علیرضا مهاجر، چهارشنبه در آیین آغاز چهل و پنجمین سال فعالیت کارخانه قند جوین در غرب خراسان رضوی افزود: افزایش عملکرد در واحد سطح کشتزارهای چغندر قند و افزایش درصد شکر در این محصول از دستاوردهای سالهای اخیر بوده است.
وی تصریح کرد: به منظور کاهش هزینه ها و افزایش تولید محصول چغندر قند، برنامه های کشت پاییزه در استانهای پرآب و نیز مدیریت مصرف آب از طریق اجرای طرح های آبیاری نوین مورد توجه قرار گرفته است.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت کشت محصولات راهبردی افزود: با توسعه کارخانجات و افزایش ظرفیت خودکفایی، میتوان علاوه بر ایجاد اشتغالزایی برای جوانان از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد.
مهاجر افزود: تولید محصولات راهبردی تأثیر بسیار مهمی در امنیت غذایی کشور دارد و به همین منظور برنامه نخست، تولید کافی این محصولات در داخل است و در مراحل بعد به تولید دیگر محصولات پرداخته می شود.
مجری طرح چغندر قند کشور نیز گفت: با پیش بینی تحویل هفت میلیون تن چغندر بهاره و پاییزه در سال جاری، حدود ۹۵۰ هزار تن شکر استحصال خواهد شد.
پیمان حصادی افزود: در مجموع امسال شکر تولیدی از چغندر قند و نیشکر به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن خواهد رسید که این میزان نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی ندارد.
مدیر جهاد کشاورزی جوین نیز گفت: پنج هزار و ۲۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان به کشت چغندر قند اختصاص دارد.
علی اکبر قارزی افزود: با توجه به میانگین برداشت حدود ۵۵ تن در هکتار، پیش بینی می شود امسال افزون بر ۲۸۰ هزار تن محصول چغندر بهاره در شهرستان تولید شود.
وسعت زمینهای باغی و زراعی جوین ۳۵ هزار هکتار و محصولات عمده آن گندم، جو، چغندرقند، زیره، پیاز، هندوانه و پسته است و این شهرستان ۱۲ هزار بهرهبردار در بخشهای کشاورزی، باغداری، دامپروری و طیور دارد.