نیویورک - ایرنا- گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر کره شمالی از قدرتهای جهان خواست تحریم های کره شمالی را کاهش دهند.

به گزارش تارنمای بلومبرگ، "توماس اوجا کوینتانا" گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در کره شمالی در عین حال مدعی شد اقدامات شدید مهار کرونا از سوی دولت کره شمالی، این کشور را از سایر جهان جدا ساخته و مردم آن را از ابتدایی ترین نیازها محروم کرده است.

وی افزود ما با خطر گرسنگی در میان بخشی از جمعیت کره شمالی روبرو خواهیم بود. دسترسی مردم به غذا یک نگرانی جدی است و کودکان و سالمندان در خطر گرسنگی قرار دارند.

کوینتانا ضمن انتقاد از آزمایش های اتمی کره شمالی، از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا با انجام بررسی ها، برخی از تحریم های این کشور را کاهش دهند تا ارائه کمک های بشردوستانه به کره شمالی تسهیل شود.

این درحالی است که پس از آزمایش یک موشک بالستیک اتمی از سوی آمریکا در هفته جاری، آمریکا و سه کشور فرانسه ، ایرلند و استونی در دو بیانیه جداگانه  این آزمایش ها را محکوم و با تهدید این کشور به تداوم تحریم ها، خواستار آغاز مذاکرات از سوی کره شمالی شدند.

کره شمالی به سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است تا پایان ماه سپتامبر از ۴۰ هزار و ۷۰۰ نفر آزمایش کرونا گرفته است و جواب آزمایش تمام این افرد منفی گزارش شده است.

کارشناسان معتقدند با توجه به نظام بهداشت ضعیف و کمبود شدید دارو، وقوع یک همه گیری کرونا در این کشور می‌تواند بسیار مخرب باشد.

سازمان یونیسف که مسولیت دریافت و پخش واکسن کرونا در طرح جهانی کواکس را بر عهده دارد، اعلام کرده است که کره شمالی ۳ میلیون دُز واکسن "سینوواک" خود را به کشورهای دیگر اهدا کرده است.

 به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از استریتس تایمز، گزارش سال ۲۰۲۱ سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) حاکی است که اکثریت این افراد در جنوب آسیا زندگی می کنند که ۳۰۵.۷ میلیون نفر را شامل می شود. جنوب شرقی آسیا با ۴۸.۸ میلیون گرسنه در جایگاه بعدی است و ۴۲.۳ میلیون گرسنه آسیایی نیز در غرب آسیا هستند. در سال ۲۰۱۹ و پیش از شروع پاندمی کووید-۱۹ برآورد این بود که آسیا ۳۶۱.۳ میلیون فرد دچار تغذیه ناکافی دارد.

"جیمز بلگریو" سخنگوی سازمان برنامه جهانی غذا اعلام کرد، وضعیت ناامنی غذایی به این معنی است که خانواده ها با تصمیمات دشواری مواجه می شوند از قبیل اینکه باید برخی وعده های غذایی را حذف کنند یا غذاهای با ارزش غذایی کمتر بخورند، به کودکان اولویت بدهند و از غذای بزرگترها بکاهند و برای خرید غذا دچار بدهی بشوند یا اموال مهم خود را برای تهیه غذا بفروشند.
وضعیت غذایی در کشور کره شمالی تحت تحریم نیز وخیم است و این کشور در شاخص گرسنگی در رتبه ۹۶ جهان قرار دارد. سازمان فائو و برنامه جهانی غذا در ماه ژوئیه هشدار دادند که کره شمالی در سال جاری با کمبود غذایی به میزان حدود ۸۶۰ هزار تن رو به رو خواهد شد که این معادل حدود غذای ۲.۳ ماه در این کشور است.