سنندج - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دولت سیزدهم به بخش علم و فناوری نگاه ویژه‌ای دارد و در آینده اقدامات خوبی را در این حوزه شاهد خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، محمد علی زلفی‌گل روز سه شنبه در آیین افتتاح خوابگاه دانشجویی ۱۵ خرداد دانشگاه کردستان که به صورت ویدئو کنفرانس حضور داشت، افزود: به برکت انقلاب اسلامی ما اکنون رتبه اول منطقه را در زمینه علمی در اختیار داریم و از ۱۷۰ هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در بدو انقلاب، هم اکنون فقط ۱۵۰ هزار دانشجو در مقطع دکترا در دانشگاه‌های کشور مشغول به تحصیل هستند.

وی ادامه داد: هم اکنون بیش از سه میلیون و  ۲۰۰ هزار دانشجو در کشورمان مشغول به تحصیل هستند و ۸۰ هزار هیات علمی نیز به امر آموزش ابن دانشجویان می‌پردازند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: دانشگاه‌های ایران امروزه جزو بهترین دانشگاه‌های آسیا هستند و ما در زمینه علم و فناوری به دستاوردهای عظیمی دست یافته ایم.

وی افزود: در بحث سرانه فضاهای آموزشی، رفاهی، ورزشی و فرهنگی دانشگاه های ما وضعیت مناسبی را دارند اما کافی نیست و برای رسیدن به نقطه مطلوب باید تلاش کنیم.

زلفی گل گفت: از خیران درخواست داریم که در بخش علم و فناوری بیشتر فعالیت داشته باشند و از خرید حتی یک صندلی، تا پرداخت هزینه احداث یک اتاق یا ساختمان ما را یاری کنند، چون بهترین سرمایه گذاری، در بخش علم و فناوری است و آثار و برکات آن سالها اثرات مثبتی را برای شخص خیر در پی دارد.

وی ادامه داد: بنیاد ۱۵ خرداد و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) نیز می‌توانند تعداد خوابگاه‌هایی را که در دستور کار دارند به ۲ برابر افزایش دهند، چون براساس قانون، در وزارت علوم نیز پروژه‌های خیرساز را می‌توانیم به میزان ۵۰ درصد کمک کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین خواستار احداث خوابگاه‌های متاهلی به ویژه برای دانشجویان بخش تحصیلات تکمیلی شد و افزود: امیدواریم که در سال آتی این مهم مورد توجه قرار گیرد و هیات دولت و مجلس شورای اسلامی در اختصاص بودجه به این بخش ما را یاری کنند.

وی یادآور شد: امروزه میزان پیشرفت در علم و تکنولوژی، میزان تاثیرگذاری کشورها را در تعاملات جهانی تعیین می‌کند که در این راستا هزینه کردن برای این بخش بهترین سرمایه گذاری است.

امروز همزمان با افتتاح خوابگاه دانشگاه کردستان ۲ خوابگاه دیگر متعلق به دانشگاه ارومیه و علوم پزشکی سمنان نیز که به همت بنیاد ۱۵ خرداد احداث شده بودند، با دستور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به صورت ویدئو کنفرانس به بهره‌برداری رسید.

دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانش‌سرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.

این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی،  علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم‌ پایه و فنی - مهندسی بیجار است و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی،  ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

این دانشگاه با پذیرش بیش از ۶۰۰ دانشجوی خارجی توانسته است در بعد بین المللی هم حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.