محمد باقر قریشی روز شنبه در گفت و گو خبرنگار ایرنا با بیان اینکه میزان صادرات سالانه آبزیان از پایانههای مرزی آذربایجانغربی به حدود یک میلیون دلار میرسد، اظهار داشت: همه ساله علاوه بر مصرف داخلی بیش از ۱۰۰تن انواع آبزیان تولید شده در این استان به کشورهایعراق، آذربایجان، ارمنستان، روسیه و کشورهای اروپایی صادر می شود.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۷.۵ میلیون قطعه انواع بچه ماهی گرمابی در مراکز پرورش آبزیان آذربایجانغربی تکثیر و تولید میشود، افزود: این مقدار قطعه ماهی به منظور حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان و ایجاد اشتغال پایدار در منابع آبی استان رها سازی میشود.
مدیرکل شیلات و آبزیان آذربایجان غربی در توضیح اقدامات صورت گرفته برای حفظ ذخایر آبزیان آذربایجانغربی بیان کرد: به منظور حفظ و بازسازی ذخایر آبی استان و ایجاد زمینه افزایش تولید علاوه بر حفظ پایداری تولید در مراکز موجود، کنترل و بهره برداری از منابع آبی تجدید شونده، ایجاد مجتمع های ابزی پروری بزرگ در مناطق محتلف استان و اجرای طرح های مکانیزاسیون در مزارع تکثیر و پرورش آبزیان در کنار توسعه بازار در دستور کار شیلات استان قرار دارد.
وی همچنین با اشاره به ممنوع بودن صد شاه ماگو در دریاچه پشت سد ارس، گفت: با توجه به کاهش جمعیت شاه میگو امسال و سال گذشته صیدی صورت نگرفت چرا که معتقدیم ورود و افزایش تردد صیادان غیر مجاز به سد ارس و صید بی رویه و غیر مجاز شاه میگو از علل کاهش این آبزی است.
قریشی همچنین با اعلام اینکه طی سال گذشته بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهی از منابع آبی استان صید شده است، اظهار داشت: طبق پیش بینیهای انجام شده میزان صد ماهی طی سال جاری در مقایسه با سال گذشته بیش از ۲۰۰ تن افزایش و به ۶ هزار و ۷۰۰ تن خواهد رسید.
فعال بودن ۴۲۰ مزرعه پرورش ماهی سردآبی و گرمابی در این استان، آذربایجانغربی را به یکی از قطبهای تولید انواع آبزیان در کشور تبدیل کرده است.
این در حالی است که میانگین مصرف سرانه آبزیان در کشور ۱۰ کیلوگرم بوده و این مقدار در آذربایجانغربی کمتر از هفت کیلوگرم برای هر نفر است که با افزایش گسترش صنعت آبزیپروری و تغییر در ذایقه غذایی مردم، میتوان امید داشت که میزان مصرف ماهی در این استان نیز به میانگین کشوری نزدیکتر شود.