سنندج - ایرنا - پرداخت ۷۹۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۹ واحد تولیدی کردستان در یکصد و هفتاد و یکمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مصوب شد.

به گزارش ایرنا، تاکنون یکصدو هفتاد و یک جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در کردستان تشکیل شده که در آن یک هزار و ۳۲۲ مورد پرونده مطرح شده است.

این تعداد جلسه ۲ هزار و ۲۸۵ مصوبه داشته که از این رقم تاکنون به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان ۷۰ درصد آن اجرایی شده و مابقی در دست اجرا است. 

در یکصد و هفتاد و یکمین جلسه این کارگروه که روز پنجشنبه به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان تشکیل شد، مشکلات سه پروژه گردشگری بررسی و مسائل پیش روی ۲ واحد راکد هم مطرح و تصمیم‌هایی برای برطرف کردن آن گرفته شد. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این جلسه با اشاره به اینکه مصوبات کارگروه چه در سطح ملی و استان لازم الاجرا است، اضافه کرد: مصوبات کارگروه براساس استدلال ها و سازوکارهای قانونی به تصویب می رسند. 

خالد جعفری با بیان اینکه هدف ما و بانک‌ها در این کارگروه این است که تسهیلات در راستای طرح مصوب هزینه شود، افزود: تحقق این مهم مستلزم نظارت بیشتر و تعهد و مسوولیت پذیری صاحبان واحدهای تولیدی است. 

وی با بیان اینکه با حاشیه سازی کاری پیش نمی رود، اضافه کرد: سرمایه گذاری که در مجموعه ای انجام شده و اشتغالی هم ایجاد شده است، نباید مانعی بر سر راه تولید و فعالیت در آن قرار گیرد. 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: در این جلسه مصوب می شود که ۷۹۰ میلیارد ریال تسهیلات شامل ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه ثابت و ۶۴۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش به ۹ واحد تولیدی در استان پرداخت شود. 

محمد دره وزمی اضافه کرد: بیان و بررسی مشکلات پروژه های گردشگری هتل های لاله و هاله سنندج و بانه و مجتمع گردشگری دوکانان بانه از دستورکارهای این جلسه است. 

کاهش اشتغال در هتل های کردستان بدلیل شیوع کرونا

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه از زمان شیوع کرونا تاکنون صنعت هتلداری آسیب جدی دیده است، اظهار داشت: هتل هاله بانه تنها پروژه پنج ستاره استان است که به بهره برداری رسیده است. 

یعقوب گویلیان اضافه کرد: قبل از شیوع کرونا ۱۲۰ نفر در این هتل مشغول به کار بودند که اکنون تعداد افراد شاغل در آن به کمتر از ۲۰ نفر رسیده است. 

وی با اشاره به اینکه برای احداث این هتل ۱۵۳ میلیارد ریال تسهیلات بانکی پرداخت شده است، افزود: تاکنون توسط این اداره کل ۳۰ میلیارد ریال آن جهت حمایت از این سرمایه گذاری پرداخت شده است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: به دلیل مشکلات اقتصادی این هتل قادر به بازپرداخت تسهیلات نشده و اکنون بانک در حال صدور اجراییه برای آن است و انتظار می رود برای کمک به مجری این طرح تا خروج از این وضعیت سخت، بانک از این اقدام خودداری کند. 

سرمایه گذار هتل هاله بانه هم در این جلسه اظهار داشت: این هتل سال ۹۵ افتتاح شد ولی با برخورد و تصمیم نادرست و غیرقانونی مدیر وقت بانک ملی کردستان، قسط بندی و بازپرداخت تسهیلات از سال ۹۴ آغاز شد. 

امینی با اشاره به اینکه این اقدام ضربه سنگینی به هتل وارد کرد، یادآور شد: اکنون برای پرداخت بدهی های هتل درخواست تهاتر و ۶ ماه تنفس را داریم. 

نماینده امور شعب بانک ملی کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: ۱۵۳ میلیارد ریال از سال ۸۹ تا ۹۴ طی چهار مرحله به هتل هاله بانه از طرف این بانک پرداخت شده است. 

جمشید کریمی اضافه کرد: بدهی این هتل به بانک هم اکنون به ۷۰۰ میلیارد ریال رسیده است و اگر سرمایه گذار به طور نقدی اقدام به بازپرداخت کل اقساط باقی مانده کند مجموع مبلغ پرداختی کمتر از ۵۰۰ میلیارد ریال خواهد شد. 

مدیر عامل شرکت گاز کردستان هم در این جلسه با اشاره اینکه گازرسانی به یک هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی در استان مصوب شده است، گفت: طی سه سال اخیر از این تعداد ۸۱۸ واحد صنعتی که در سال ۴۳ میلیون مترمکعب سوخت مایع مصرف می کردند از نعمت گاز برخوردار شدند. 

فعله گری با بیان اینکه تاکنون ۸۴ درصد جایگزینی سوخت در واحدهای صنعتی استان انجام شده است، اضافه کرد: واحدهای صنعتی باقی مانده مصرف سوخت مایع زیادی ندارند و علاوه بر این بیشتر واحدهای دامداری یا واحدهای تغییرکاربری تولید داده شده هستند. 

استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۰ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه است.