کرمانشاه - ایرنا- امام جمعه اهل سنت کرمانشاه، تقدیم هزار و ۴۰۰ شهید و صدها جانباز و آزاده اهل سنت در دوران جنگ و دفاع مقدس و دوران انقلاب تاکنون را نمادی بسیار گویا از وحدت شیعه و سنی در استان کرمانشاه دانست و گفت: این استان الگو و نمونه کامل وحدت و انسجام اسلامی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ ماموستا مُلا «عبدالرحمان مرادی» در خطبه های این هفته نماز جمعه در مسجد جامع شافعی شهر کرمانشاه با تبریک هفته وحدت و سالروز ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، افزود: وحدت یک واجب الهی است و تخطیی از آن سبب تفرقه و دشمنی و عدم جاری شدن نعمات الهی بر امت محمدی خواهد شد.

او تاکید کرد که بر همه ما لازم است اهل وحدت باشیم و عواملی که سبب تقویت در میان مذاهب مختلف اسلامی می شود را بکار بگیریم.

خطیب جمعه اهل سنت کرمانشاه بر گفتمان مفید و وحدت بخش برای تقویت وحدت وانسجام اسلامی در جامعه تاکید کرد و افزود: آشنایی با مذاهب مختلف اسلامی و درک نقاط مشترک و تقویت آن و عدم بیان مسایل اختلافی که سبب کدورت و دشمنی باشد باید در دستور کار باشد.

وی صدور فتاواهای همگرایی و دوری از فتاوایی که بوی تکفیر و اختلاف می دهند را نیز در راستای تقویت وحدت موردتاکید قرار داد و گفت: تبعات بسیار خطرناک این فتواها است که سبب قتل و کشتار و ترور و تبعیض و توهین اصحاب مذاهب به همدیگر در طول تاریخ اسلام شده و می شود و ما باید تجربه های تلخ را تکرار نکنیم.

ماموستا مرادی همچنین افزود: در امر وحدت باید به قرآن و سنت و سیره ائمه بزرگ اسلام تمسک جوئیم تا به امنیت و آسایش در سطح جامعه برسیم.

امام جمعه اهل سنت کرمانشاه در ادامه خطبه هایش گفت: بحمدلله در نظام اسلامی و با رهبریت مقام معظم رهبری و پیش از ایشان حضرت امام راحل و وجود منادیان وحدت اعم از ائمه جمعه و علما و اندیشمندان، همگرایی و اخوت خاصی را در همه اقشار جامعه به ویژه در استان کرمانشاه با تعدد مذاهب می بینیم.

او با تاکید بر برادری و وحدت در میان همه اقشار جامعه، گفت: افرادی که به هر عنوانی قصد ایجاد تفرقه را دارند به تعبیر رهبری مزدور دشمن هستند.

هفته وحدت فاصله میان ۱۲ ربیع‌الاول سالگرد میلاد پیامبر اسلام (ص) بنابر روایات اهل سنت، تا ۱۷ ربیع‌الاول تاریخ ولادت حضرت محمد (ص) بنابر روایات شیعه است. هفته وحدت در سال ۱۳۶۰ توسط امام خمینی (ره) به این نام شناخته شد.

استان کرمانشاه دارای ۲ میلیون نفر جمعیت است که بیش از ۲۳ درصد آنها را برادران و خواهران اهل تسنن تشکیل می دهند.