به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی فرمانداری ویژه شهرستان ری، حسین توکلی کجانی در جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان با اشاره به پاسداری از هویت فرهنگی زکریای رازی افزود: نامگذاری روز "ری" و بزرگداشت رازی به عنوان اولویت فرهنگی، نیازمند اقدامات پژوهشی و تخصصی است.
وی اظهار داشت: حضور اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نمایندگان چندین استان در شهرستان ری و بازدید از محل های مذهبی، تاریخی، باستانی و فرهنگی شهرستان، بیانگر ظرفیت های غنی ری در حوزه فرهنگ است که بایستی با اقدامات اثرگذار همچون راه اندازی موزه ری شناسی، به تاریخ ری توجه ویژه شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: در این شورا با نظرات کارشناسی برای مراسم ها و برنامه های مختلف فرهنگی شهرستان ری تصمیم گیری می شود که در این خصوص می توان به برگزاری شایسته تمام مراسم های مذهبی و ملی بویژه در ایام بیماری کرونا در شهرستان اشاره کرد.
معاون استاندار تهران اضافه کرد: مراسم های پیش رو از جمله بزرگداشت یوم الله ۱۳ آبان و هفته کتابخوانی بر اساس تصمیم ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا و با رعایت شیوه نامه ها و دستورالعمل های ابلاغی در شهرستان ری برگزار خواهد شد و همه دستگاه های شهرستان همکاری و همراهای لازم را در این خصوص داشته باشند.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ری نیز در این نشست ضمن تبریک فرارسیدن هفته وحدت و میلاد با سعادت پیامبر اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: خداوند به پیامبر بزرگوار اسلام، مهربانی و خُلق عظیمی عطا کرد و این اخلاق نیکو، رمز موفقیت ایشان در تبلیغ و گسترش اسلام شد.
حجت الاسلام سید علی شاهچراغی امام جمعه شهرری افزود: مسؤلان که با مردم سر و کار دارند باید با بردباری و شکیبایی رفتار کنند و کوشش شایستهای برای رفع دغدغه و مشکلات مردم داشته باشند.
احمد ابوحمزه پژوهشگر و ریشناس نیز در نشست، ری را یکی از کهنترین شهرهای دنیا برشمرد و افزود: بزرگترین دانشمندانی که به دنیا خدمت کردند، اهل ری بودند و در کنار قدمت تاریخی، این منطقه به عنوان شهر استثنایی در دنیا مطرح است.
وی با اشاره به اینکه در روزگاری، بزرگترین کتابخانه جهان اسلام در ری قرار داشته، افزود: توسعه شهر تهران موجب شده که در ری پیشرفتی صورت نگیرد و با وجود آثار تاریخی و میراث فرهنگی فراوان، حتی یک موزه هم در ری وجود نداشته باشد.
این استاد دانشگاه همچنین از تصویب ایجاد بنیاد رازی و یادمان زکریای رازی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.
علیرضا صادقی بخشدار قلعه نو نیز در این نشست گفت: مطالعات و جلسات متعددی در خصوص ایجاد یادمان حکیم زکریای رازی و بزرگنرین مجموعه طب سنتی خاور میانه در روستای فیروزآباد انجام شده تا این منطقه به قطب کردشگری تبدیل شود.
در این جلسه آخرین اقدامات صورت گرفته در خصوص انتخاب روز «ری»، ایجاد یادمان زکریای رازی، مسائل حوزه ری شناسی، برنامه ریزی بزرگداشت یوم الله ۱۳ آبان، (روز دانش آموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی) و برنامه های هفته کتابخوانی بررسی شد.
به گزارش ایرنا، شهرستان ری با هشت هزار سال قدمت در سه دوره مادها، سلجوقیان و آل بویه پایتخت ایران زمین بوده است.
نامهای راگا، راکس، رازی، اروپوس، ارشکیه و محمدیه از جمله نامهای خطه ری در دورههای مختلف تاریخ بوده است.
وجود ۱۹۸ اثر باستانی بیانگر میراث با ارزش فرهنگی شهرستان ری است از جمله برج و باروی ری شهر باستانی مامورین، برج طغرل، آتشکده تپه میل و قلعه دیر، وجود ۳۲ بقه متبرکه از جمله حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) (سالانه بالغ بر ۱۱ میلیون زائر دارد) وامامزادگان مجاور و مقابر عالمان و مشاهیر دین علم ادب همچون محمد بن زکریای رازی، شیخ صدوق، شیخ ابوالفتح رازی و شیخ کلینی که نشان از جایگاه والای تاریخی ری دارد.
شهرستان ری با یک میلیون نفر جمعیت در جنوب پایتخت واقع شده است.