حجتالاسلام سیدمحمد سادات روز شنبه به مناسبت هفته وحدت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در طول سالیان متمادی که دشمنان توطئه های زیادی را علیه مسلمانان و بویژه ملت ایران چیدهاند، فقط به دنبال تضعیف وحدت بین مذاهب اسلامی بودهاند و این فتنه ها همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ایران اسلامی با استحکام وحدت بین مذاهب مختلف، تمام این توطئه ها را پشت سرگذاشته است، گفت: اکنون در استان کردستان شاهد وحدتی معقول و منطقی هستیم که بر پایه اشتراکات دینی، روابط گرم خانوادگی و فامیلی حول ازدواج گسترده بین برادران و خواهران اهل سنت و تشیع ایجاد شده است.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان عشق و ارادت ویژه مردمان این دیار به اهل بیت(ع) و خاندان پاک و مطهر پیامبر گرامی اسلام(ص)، ولایتمداری و عشق و علاقه وافر مردم به امام و رهبری و آرمانهای مقدس نظام اسلامی، نامگذاری فرزندان خود با اسامی ائمه اطهار، علاقه شدید به زیارت کربلای معلی و مشهد مقدس و دهها نمونه دیگر را از جلوه های مثال زدنی وحدت در ایران دانست.
حجتالاسلام سادات با اشاره به مبانی وحدت مسلمین از دیدگاه قرآن کریم، اظهار داشت: با نگاهی گذرا به قرآن کریم می توان مبانی وحدت اسلامی که مهمترین آن اصل توحید و یکتاپرستی است را مورد بررسی و کنکاش قرار داد.
وی با بیان اینکه اصل توحید و یکتاپرستی مهمترین مبنای وحدت اسلامی است، گفت: قرآن کریم اتحاد مسلمین را در چنگ زدن به ریسمان خداوند، تمسک به عروة الوثقی و پدید آمدن امت واحده با تکیه بر اصل توحید و پدیدار شدن انس و الفت و همدلی در میان قلب ها بیان می کند.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان، مسئله اطاعت از پیامبر اکرم(ص) و پایبندی به اوامر و تعالیم آن حضرت را عامل موثر در تحقق بخشیدن به وحدت اسلامی و برچیدن نزاع و اختلاف میان اقوام و مذاهب مختلف اعلام کرد.
حجتالاسلام سادات اضافه کرد: حفظ رابطه عاطفی میان رهبران دینی و مردم، پایبندی به موازین اخلاقی و عفو و گذشت در میان یکدیگر و ایستادگی و وحدت در برابر دشمنان از دیگر مبانی قرآن کریم در خصوص استراتژی وحدت است.
وی اظهار داشت: در برابر خشونت مذهبی و افراطیگری باید مبانی و آموزههای مدارا طلبانه قرآن که همانا حفظ کرامت انسانی و گفتگوی احترامآمیز بین اقوام و فرق مذهبی و تکیه بر مشترکات دینی و عدم اجبار در گرویدن به یک نگرش خاص است را چراغ راه خود قرار دهیم.
از دیدگاه اهل سنت ولادت پیامبر(ص) ۱۲ ربیع الاول و از دیدگاه تشیع ۱۷ ربیع الاول است و این هفته به نام هفته وحدت نامگذاری شده است.