به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «علیرضا قاسمی فرزاد» سال ۱۳۴۵ در همدان متولد شد وی از نیروهای با سابقه وزارت کشور است که معاونت سیاسی و امنیتی استانداری همدان، گزینش استانداری همدان، فرمانداری دماوند، فرمانداری پاکدشت، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و مدیرکل توسعه ای ، مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری تهران، مدیر امور اداری و بازرسی ستاد رسیدگی به امور آزادگان استان همدان را در کارنامه دارد.
از دیگر پست های مدیریتی قاسمی فرزاد می توان به معاونت اداری و مالی ستاد نصر، معاون امور بین الملل ستاد نصر، رئیس اداره اول سیاسی فرق و ادیان وزارت کشور، مشاور رئیس سازمان و مدیر کل دفتر مرکزی حراست سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور، مشاوره رئیس سازمان و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشور ، معاون مدیرکل سیاسی و سرپرست اداره دوم(انتصابات) وزارت کشور و رییس دبیرخانه کمیسیون ماده ۱۰ فعالیت احزاب وزارت کشور اشاره کرد.
استاندار جدید همدان با مدرک کارشناس ارشد مطالعات منطقه ای، رزمنده و جانباز ۴۵ درصد با ۶۶ ماه سابقه آزادگی(اسارت) است.
رییس جمهوری: استانداران، امیدآفرینی را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند
رییس جمهوری در جلسه هیات دولت با تاکید بر ضرورت استفاده از نیروهای جوان، کارآمد و انقلابی در استانها برای پیشبرد اهداف دولت و امور کشور، گفت: استانداران امیدآفرینی را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی افزود: استانداران با در نظر گرفتن دغدغههای مردم، برنامهای جامع و امیدآفرین مبتنی بر راهکار برای حل مشکلات و البته به عنوان برشی از برنامه کلی دولت در کشور، برای استان محل ماموریت خود تدوین کنند.
وی اضافه کرد: عملکرد استانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در استانها باید به گونهای باشد که مردم احساس کنند وضع نسبت به قبل تغییر کرده و گامهای جدی در مسیر پیشرفت استان برداشته شده است.
قاسمی فرزاد شانزدهمین استاندار همدان بعد از انقلاب
«علیرضا قاسمی فرزاد» شانزدهمین استاندار همدان پس از پیروزی انقلاب است و از ابتدای انقلاب تاکنون «رضا تمدن، عباس حائری، محمدعلی کی نژاد، محمد صالح مدرسه ای، علی دانش منفرد، محمدرضا سپهری(سرپرست)، محمدعلی تقی جهرمی، احمد خرم، علی جابریان همدانی، علی اصغر زبردست، بهروز مرادی، کرم رضا پیریایی، علی محمد آزاد، محمدناصر نیکبخت و سید سعید شاهرخی» سکان استانداری همدان را بر عهده داشتند.
احمد خرم و محمد ناصر نیکبخت هر یک با پنج سال خدمت رکورددار استانداری همدان در بین ۱۵ استاندار پیشین این استان هستند.
استان همدان با ۱۰ شهرستان بیش از یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.
استان همدان در گستره ای به مساحت ۱۹ هزار و ۴۹۳ کیلومتر مربع، در غرب ایران بین ۳۳ درجه و۵۹ دقیقه تا ۳۵ درجه و ۴۸ دقیقه عرض شمالی و۴۷ درجه و ۳۴ دقیقه تا ۴۹ درجه و ۳۶ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرارگرفته است.
این استان از شمال به استانهای زنجان و قزوین، از جنوب به استان لرستان، از شرق به استان مرکزی واز غرب به استان کرمانشاه و قسمتی از استان کردستان محدود است.
اساس اقتصاد استان همدان در مرحله اول کشاورزی و دامپروری و در مرحله بعدی استخراج معادن است.
اراضی دیم شهرستان همدان بیش از دیگر نقاط استان است و از لحاظ عملکرد در واحد سطح در حد پایین بوده در کاهش تولید گندم منطقه نقش بسزایی دارد.
کشت در این استان به صورت دیم و آبی صورت می گیرد و بیشتر اراضی کشت شده به صورت دیمی است.
عمده ترین محصولات کشاورزی استان همدان گندم و جو است. پس از آنها سیب زمینی و چغندرقند و در کوهستان ها انواع میوه ها و در دامنه ها، انگور، غلات، حبوبات و صیفی است.
شیوه دامداری این استان بیشتر سنتی است، ولی با آموزش های لازم اصلاح نژاد می توان تولید محصولات دامی را بالا برد. به علت تنوع آب وهوا، وجود مراتع وسیع و ییلاق بودن منطقه برای عشایر دامدار، از اهمیت خاصی برخوردار است.
با ایجاد مجتمع های دامداری علمی که زیر نظر مرکز گسترش خدمات تولیدی و عمرانی فعالیت دارند در حال حاضر تولیدات دامی افزایش یافته است.
در استان همدان صنایع دستی بیش از صنایع ماشینی گسترش دارد و اهمیت آن از قدیم بارز بوده است.
مهمترین صنایع دستی استان قالی بافی، سفالگری، گیوه بافی، کفش دوزی، پوستین دوزی و دباغی است.
قالی بافی همدان در سطح ایران مشهور است و قالی های ریزبافت آن به خارج صادر می شود. انواع ظروف و ابزار سفالی تهیه شده علاوه بر توزیع در استان به خارج از منطقه صادر می شود.