به گزارش ایرنا امروز در سایه نظام جمهوری اسلامی مردم شیعه و سنی در سراسر کشور پهناور ایران از جمله خراسان جنوبی و شهرستان درمیان با وحدت و همدلی در کنار یکدیگر زندگی میکنند و نه تنها اختلاف برای آنان معنایی ندارد بلکه روز به روز با وحدت بیشتر حول اشتراکات برای پیشرفت و آبادانی سرزمین خود تلاش میکنند.
سالهاست که از شهرستان درمیان به دارالتقریب خراسان جنوبی یاد میشود و در تمامی مناطق تلفیقی آن، مردم با وحدت و همدلی در کنار یکدیگر زندگی و کار میکنند.
روستای اسکندر در ۲۵ کیلومتری شهر اسدیه مرکز شهرستان درمیان قرار دارد و در این روستا از زمانهای بسیار قدیم اهالی آن اعم از اهل سنت و تشیع در یک مسجد برنامههای اجتماعی، فریضه نماز و اعمال عبادی خود را در طول سال انجام میدهند.
زندگی شیعه و سنی در این روستا به گونهای در هم تنیده شده و ارتباطات آن قدر صمیمی است که در نگاه اول کسی به تفاوت مذهب بین آنها پی نمیبرد؛ اینجا بحث بر سر مذهب نیست و مشترکات دین اسلام ملاک است از این رو با اخوت و همدلی در کنار هم زندگی و در راستای حل مسائل و مشکلات روزمره خود تلاش میکنند.
این همزیستی مسالمتآمیز و وحدت عملی بین شیعیان و اهل سنت، روستای اسکندر را به الگوی دوستی و برادری در منطقه تبدیل کرده است و همیشه مسوولان سطوح مختلف از این روستا به عنوان نماد وحدت عملی یاد میکنند.
همچنین توجه به اصل و اساس اسلام و بیتوجهی به برخی تفاوتهای آیینی، مذهبی و مسلکی و احترام به عقاید یکدیگر در این روستا زبانزد است.
آرامش و آسایش موجود در زندگی مشترک اهل تسنن و تشیع شهرستان درمیان بهخصوص روستای اسکندر الگویی برای حفظ وحدت اسلامی است که ریشه و عامل آن تکیه بر مشترکات دین اسلام و احترام متقابل به ارزشها و آیینهای مذهبی دو طرف است.
اقامه نماز در یک مسجد
دهیار این روستا گفت: اهل سنت و تشیع روستای اسکندر در یک مسجد مشترک نماز و اعمال عبادی خود را به جا میآورند که نشانه بارز وحدت عملی است.
مهدی پیشرو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اختلافی بین مردم شیعه و سنی این روستا وجود ندارد بلکه در مراسم شادی و غم یکدیگر شرکت میکنند و خدا را شکر تاکنون مسالهای که بخواهد وحدت مردم روستا را به هم بزند، به وجود نیامده است.
وی با اشاره به اینکه شیعه و سنی هر دو مسلمان و در اعتقاد، احکام، اخلاق و قبله دارای مشترکات زیادی هستند گفت: علمای شیعه و سنی در نشستهای خود تاکید به وحدت شیعه و سنی دارند و ما مردم هم باید با الگوگیری از علما و بزرگان خود در راستای وحدت و انسجام بیشتر بین خود تلاش کنیم.
دهیار روستای اسکندر اظهار داشت: از قرنهای گذشته شیعه و سنی در این روستای مرزی بدون هیچ اختلافی در یک مسجد اعمال دینی خود را به جا میآورند و مسجد بلال روستای اسکندر نماد وحدت شیعه و سنی است همچنین غبارروبی مسجد در مناسبتهای مختلف با حضور اهل تسنن و تشیع با هم انجام میشود.
وی افزود: اهالی روستای اسکندر در حل مشکلات با هم همدل هستند و در جمعآوری محصولات، چرای دام و آبیاری زمینهای کشاورزی با یکدیگر همکاری و مشارکت خوبی دارند.
پیشرو گفت: ﻣﺎ ﺑﺎ ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ اهل سنت ﺍﺣﺴﺎﺱ ﺍﺧﻮﺕ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ و ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺎ ﺷﯿﻌﻪ ﻭ ﺳﻨﯽ ﺗﻔﺎﻭﺗﯽ ﻧﺪﺍﺭﺩ، ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﯽ ﻭ ﻧﺎﺭﺍﺣﺘﯽ اهل تسنن ﺭﺍ ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﯽ ﻭ ﻧﺎﺭﺍﺣﺘﯽ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﻣﯽﺩﺍﻧﯿﻢ.
اعضای شورا از اهل تسنن و دهیار شیعه
امام جماعت اهل سنت روستای اسکندر هم گفت: در انتخابات شوراهای اسلامی روستا، سه نفر از اهل سنت به عنوان اعضای شورای روستا انتخاب شدند و در راستای تحقق عملی وحدت، دهیار روستا را از میان اهل تشیع انتخاب کردیم.
مولوی برات اسکندری افزود: همه تلاش ما تحقق وحدت عملی در روستا است و هیچ اختلافی با برادران اهل تشییع خود نداریم.
وی گفت: در این روستا وحدت عملی بین شیعه و سنی وجود دارد و از سالیان گذشته اهل سنت و شیعه نماز خود را در یک مسجد به جا میآورند.
امام جماعت اهل سنت روستای اسکندر اظهار داشت: مردم روستا در عید فطر و عید قربان بهصورت گروهی به خانههای یکدیگر میروند و اعیاد را به یکدیگر تبریک میگویند و نذورات قربانی خود را بین هم تقسیم میکنند.
وی افزود: اهالی روستا در تمامی برنامههای روستا با هم مشارکت دارند و با اخوت و برادری در جلسات غم و شادی یکدیگر شرکت میکنند.
شهرستان درمیان؛ دارالتقریب خراسان جنوبی
امام جمعه اهل سنت اسدیه نیز از شهرستان درمیان به عنوان دارالتقریب خراسان جنوبی نام برد و گفت: روستای اسکندر و برخی روستاهای تلفیقی منطقه نماد عملی وحدت شیعه و سنی هستند.
مولوی سید احمد عبداللهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان درمیان از گذشته بسیار دور با راهنمایی علما و فرهنگ بالایی که مردم منطقه دارند، از اتحاد و اتفاق بینظیری برخوردار است.
وی با بیان اینکه مردم این شهرستان از گذشته بسیار دور در جلسات غم و شادی یکدیگر با اخوت و برادری شرکت میکنند گفت: مردم با تاسی از علمای دین میدانند که وحدت اهمیت زیادی دارد، هر سال در همه مراسم ملی، مذهبی و مناسبتهای مختلف علمای شیعه و سنی و مردم شهرستان وحدت مثالزدنی را به نمایش میگذارند.
امام جمعه اهل سنت اسدیه اضافه کرد: در این روستا و مسجد بلال، شیعه و سنی در یک مسجد با حفظ کرامت و احترام به مقدسات هم اعمال عبادی خود را به جا میآورند.
وی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با تاکیدات و رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری وحدت بین شیعه و سنی افزایش یافته و حفظ وحدت در این برهه از زمان که دشمنان با برنامهریزیهای گسترده به دنبال ایجاد تفرقه و اختلاف بین مذاهب اسلام هستند، لازم است.
مولوی عبداللهی بیان کرد: مسجد محلی برای عبادت و سجده کردن برای خداوند متعال است، در مسجد هر کسی هر مذهبی که دارد بندگی و عبادت خداوند متعال را به جا میآورد و تفاوتی بین مذاهب وجود ندارد.
وی افزود: در مساجد هیچ مرزی بین مسلمانان وجود ندارد و مسجد به عنوان محلی برای عبادات خداوند متعال شیعه و سنی ندارند بلکه مکانی برای انجام عبادت مسلمانان است.
امام جمعه اهل سنت اسدیه گفت: امروز وحدت بین مسلمانان با توجه به توطئههای مختلف دشمنان بیشتر از هر زمانی لازمه جوامع اسلامی است و وحدت بین مسلمانان از اوجب واجبات است.
هفته وحدت فاصله میان ۱۲ ربیعالاول سالروز میلاد پیامبر اسلام (ص) بنابر روایات اهل سنت تا ۱۷ ربیعالاول تاریخ ولادت حضرت محمد (ص) بنابر روایات شیعه است که از سوی امام خمینی (ره) هفته وحدت نام گرفت.
برنامههای بزرگداشت هفته وحدت از ۱۲ ربیعالاول (۲۷ مهر ماه) آغاز و ۴۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته وحدت در مناطق مختلف خراسان جنوبی بهخصوص پنج شهرستان تلفیقی این استان برگزار شد.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهر اسدیه مرکز شهرستان مرزی درمیان در ۱۰۵ کیلومتری شرق بیرجند است.