حسین توکلی کجانی روز جمعه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: این بنای تاریخی باقیمانده از دوره صفویان که با شماره ۱۳۴۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده آخرین بار در سال ۸۱ توسط اداره میراث فرهنگی استان مرمت و از سال ۸۴ این اداره پیگیر اخذ سند مالکیت بود که روز گذشته(۲۹ مهرماه) سند آن به نام اداره کل میراث فرهنگی استان تهران صادر گردید.
وی امکان تخصیص اعتبار و بودجه جهت مرمت، احیاء، نگهداری و حفاظت مستمر و دوره ای بنا، توجه به هویت و اصالت اثر، توجه به موقعیت مناسب اثر و امکان تامین زیر ساخت های لازم، اشتغالزایی و استفاده های گردشگری و فرهنگی مناسب و تحت نظارت را از مهمترین مزایای صدور سند مالکیت این بنای تاریخی برشمرد.
توکلی با بیان اینکه برگزاری مراسم و مناسبت های فرهنگی گردشگری و فراهم شدن زمینه حمایت و پشتیبانی اجرایی فرمانداری، بخشداری، شهرداری و سایر ادارات مرتبط از دیگر مزایای صدور سند این اثر تاریخی و ارزشمند است، بیان داشت: در جهت تحقق این امر از بخشدار فشافویه و روسای ادارات میراث فرهنگی و گردشگری و ثبت اسناد و املاک که اهتمام جدی در این موضوع داشتند و منجر به صدور و تحویل سند مالکیت این بنا گردید تشکر و قدردانی می نمایم.
به گزارش ایرنا، اثر تاریخی و ارزشمند کاروانسرای کنارگرد فشافویه با مساحت هفت هزار و ۲۵۰ مترمربع با ساختاری متشکل از گل، گچ و آجر متعلق به دوره حکومت صفویان، مشتمل بر یک طبقه و دارای چهار ایوان اصلی و چهار ایوان فرعی الحاقی معروف به بناهای ۲ ایوانه می باشد که در محدوده روستای کنارگرد بخش فشافویه شهرستان ری واقع گردیده و در جذب گردشگران تاثیر بسزایی دارد.
شهرستان ری با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر در جنوب استان تهران قرار گرفته است، بخش حسن آباد فشافویه نیز جنوبی ترین قسمت شهرستان ری است.