سنندج - ایرنا - مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان گفت: مسایل مالی و معیشتی دغدغه و مشکل اول زنان استان است که حکایت از توسعه نیافتگی و عدم رشد اقتصادی بانوان دارد.

به گزارش ایرنا، لیلا آژیر عصر پنج شنبه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده کردستان که با حضور جمعی از اعضای فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار داشت: براساس سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان، هفت مشکل در اولویت اول حوزه زنان قرار دارد که اقتصاد و معیشت، طلاق، سواد و آموزش، سلامت، آسیب‌های اجتماعی، ضعف بسترهای مشارکت سیاسی و مدنی و عدم تقویت جایگاه زنان در سازمان های مردم نهاد و مشارکت اجتماعی، این موارد هستند.

وی اضافه کرد: نرخ باسوادی زنان استان، از سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ در مقایسه با میانگین کشوری پایین‌تر بوده است، بنابراین امر سواد و آموزش بانوان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان ادامه داد: کمبود فضای کافی برای فعالیت ورزشی و فرهنگی بانوان، افرایش خشونت علیه زنان، افسردگی و کمبود حمایت های موثر از گروه های آسیب دیده از دیگر مسایل و مشکلات بخش بانوان است.

آژیر، ضعف بسترهای مشارکت سیاسی و مدنی را از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد و افزود: تعداد اندکی از زنان ما در حوزه سیاستگذاری و تصمیم گیری حضور دارند و ما همچنین ردیف بودجه مشخصی را برای برنامه های زنان و خانواده نداریم.

وی با اشاره به عدم تقویت جایگاه زنان در سازمان‌های مردم نهاد و مشارکت اجتماعی، یادآور شد: ما در زمینه سمن‌ها رشد خوبی داشتیم اما نسبت به میانگین کشوری هنوز پایین است.

۶۹.۵ درصد از زنان کردستان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ۶۹.۵ درصد از زنان کردستان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند که نسبت به میانگین کشوری وضعیت مناسبی را نداریم.

ابراهیم قادری با بیان اینکه مصرف مناسب لبنیات در زنان استان ۱۶ درصد، ماهی ۱.۳ درصد، میوه ۱۰.۴ درصد و سبزی ۲۸ درصد است، میزان مصرف سیگار در زنان استان را سه دهم درصد اعلام کرد که نصف میانگین کشوری است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: شیوع دیابت در زنان استان ۹ درصد است و ۵۵.۸ درصد از زنان ما فعالیت فیزیکی کافی ندارند.

قادری با اشاره به اینکه شیوع چاقی و عدم تحرک باعث بلوغ زودرس در دختران شده است که همین مسئله سبب کوتاهی قد نیز می شود، افزود: یکی از مشکلات اصلی استان وجود حاشیه نشینی است که همین امر سبب بروز آسیب‌های اجتماعی شده است و باید تغییر سبک زندگی در این مناطق صورت گیرد.

استان کردستان طبق سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت دارد که در ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ روستا زندگی می‌کنند.