بروجرد - ایرنا - بروجرد در سال‌های اخیر اتفاقات گوناگونی مانند سیل، زلزله، حوادث کوهستانی و جاده‌ای را تجربه کرده است در حالیکه به گفته مسوولان هلال احمر شهرستان، نیروهای توانمند و زبده این نهاد با کمبود تجهیزات مواجه هستند.

به گزارش ایرنا بروجرد با وجود فعال بودن سه گسل در منطقه همواره زلزله خیز بوده و مردم آن تقریبا به تکان های زمین در هر ماه عادت کرده اند.

این شهرستان دارای رشته کوه و قله های مرتفع در اطراف است و بیشترین گروه های کوهنودردی کشور در آن فعالیت دارند که همین امر باعث فراوانی حوادث کوهستان در این منطقه شده است.

از طرفی بروجرد محور ترانزیتی جنوب به شمال، غرب و مرکز کشور است و خودروهای سبک و سنگین بسیاری روزانه از جاده های این شهرستان تردد می کنند که این شرایط نیز زمینه ساز حوادث جاده ای بسیار است.

دومین شهر پر جمعیت لرستان به دلیل موقعیت و جغرافیای کوهستانی از برف و باران بی نصیب نیست که با رسیدن فصل سرما و ریزش نزولات جوی حوادث مرتبط با آنان نیز بسیار می شود.

بر این اساس یکی از ضررویات مهم برای شهرستان بروجرد ساخت اماکن امداد و نجات و تجهیز هلال احمر این شهرستان به وسایل امدادی می باشد، هرچند امدادگران جوان و با تجربه این نهاد در رسیدگی به حوادث نقش بسزایی دارند اما با دست خالی و بدون تجهیزت به روز نمی توان اقدام چندانی در شرایط سخت داشت.

رییس جمعیت هلال احمر بروجرد در این خصوص به ایرنا گفت: تجهیز و ساخت پایگاه امداد و نجات جاده ای جهت رسیدگی به حوادث آزاد راه تازه تاسیس بروجرد - خرم آباد یک ضرورت مهم است.

محمد کرمی افزود: همچنین احیای تنها اردوگاه امدادی آموزشی "سلمان" در بروجرد جهت آموزش و اسکان اضطراری و بهسازی ناوگان امدادی دومین شهر پر جمعیت لرستان برای آمادگی در حوادث احتمالی همچون سیل، زلزله، حوادث جاده ای و کوهستانی از دیگر نیازهای هلال احمر بروجرد است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه بروجرد زلزله خیز می باشد و سه گسل نهاوند، قلعه حاتم و سیلاخور به صورت فعال در شمال شرق، شرق و جنوب شرق این شهرستان وجود دارد بنابراین تجهیز هلال احمر برای امدادرسانی در حوادث احتمالی ضرورت دارد.

کرمی با اشاره به زلزله سال ۱۳۸۵ بروجرد گفت: در این زمین لرزه که ۶.۲ دهم ریشتر قدرت داشت یکهزار و ۵۰۰ نفر مجروح و ۵۰ نفر کشته شدند بنابراین با توجه به این پیشینه و زلزله خیز بودن شهرستان، تجهیز و تامین وسایل امدادی بحران برای مواقع زلزله یک نیاز مهم است.

وی با تاکید بر تجهیز پایگاه های جاده ای هلال احمر بروجرد ادامه داد: این شهرستان درسلسله جبال زاگرس قرار گرفته و ظرفیت سیلابی بودن دشت سیلاخور در جنوب شهرستان باعث حوادث کوهستانی و بروز سیل می شود بنابراین هلال احمر باید به وسایل و ماشین آلات کوهستانی نیز مجهز باشد.

وی اظهار داشت: هلال احمر بروجرد ۱۵۰ نیروی زبده و آماده به کار دارد که برای بهره مندی بیشتر از توانایی و قدرت امدادی این افراد، خرید ۲ دستگاه تویوتا کمک دار در قالب آمبولانس با اعتبار ۱۲ میلیارد تومان و ست های نجات غواصی، کوهستان و خاموش کننده به ارزش چهار میلیارد تومان ضروری است.

رییس جمعیت هلال احمر بروجرد تصریح  کرد: نیمه نخست امسال ۹۶ حادثه دیده تصادفات جاده ای و حادثه دیدگان ۶ اتفاق کوهستان و آتش سوزی توسط این جمعیت امدادرسانی شده است.

کرمی با بیان اینکه بازسازی پایگاه های " زالیان" و " اشترینان" نیازمند تخصیص ۲ میلیارد تومان است گفت: پایگاه " سلمان" واقع در آزادراه جدید بروجرد - خرم آباد نیز هفت میلیارد تومان برای تکمیل و بهره برداری نیاز دارد.