فرشید جهان بین روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال جاری سه هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار به بحث اشتغال مددجویان استان شامل آموزش، پرداخت تسهیلات، پایدارسازی مشاغل، حمایت از کارفرمایان و مشاغل برتر با برگزاری نمایشگاه و فروشگاه اختصاص داده شده است.
وی افزود: در نیمه نخست امسال ۲ هزار و ۳۲۴ طرح با اشتغالزایی سه هزار و ۳۲ نفر و اعتبار یک هزار و ۱۰ میلیارد ریال اجرا شده است، ضمن اینکه اولویت اشتغال در کمیته امداد زنان، بویژه زنان سرپرست خانوار در حاشیه شهرها و روستاها با اجرای طرحهای مشاغل خانگی و صنایع دستی بوده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان با بیان اینکه الگوی ایجاد اشتغال در امداد، یک الگوی جهانی و کارآمد است که برای اولین بار در کشور از سال ۱۳۹۷ اجرایی شده است، گفت: در این مدل از سه روش شامل شناسایی و استعدادسنجی مددجویان، شناسایی افراد ناآشنا به محیط بازار و معرفی آنها به کارآفرینان خبره و خیر و معرفی افراد متخصص به کارگاهها و موسسات جهت بکارگماری از طریق کاریابی استفاده میشود.
وی افزود: باتوجه به اینکه اجرای طرح اشتغالزایی فقط بخشی از فرآیند اشتغال است، لذا پس از آن نیز اقدامات ویژهای در راستای پایدارسازی مشاغل توسط این نهاد انجام میشود.
جهان بین اضافه کرد: علاوه بر ایجاد پوشش بیمهای عمر، مانده بدهکار و بیمه تامین اجتماعی و معرفی طرحهای موفق به نمایشگاهها و غرفههای استانی و کشوری، به مدت پنج سال بصورت مستمر و دورهای توسط کارشناسان فنی اشتغال بازدید شده و در صورت بروز مشکلات و لغزشها، دستگیری شده و راه حلهایی برای احیای طرح ارائه میشود.
وی اظهار داشت: همچنین از سال گذشته تلاشهایی در زمینه احیای فرش در استان انجام شده و بر این اساس در سال جاری از ۳۹۸ طرح فرشبافی فعال تاکنون ۸۱ تخته فرش و گلیم به ارزش بیش از۱۰ میلیارد ریال تولید شده است.
بیش از ۷۰ هزار خانوار کردستانی زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند و از خدمات و حمایتهای این نهاد در استان بهره مند هستند.
۳۰ درصد از خانوارهای زیر پوشش این نهاد در استان را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند.