به گزارش خبرنگار ایرنا، بخش زیادی از ساکنان شهرستان های قصرشیرین و سرپل ذهاب را شیعیان و مابقی اهل سنت و دیگر فرق و مذاهب اسلامی تشکیل می دهند که مردم این مناطق همواره با هدف واحد برای دفاع از مرزهای غیرت و شرف ایران اسلامی کارنامه درخشانی در برقراری وحدت داشته اند.
مرزنشینان غرب کرمانشاه با اعتقاد و ایمان به خدا و با توسل بر پیامبر(ص) و ائمه اطهار (ع) زیر لوای پرچم اسلام به عنوان مرزنشینانی راسخ و ثابت قدم همواره برای حفظ منافع کشورمان برای پیشرفت و تعالی این مرز و بوم تلاش می گنند.
یکی شدن و انسجام، دوری از هرگونه اختلاف و تفرقه و داشتن هدف واحد برای مقابله با توطئه ها و ترفندهای دشمنان و پیروی از فرامین رهبر معظم انقلاب و تلاش برای تحکیم و تقویت وحدت و دشمن شناسی و بصیرت والا مهمترین هدف مرزنشینان غرب کرمانشاه است.
مرزنشینان قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب، مردان سخت کوش و مجاهد روزهای جبهه و جنگند که در هشت سال دفاع مقدس با کنار گذاشتن اختلافات جزیی و با تکیه بر اشتراکات دینی توانستند دشمن را زمین گیر کنند و برای پیشرفت و تعالی ایران اسلامی افتخار بیافرینند و حماسه آفرینی کنند.
با توجه به اهمیت مساله وحدت و دور اندیشی و آینده نگری امام راحل و با توجه به اهمیت اتحاد و انسجام در پیشرفت و تعالی کشور فاصله بین ۱۲ ربیع الاول (میلاد پیامبر بنا به روایت اهل سنت و ۱۷ ربیع الاول (میلاد رسول اکرم (ص) با استناد به روایات شیعه) به عنوان هفته وحدت نامگذاری شد تا بازهم مسلمانان با پیروی از پیامبر اکرم (ص) بار دیگر برای احیای عزت و کرامت انسانی تلاش کرده و بتوانند اسلام را به عنوان دین صلح و رحمت به جهانیان معرفی کنند.
نامگذاری هفته وحدت توسط حضرت امام خمینی (ره) در ۶ آذر ۱۳۶۰ طی پیامی از سوی امام راحل انجام شد؛ مسلمانان هرساله در کشورمان و سایر ملل اسلامی با تشکل اجتماع و کنگره اسلامی و برپایی جشن های وحدت آفرین ضمن تحکیم وحدت و برادری به پشبرد انقلاب اسلامی جهانی کمک کنند.
از سال ۱۳۶۰ به بعد در روزهای ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول هرساله مسلمانان بار دیگر با هم عهد و پیمانی دوباره برای تکیه بر اشتراکات و کنار گذاشتن اختلافات جزیی دشمن تلاش می کنند تا دشمنان را از خیال خام خود برای ایجاد تفرقه و اختلاف ناکام و ناامید کنند.
پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین پیروزی کشورمان در هشت سال جنگ تحمیلی در سایه همین وحدت و انسجام بین آحاد و گروه ها و اقوام و مذاهب مختلف انجام شده و رمز پیروزی ایران اسلامی در برهه های مختلف در سایه همین وحدتی است که بارها امام راحل و پس از آن رهبر معظم انقلاب اسلامی بر تقویت آن تاکید کرده اند.
امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی در خصوص اهمیت وحدت بین شیعه و سنی و جایگاه هفته وحدت فرمودند: " اختلافاتی که در عراق، ایران و دیگر ممالکِ اسلامی ایجاد میکنند، باید سران دولتهای اسلامی توجه داشته باشند به این معنا که این اختلافات؛ اختلافاتی است که هستی آنها را به باد میدهد. باید با عقل، با تدبیر، توجه داشته باشند، به این معنا که به اسم مذهب و به اسم اسلام میخواهند اسلام را از بین ببرند. دستهای ناپاکی که بین شیعه و سنی در این ممالک اختلاف میاندازد اینها نه شیعه هستند و نه سنی؛ اینها دستهای ایادی استعمار هستند که میخواهند ممالک اسلامی را از دست آنها بگیرند؛ ذخایر را از دست آنها بگیرند؛ بازار سیاه برای ممالک به اصطلاح مترقی درست کنند.
همچنین امام خامنه ای مدظله العالی نیز بارها با تاکید بر مساله وحدت در خصوص اهمیت هفته وحدت می فرمایند"هفته وحدت را یک هفته پر محتوا قرار دهید. این هفته وحدت- این هفته مشترک الاحترام بین مسلمین- را قدر بدانید. این قضیه اتحاد مسلمین را همه فِرَق اسلامی چه شیعه و چه سنی، چه مذاهب مختلف اهل سنّت، چه مذاهب شیعه، باید جدی بگیرند. دشمن مایل است بین فرقه های اسلامی اختلاف بیندازد و بین اقوام و قشرها و گروه های ملت، جدایی ایجاد کند. *
هفته وحدت فرصتی برای خنثی کردن توطئههای دشمن است
امام جمعه سرپلذهاب نیز در این ارتباط به ایرنا گفت: هفته وحدت فرصتی برای خنثی کردن توطئهها و ترفندهای دشمنان است که همیشه به فکر ایجاد اختلاف و تفرقه در بین مردم هستند.
حجت الاسلام «جواد فاطمی نسب» با تبریک بزرگداشت هفته وحدت و میلاد با سعادت رسول اکرم (ص) افزود: دین اسلام کاملترین و جامعترین دین است، ما پیرو راه پیغمبر اسلام (ص) اهل بیت(ع) و راه نورانی قرآن هستیم که در امور زندگی باید تابع این الگوها عمل کنیم تا به تعالی برسیم.
وی در ادامه گفت: دشمن امروز توان مقابله و جنگ فیزیکی در برابر اقتدار ایران اسلامی را ندارد از این رو سعی دارد با جنگ نرم، هویت و افکار و ریشه اسلام مردم و مملکت ما را بخشکاند که به طو قطع این هدف خیالی بیش نیست و در این میان هوشیاری و آگاهی و بصیرت ما را نیز با حفظ وحدت با مذاهب مختلف می طلبد.
ولایت فقیه عامل مهم وحدت مسلمانان
امام جمعه اهل سنت سرپل ذهاب نیز گفت: ولایت فقیه و وجود رهبری عامل مهم وحدت مسلمانان و پیروان مذاهب مختلف اصلامی شیعه و سنی است.
ماموستا ملا "رشید ثنایی" با تبریک هفته وحدت، میلاد مسعود پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) افزود: وحدت مایه بقا، سلامتی و سعادت نظام اسلامی است از این رو باید با اطاعت از فرامین مقام معظم رهبری در انسجام و تحکیم هر چه بیشتر وحدت میان یکدیگر به خصوص اهل تسنن و اهل تشیع برای نابودی دشمنان تلاش کنیم.
وی اظهار داشت: مسلمانان باید باتکیه بر اشتراکات دینی با ایمان به خدا، پیروی از پیامبر (ص) و رهنمودهای قرآن کریم با یکدیگر متحد شوند.
وحدت تنها راه غلبه بر دشمن است
امام جمعه موقت قصرشیرین نیز با تبریک فرار رسیدن هفته وحدت و میلاد با سعادت پیامبر (ص) و امام جعفر صادق (ع)، افزود: حفظ وحدت و انسجام، تنها راه پیروزی امت اسلامی در برابر دشمنان دین خداست.
حجت الاسلام اسماعیل شامحمدی بیان کرد: امام راحل با ژرف اندیشی خود، این ایام را هفته وحدت نامگذاری کردند و تعیین هفته وحدت برای این است تا پیروان این ۲ مذهب با تکیه بر مشترکات خود برای اتحاد علیه دشمنان، به ریسمان الهی چنگ بزنند.
امام جمعه موقت قصرشیرین ادامه داد: در قرآن بارها بر مساله وحدت تاکید شده و به عنوان نمونه در سوره ی آل عمران به اهمیت وحدت اشاره شده که مسلمانان به ریسمان الهی چنگ بزنند و از نزاع و تفرقه دوری کنند از این رو مسلمانان باید با انسجام و وحدت، دشمن را در رسیدن به هدف های شوم خود نا کام بگذارند.
هفته وحدت فرصتی برای تحکیم اتحاد مسلمانان است
امام جماعت اهل سنت قصرشیرین نیز گفت: وحدت همیشه باید در جامعه جاری باشد و هفته وحدت با تدبیر بنیانگذار انقلاب اسلامی ایجاد شد و این هفته فرصتی برای زدودن غبار از وحدت بین مسلمانان و تحکیم اتحاد مسلمانان است.
ماموستا ملا "عادل غلامی" افزود: اطاعت از رهبر معظم انقلاب اسلامی واجب است، ایشان از سلاله پاک پیامبر اسلام(ص) و عامل وحدت در جامعه اسلامی است.
وی اظهار کرد: اسلام در معرض یک امتحان بزرگ است و وحدت نیاز مهم جامعه اسلامی است و مسوولان در این امر نقش مهمی دارند.
امام جماعت اهل سنت قصرشیرین گفت: خدا را شاکریم که در کشوری هستیم که منتسب به اسلام است و بزرگان کشور در فکر اجرای فرامین الهی هستند.
او ادامه داد: امام راحل هفته وحدت را ایجاد کرد که در کنار هم باشیم و امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی زمان شناس هستند و ما باید در مسیر دستورات قرآن و اسلام و اجرای فرامین رهبری استقامت داشته باشیم.
در استان کرمانشاه که بیش از ۲۴ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد؛ حدود ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان و بیش از ۲ هزار و ۵۹۵ روستا سکونت دارند که از این تعداد نیمی از جمعیت در مرکز استان زندگی می کنند.
این استان بافتی قومی و مذهبی دارد و اقوام کُرد، لک، جاف و ترک و همچنین مذاهب و فرق اهل تسنن، تشیع و اهل حق در آن سکونت دارند.
به دلیل تنوع قومی و مذهبی و وجود خُرده فرهنگ های فراوان از استان کرمانشاه به عنوان هندوستان ایران نام می برند، کرمانشاه از پیشینه تاریخی نیز برخوردار است و سنگ نوشته ها و بناهای تاریخی دوران قبل از اسلام و دیگر دوره های تاریخی نشان از وجود فرهنگ و تمدن در این دیار دارد.