شود و افرادی که تا کنون واکسن دریافت نکردند بعنوان یک تکلیف و وظیفه سازمانی این کار را انجام دهند.
رییس دانشگاه اصفهان به مساله دانشجویانی که تا اکنون برای دریافت واکسن اقدام نکردند اشاره و بیان کرد: افراد وقتی در مجامع عمومی حضور پیدا می کنند نمی توانند فقط برای خود تصمیم بگیرند بلکه باید امنیت سلامت دیگران را رعایت کنند، به همین دلیل دانشگاه ها نمی توانند بپذیرند دانشجویان فاقد کارت واکسن در خوابگاه ها یا کلاس های درس حضور یابند.
وی بررسی چگونگی الزام و تشویق دانشگاهیان به واکسیناسیون کرونا را ضروری دانست.
طالبی افزود: بر اساس تصمیم اخذ شده در دانشگاه اصفهان، آموزش حضوری دانشجویان مقطع دکترای این دانشگاه با توجه به آمادگی و امکانات موجود در این مرکز و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و واکسینه بودن دانشجویان و استادان از اول آبان امسال آغاز می شود.
به گزارش ایرنا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نامه ای به دانشگاهها تاکید کرد: در پی مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا و ضرورت آغاز و تداوم آموزشهای حضوری دانشجویان در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور مقتضی است آموزشهای حضوری بهگونهای تدریجی و با توجه به شرایط منطقه موردنظر و میزان واکسیناسیون دانشجویان و شرایط خوابگاهی برقرار شود.
محمدعلی زلفی در این نامه تاکید کرد: تشخیص این امر بر عهده شورای مدیریت استانی آموزش عالی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نامه اعلام کرد: موضوع بازگشایی دانشگاه ها در جلسات فوقالعاده شورای مدیریت استانی آموزش عالی مطرح و تصمیمات لازم متناسب با وضعیت مؤسسات آموزش عالی مستقر در استان اتخاذ شود، تصمیمات این شورا با امضای رییس آن به مؤسسات ابلاغ شود و مؤسسات ملزم به اجرای آنها هستند.
آموزش حضوری در دانشگاه های کشورمان از اسفند سال ۹۸ بدلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شد و کلاس های درس بصورت غیر حضوری و مجازی تشکیل شد که مسائل و مشکلات خاص خود را بهمراه داشت.
اصفهان، قطب علم و فناوری و دومین استان دانشگاهی کشور با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو، هفت هزار و ۲۰۲ عضو هیات علمی و ۱۸۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی است.