به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز دوشنبه در ششمین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان و آیین تودیع و معارفه مدیرکل دیوان محاسبات کردستان، اظهار داشت: فضایی بر مدیران استانی مبنی بر ترس از دستگاههای نظارتی وجود دارد که این موضوع باید برطرف شده و جرات آنان برای اجرای پروژههای عمرانی افزایش یابد.
وی اضافه کرد: در کردستان همواره فضایی مملو از ترس بر مجموعه دستگاههای اجرایی از دستگاه نظارتی به ویژه دیوان محاسبات وجود دارد که مانع از اجرای کار میشود.
استاندار کردستان خواستار همکاری بیشتر دیوان محاسبات با دستگاه های اجرایی برای انجام امور به ویژه پروژههای عمرانی شد و افزود: انتظار داریم مدیرکل جدید دیوان محاسبات استان، فضا را برای رفع نگرانی مدیران دستگاهها فراهم کند تا جسارت آنان برای خدمت به مردم بیشتر شود.
مرادنیا با بیان اینکه اتفاقات و اقدامات خوبی در استان انجام شده است، ادامه داد: اگر پروژههای خوبی در استان اجرا شده، ناشی از همکاری خوب دستگاههای اجرایی و دیوان محاسبات و اداره کل بازرسی بوده که مشکلات پیش رو را حل کرده است.
وی با اشاره به اینکه کردستان عقبماندگی های زیادی دارد، اضافه کرد: توپوگرافی منطقه، محدودیت زمانی و عدم ابلاغ و تصویب به موقع اعتبارات، باعث میشود فصل کاری برای اجرای پروژههای عمرانی کوتاه باشد و این همواره مشکلساز است.
استاندار کردستان خواستار توجه ویژه دولت و دستگاههای نظارتی به کردستان شد و اظهار داشت: در طول سال هم مدیرکل دیوان محاسبات با مدیران دستگاههای اجرایی نشست داشته باشد تا مشکلات و ابهامات موجود برطرف و منجر به اجرای سریعتر پروژههای عمرانی شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان نیز گفت: در قانون بودجه سال ۱۴۰۰، هفت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای محرومیتزدایی در استان اختصاص یافته است.
بهرام نصراللهی زاده اظهار داشت: از این رقم اعتبار، یک هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال برای ساخت مدارس، یک هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال برای حوزه بهداشت و درمان، سه هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال به طرحهای آبرسانی، ۷۰۰ میلیارد ریال به راه روستایی و ۶۶۰ میلیارد ریال نیز به طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: پروژههای محرومیتزدایی ابلاغ شده شامل ۶۰ طرح در حوزه مدارس، ۱۱۶ طرح در بخش بهداشت و درمان، ۲۵ طرح آبرسانی، ۲۲ طرح توسعه راههای روستایی و ۱۴ طرح نیز مربوط به بخش آبخیزداری و آبخوانداری است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان یکی از مهمترین مشکلات استان را در حوزه آبرسانی اعلام کرد و افزود: در حال حاضر ۷۹.۴ درصد جمعیت روستایی استان از آب شرب سالم بهرهمند است که شهرستان سنندج با ۶۴.۴ درصد و بیجار با ۷۲.۶ درصد، کمترین میزان بهرهمندی جمعیت روستایی از آب سالم را دارند.
نصراللهیزاده یادآور شد: امسال به طور میانگین ۱۸ درصد جمعیت روستایی کردستان، نیازمند آبرسانی سیار بود که بیشترین آن مربوط به دیواندره با ۴۲ درصد و شهرستان سنندج با ۳۲ درصد روستاهای آن بوده است، ضمن اینکه این رقم در دهگلان ۳۲ و بیجار ۲۵ درصد است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به همکاری دیوان محاسبات کردستان به عنوان دستگاهی فرابخشی برای رفع مشکلات پیش روی دستگاهها اشاره کرد و ادامه داد: بسیاری از پروژههای عمرانی که در زمینه تامین اعتبار با مشکلات حقوقی مواجه بودند، با دلسوزی و همکاری دستگاههای نظارتی به ویژه دیوان محاسبات استان، این مسائل برطرف شد.
مدیرکل جدید دیوان محاسبات کردستان هم با بیان اینکه این دستگاه به دنبال مچگیری مدیرات دستگاههای اجرایی نیست، افزود: دیوان محاسبات تمام تلاش خود را به کار میگیرد تا به دستگاههای اجرایی در راستای توسعه کردستان کمک کند.
مجتبی مقیاسی با بیان اینکه استان پتانسیلهای زیادی دارد، اضافه کرد: رویکرد دیوان محاسبات به دنبال آن نیست جرات را از مدیران دستگاه ها بگیرد، بلکه سعی داریم با مدیرانی که با دلسوزی و رعایت قوانین دنبال توسعه استان هستند، همکاری لازم را داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه با ترک فعل و بیتوجهی مدیران نسبت به قوانین مقابله میکنیم، ادامه داد: در مسائلی که بحث حیف و میل بیتالمال در میان باشد، با هیچ شخص و دستگاهی تعارف نداریم و به شدت برخورد خواهیم کرد.
در این جلسه، "مجتبی مقیاسی" به عنوان مدیرکل جدید دیوان محاسبات کردستان معرفی و از خدمات "حمید هیکلی" سرپرست این اداره کل تقدیر شد.