تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۶

مسکو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که مسکو با گروه طالبان که کنترل افغانستان را در دست دارد، همکاری می کند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری ریانووستی، پوتین شامگاه پنجشنبه در نشست باشگاه سیاسی بین المللی والدای در مسکو گفت: روسیه از نمایندگان گروه طالبان حمایت می کند و از آنها انتظار دارد تا وضعیت افغانستان در مسیر مثبت توسعه بیابد. 

رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد که سازمان های اطلاعاتی روسیه با سازمان های مربوطه و همکار خود با افغانستان همکاری می کنند.

وی افزود: همکاری در این زمینه درچارچوب سازمان همکاری شانگهای برای ما بسیار مهم است و تاجیکستان و ازبکستان با کشور افغانستان هم مرز هستند. 

رئیس جمهوری روسیه بدون ذکر نام کشوری اعلام کرد که مسئولیت اصلی رویدادهای افغانستان بر دوش کشورهایی قرار دارد که ۲۰ سال در این کشور جنگیده اند. 

وی به این ترتیب کشورهای غربی را که به سرکردگی آمریکا ۲۰ سال افغانستان را اشغال کرده بودند مسئول رویدادهای این کشور خواند.

پوتین گفت: برای این که دولت افغانستان بتواند مسائل اجتماعی و اقتصادی این کشور را حل کند باید دارایی های آن را آزاد کرد. 

به گفته وی، با وجود اهمیت مشارکت روسیه و چین و سایر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، مسئولیت اصلی رویدادهای افغانستان بر دوش کشورهایی قرار دارد که ۲۰ سال در آن کشور جنگیدند. 

وی ادامه داد: به نظر من اولین کاری که آنها می بایست انجام می دادند، آزاد کردن دارایی های مسدود شده این کشور بود و امکان می دادند مسائل اولویت دار افغانستان را خودشان حل می کردند. 

رئیس جمهوری روسیه تصمیم جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای خارج سازی نیروهای این کشور از افغانستان را درست خواند. 

تصمیمات در مورد انرژی در اروپا توسط سیاستمداران گرفته می شود

پوتین در ادامه سخنان خود گفت که متاسفانه تصمیمات در مورد انرژی در اروپا توسط محافل سیاسی گرفته می شود و این گونه تصمیمات را کارشناسان نمی گیرند. 

وی افزود: تصمیمات در مورد انرژی توسط سیاستمداران اروپایی گرفته می شود که تخصص چندانی در عرصه انرژی ندارند و در واقع رای دهندگان خود را فریب می دهند. 

 کاهش سطح فقر در روسیه از نتایج اصلی کار پوتین 

پوتین، کاهش سطح فقر در روسیه از ۴۰ میلیون به ۱۹-۲۰ میلیون را از نتایج اصلی کار خود در مقام رئیس جمهوری روسیه خواند. 

وی افزود: امروز ۱۹ میلیون و چندصدهزار نفر افراد فقیر در روسیه بدون شک رقم بزرگی است اما این رقم با ۴۰ میلیون نفر افراد فقیر (در ۲۰ سال پیش) بسیار تفاوت دارد.

وی ادامه داد: این اصلی ترین نتیجه کار من است.

پوتین احیای اقتصاد روسیه ازجمله بخش های صنعتی این کشور را از نتایج مهم دیگر دوره ریاست جمهوری خود خواند. 

تهدیدی برای آزادی بیان در روسیه وجود ندارد 

پوتین در ادامه گفت: هیچ تهدیدی در مورد کاهش آزادی بیان در روسیه وجود ندارد. 

 وی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات، بی مسئولیتی برخی افراد در سخن گفتن در روسیه خطرناک می شود. چنین مساله ای وجود دارد و این در واقع روی دیگر آزادی بیان است.

حل مساله مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان بدون مشارکت روسیه ممکن نیست

پوتین در ادامه تصریح کرد: روسیه همه تلاش های ممکن برای اینکه جنگ و خونریزی در منطقه قره باغ متوقف شود، بکار بست. صلحبانان روسیه با شایستگی به وظایف خود در قره باغ عمل می کنند.

 وی افزود: در زمان حاضر هدف اصلی حل و فصل نهایی وضعیت در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان است. بدون مشارکت روسیه حل این مساله امکانپذیر نیست. 

 ایالت خودمختار قره باغ کوهستانی در قلمروی جمهوری آذربایجان در آستانه  فروپاشی شوروی سابق،  جدایی خود را از دولت مرکزی باکو اعلام کرد.

اقدامات جدایی طلبانه ارامنه ساکن قره باغ کوهستانی و تلاش های ارمنستان برای الحاق این منطقه منجر به درگیری های نظامی سالهای ۱۹۹۲ الی ۱۹۹۴ میلادی میان آذربایجان و ارمنستان شد.

در نتیجه این درگیری های نظامی منطقه قره باغ کوهستانی و هفت شهرستان دیگر جمهوری آذربایجان به اشغال نیروهای ارمنستان درآمد.

 تلاش های بین المللی نزدیک به ۳۰ سال برای حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ نتیجه ای نداشت و جمهوری آذربایجان در جریان درگیری های نظامی ۴۴ روزه سال گذشته توانست سرزمینهای اشغالی خود در قره باغ را آزاد کند.

پوتین این را نیز گفت که مناطق روسیه حق دارند تا واکسیناسیون کرونا را اجباری کنند. 

باشگاه سیاسی بین المللی «والدای»، سال ۲۰۰۴ به منظور ایجاد میدانی برای مباحثه همانند داووس سوییس و در رقابت با این کنفرانس بین المللی غربی تاسیس شده است.

این باشگاه سیاسی با جذب همکاری بیش از ۶۰ کشور جهان نشست های خود را سالانه و منظم برگزار می کند و به عنوان گردهمایی بین المللی ارایه کننده دیدگاه های مستقل سیاسی یا همگرا با روسیه است.