تهران- ایرنا- استاندار تهران با اشاره به اهمیت موضوع محیط زیست در این استان اعلام کرد: این مساله که در راس آن موضوع آلودگی هوا است نمی توان با کاغذبازی و تدوین صورتجلسه و دستورالعمل حل کرد.

به گزارش ایرنا، محسن منصوری شامگاه دوشنبه در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای پایتخت اظهار داشت: در جلسه هیات دولت بر موضوع محیط زیست و در راس آن مساله آلودگی هوای تهران مطرح شد و رییس جمهوری در حکم خود خطاب به اینجانب بر این موضوع تاکید داشت.

وی افزود: این موضوع مهم را نمی توان تنها با برگزاری چندین جلسه و تدوین صورتجلسه حل کرد، گرچه برگزاری این جلسات برای هماهنگی انجام کار لازم است اما باید این موضوع مهم را در میدان عمل حل کرد.

استاندار تهران با بیان اینکه باید پلتفرمی جدید برای پایتخت ایجاد کرد، اظهار داشت: حل مشکل محیط زیست بسیار متفاوت است و باید با همکاری دستگاه های اجرایی این موضوع مهم را به شکل جدید و اقدامی فوق العاده مرتفع کرد.

وی ادامه داد: موضوع محیط زیست تهران نیاز به اجرای محکم دارد و برای این موضوع مهم نیاز به اقدام فوق العاده دارد و باید پای اجرا محکم بایستیم.

منصوری خطاب به اعضای گارگروه کاهش آلودگی هوای تهران گفت: رییس جمهوری بر حل این موضوع مهم تاکید دارد و به فضل الهی این موضوع با جدیت و اعتقاد کامل مدیران قابل حل است.

به گفته وی، پیشنهاد این است بخشی از موضوع محیط زیست در کوتاه مدت و بخش دیگری در بلند مدت مرتفع خواهد شد و دیگر پیشنهاد این است که فاصله جلسات کارگروه آلودگی هوا را کم کرد و باید در جلسات آینده موضوعات را در مسیر اجرا شدن ببریم.

استاندار تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه طبیعی است که برای حل یک سری از مشکلات نیز نیاز به هماهنگی باشد، گفت: اما فقط موضوع هماهنگی نیست بخشی از آن به منابع نیز احتیاج دارد و ما باید به دنبال تامین منابع نیز باشیم وگرنه با هماهنگی کردن صرف درباره موضوع آلودگی هوای تهران به نتیجه نمی رسیم.

وی با بیان اینکه برخورد فعال با موضوع نداریم، افزود: باید برخوردهای ما پیشگیرانه و آینده نگر باشد نه اینکه از طبقه شانزدهم نگاه کنیم و ببینیم هوا آلوده است و برای اینکه رسانه ها یقه ما را نگیرند بگوییم حالا یک جلسه بگذاریم، خیر اینطور نیست و باید کار جدی انجام شود.

منصوری با اشاره به قانون هوای پاک تاکید کرد: خواندن قانون و شروط آن یک پیش شرط است اما باید نظارت کمی هم رخ دهد و دیگر تناقضی میان آمارها وجود نداشته باشد، وظایف تمام دستگاه ها را قانون روشن کرده و قانونی که در سال ۹۶ تصویب شده باید تا الان اجرایی می شد، موضوع مهم و اصلی اجرای قانون است و اجرای آن هم باید با کار علمی پیش رود و دیگر روش های سنتی در مدیریت موضوع جواب نمی دهد.

وی به نقش شهرداری تهران نیز در این مسیر اشاره کرد و گفت: زاکانی از دوستان ما است و من امیدوارم که بتوانیم با هماهنگی یکدیگر این موضوع را حل کنیم.

بوی بد پایتخت مربوط به واحدهای دامداری نیست

همچنین در این جلسه رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در سخنانی گفت: موضوع بوی بد در اطراف پایتخت مربوط به واحدهای دامداری نیست و نباید در این شرایط با اطلاعات غلط صورت مساله را پاک کرد.

ایوب فصاحت افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان آمادگی دارد با برررسی های میدانی این مساله را اثبات کند اما با کارگروه آلودگی هوا در زمینه کاهش بوی بد که زیبنده پایتخت نیست کمال همکاری کند.

وی ادامه داد: تمامی واحدهای دامداری و کشاورزی استان تهران تمامی مجوزهای سازمان محیط زیست را اخذ کرده و در این زمینه مشکلی وجود ندارد و باید با بررسی های دقیق و میدانی و با اطلاعات درست و کافی این مسئله مهم را حل کرد.

بیش از یک میلیون خودرو بدلیل نداشتن معاینه فنی جریمه شدند

همچنین نماینده پلیس راهور تهران بزرگ نیز در این جلسه گفت: در ۶ ماهه نخست امسال یک میلیون و ۶۲۶ هزار و ۸۵ دستگاه خودرو بدلیل نداشتن معاینه فنی پلیس راهور توسط دوربین ها جریمه شدند.

وی افزود: همچنین در همین مدت بیش از ۱۲ هزار خودرو دودزا و همچنین ۳۸ هزار خودرو بدلیل نقص سیستم و همچنین پنج هزار خودرو بدلیل آلودگی هوا اعمال قانون شدند و ۷۷۵ خودرو نیز توقیف شدند.

همچنین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در این جلسه با بیان اینکه بیابان‌زدایی و مقابله با گرد و خاک ۲ اولویت‌ منابع طبیعی در استان تهران است، گفت: کل استان تهران ۱۰۵ هزار هکتار بیابان دارد که طی ۳۰ سال اخیر روی ۳۰ هزار هکتار آن کار شده است.

علینقی حیدریان افزود: ما سال گذشته اقداماتی را برای بیابان‌زدایی در ۴۵۰ هکتار انجام دادیم و امسال نیز برای ۱۲۰۰ هکتار برنامه‌ریزی کردیم که از محل اعتبارات ملی و استانی برای آن هزینه خواهد شد.

وی افزود: در سطح استان تهران نیز یکی از مهمترین‌ مناطقی که جزو اولویت‌های ما است، دامنه‌های البرز و در واقع ارتفاعات شمال تهران است که از سال ۸۷ اقداماتی را در این زمینه با همراهی شهرداری تهران و نیروهای مسلح آغاز و ۱۰ هزار هکتار فضای سبز در این محدوده را احیا کرده‌ایم.

هیچ پالایشگاه و نیروگاهی در تهران مازوت سوز نمی‌شود

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه ۶ میلیون و ۵۹۵ هزار لیتر واحد صنعتی را به گاز متصل کردیم، گفت: هیچ پالایشگاه و نیروگاهی در تهران مازوت‌سوز نمی‌شود و این موضوع یکی از اولویت‌های ما است.

توکلی افزود: اولویت دیگر ما نیز این است که تحت هیچ شرایطی جریان گاز خانگی و تجاری قطع نشود.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود به دوره‌های ۴۵ روزه ثبت گزارش هزینه گاز اشاره کرد و گفت: از شهریورماه تا زمستان سال گذشته سه میلیون و ۲۸۰ هزار دوره از مشترکان گاز رایگان دریافت کرده‌اند که این موضوع به دلیل مصرف کمتر از حد گاز بوده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران با بیان اینکه ۲۹ هزار و ۵۱۱ مورد بازدید از ادارات انجام شده نیز گفت: ۴۳۵ مورد از این بازدیدها منجر به قطع گاز شده است همچنین خرابی ۱۰۴ دستگاه نیز شناسایی و رفع شد.

وی به اجرای طرح جلوگیری از هدررفت گاز طبیعی در موتورخانه‌های تجاری، اداری و خانگی نیز اشاره کرد و گفت: ۲۰۱۸ واحد نیز در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند.

در ادامه این جلسه رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران نیز به تولید موتورسیکلت‌های برقی اشاره کرد و گفت: طبق قانون تولیدکنندگان موتورسیکلت موظفند که ۱۰ درصد از تولیدات خود را برقی کنند و اگر این کار را نکنند مشمول جریمه می‌شوند.

یدالله صادقی افزود: یکی از مشکلات این است که در حال حاضر جایگاه شارژ موتورسیکلت‌های برقی در تهران وجود ندارد و موتورسیکلت‌های برقی نیز در خانه شارژ می‌شوند که بین ۳۰ تا ۶۰ کیلومتر مسافت می‌توانند طی کنند.