تهران – ایرنا – «محمد اشتیه» نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از زمان جنگ ۱۹۶۷ تاکنون، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله درخت از جمله ۸۰۰ هزار درخت زیتون را در مناطق فلسطینی نشین قطع کرده است.

به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری آناتولی، اشتیه این سخنان را در حاشیه مراسم چیدن زیتون در شمال کرانه باختری مطرح کرد و گفت: اسرائیل با این کار ثابت کرد که نه تنها انسان بلکه درختان را نیز می خواهد از خانه و کاشانه شان ریشه کن کند.

وی خاطرنشان کرد: استان سلفیت در معرض موج وحشتناک شهرک سازی از سوی رژیم اشغالگر قدس قرار دارد.

نخست وزیر فلسطین با اشاره به شهرک صهیونیستی ارییل که در آن تقریبا ۲۵ هزار اسراییلی سکونت دارند، یادآور شد که رژیم اسرائیل بیش از ۲ هزار هکتار از مناطق سلفیت را به مصادره خود درآورده است.

بر اساس این گزارش، فصل چیدن زیتون به طور رسمی در فلسطین از اوایل اکتبر جاری آغاز می شود و مرکز اطلاعات ملی فلسطین شمار درختان زیتون در کرانه باختری و نوار غزه را تقریبا ۱۱ میلیون اصله درخت برآورد کرده است.

رژیم صهیونیستی از تخریب درختان زیتون فلسطینی‌ها به دست شهرک نشینان صهیونیست حمایت به عمل می آورد. فلسطینی‌ها علی رغم تمام سختی‌ها و فشارها، به سرزمین شان پایبند بوده و پویشی در حمایت از کشاورزان در برابر تعرض صهیونیست‌ها به راه انداخته اند.

«تا وقتی زیتون هست ما هم هستیم» این همان شعاری است که فلسطینی‌ها در هر جمعی سر می‌دهند. درخت زیتون نماد مقاومت فلسطین است و روغن آن یکی از منابع اصلی درآمد در اقتصاد فلسطین به شمار می‌رود. مزارع زیتون، به ویژه در کرانه باختری، به میدان جنگ بین رژیم اشغالگر و فلسطینی‌ها تبدیل شده است.

در همین زمینه غسان دغلس مسئول پرونده مقابله با شهرک سازی در شمال کرانه باختری گفت: هدف رژیم اشغالگر قطع ارتباط فلسطینی‌ها با سرزمین شان و جایگزین کردن شهرک نشینان با قطع و آتش زدن درختان زیتون است. آن‌ها می‌خواهند قلب شهروندان فلسطینی را بسوزانند.

شهرک نشینان پیوسته به باغات زیتون فلسطینی‌ها یورش می‌برند و با حمایت نیروهای رژیم اشغالگر درختان را می‌سوزانند و قطع می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ شهرک نشینان سه هزار اصله درخت زیتون را در کرانه باختری قطع کردند و ارتش اسرائیل مانع از ورود صدها فلسطینی به زمین‌های کشاورزی شان شد.

هرچند باغ های زیتون درغزه در فواصل زمانی مختلف هدف حملات نیروهای رژیم صهیونیستی قرار گرفته و نابود می شوند، اما صاحبان زمین های کشاورزی هر بار با کاشتن نهالی نو، زیتون را به سمبلی برای مقاومت تبدیل کرده اند.

این در حالی است که باغ های زیتون در غزه به ویژه زمین هایی که در مجاورت دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند از سال ۲۰۰۰ تا کنون بارها توسط اشغالگران نابود شده اند.

 از زمان شروع انتفاضه در سال ۲۰۰۰ تا حمله رژیم صهیونیستی به غزه در سال ۲۰۱۴، بیل های مکانیکی اسرائیل پنج بار باغ های زیتون در غزه را با خاک یکسان کرده اند.

۱۴۸۷

برچسب‌ها