تهران- ایرنا- نماینده مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: مسلمانان نباید به یکدیگر چوب تکفیر بزنند و احکام خشونت آمیز و مجازات‌های شدید برای یکدیگر جاری کنند.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله علی حسینی اشکوری، نماینده مجلس خبرگان رهبری، صبح شنبه اول آبان ماه در پانزدهمین وبینار سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در سخنانی با بیان اینکه یکی از برکات جمهوری اسلامی، هفته وحدت و ابتکار برپایی این هفته است، اظهار داشت: این ابتکار در مقابل هجمه دشمنان، مخالفان جامعه اسلامی، وحدت مسلمین و در برابر اندیشه های تفرقه افکنانه بعضی از جهال بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: همانطور که برای ایمان و اسلام مراتبی هست برای کفر هم مراتبی وجود دارد. اگر یک مسلمان، افکار مسلمان دیگر را همخوان و متناسب با افکار خود نبیند او را حمل بر کفر بکند؛ این مساله ای بسیار مهم است.

وی خاطرنشان کرد: علما، بزرگان و کسانی که ناصح و خیرخواه هستند باید خودشان حقیقت را دریابند سپس برای پیروان و مردم خودشان توضیح دهند و جلوی کج روی ها را بگیرند. وظیفه علما و بزرگان چنین است.

اشکوری تاکید کرد: پیروان اهل بیت و پیروان سایر مذاهب باید بدانند که تکفیر کردن یکدیگر امر درستی نیست. اینها مسلمان هستند و احکام اسلام بر آنها مترتب است. تکفیر در جامعه اسلامی مساله پیچیده ای است و نباید مسلمانان به یکدیگر چوب تکفیر بزنند و احکام خشونت آمیز و مجازات های شدید برای یکدیگر جاری کنند. این کار اشتباه است و علما و بزرگان باید این مساله را توضیح بدهند.

دنیای اسلام بسیار قدرتمند است و با وحدت قدرتمندتر می شود

فریبا برنایی، فرماندار شهرستان تفتان، صبح شنبه اول آبان ماه در سخنانی در پانزدهمین وبینار سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، گفت: ایران اسلامی در رفتار و گفتار خود، پیام صلح و دوستی را در دنیا بیان کرده و در رفتار هم، مشخص است که همین هفته وحدت می تواند یک مثال کوچک و عینی باشد برای اینکه ایران همیشه علاقمند به صلح و دوستی و کنار هم بودن مسلمانان است.

برنایی تاکید کرد: دنیای اسلام یک دنیای قدرتمند و قوی است که می تواند روزی قوی تر و قدرتمندتر شود و کشورهای اسلامی می توانند یک جامعه واحد و یک وحدت کامل را در عمل نشان دهند. به دور از تنش ها و اختلاف نظرهای جزیی و به دور از منازعات یا هدف قرار دادن دین مبین اسلام یا کتاب آسمانی ما قرآن و یا پیامبر صلح و دوستی، در کنار هم باشیم و بتوانیم این دین را تقویت کنیم و بتوانیم دین اسلام را در دنیا نهادینه کنیم.

وی ادامه داد: اگر یکپارچه و با وحدت در کنار هم باشیم، قدرت دنیای اسلام بیشتر و بیشتر خواهد شد اما دنیای غیر مسلمانان همیشه از این موضوع ترس و واهمه داشتند و این را، هم در سیاست هایشان و هم در گفتار و کردارشون می بینیم.

وی با تشبیه دنیای اسلام به یک ساختمان گفت: هر طبقه این ساختمان را اگر به یک کشور تشبیه کنیم، اگر در کنار هم و محکم و قوی و پابرجا باشیم، اسلام را قدرتمند می کنیم اما اگر در هر طبقه ای نقصانی ایجاد شود، قطعا بنای اسلام فرو خواهد ریخت و این به ضرر همه مسلمانان دنیا خواهد بود.

تفرقه بهترین بستر سیطره دشمنان بر سرنوشت امت اسلامی است

مولوی احمدصارمی، مدرس مدرسه احمدیه تربت جام، در سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی، گفت: امت اسلامی امسال هفته وحدت را با شادی و سرور آغاز می‌کنند زیرا استکبار جهانی بعد از ۲۰ سال اشغال افغانستان سرانجام مجبور به فرار و شکست شد.

وی با اشاره به این که موضوع کنفرانس وحدت اسلامی، اتحاد اسلامی صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام است، تصریح کرد: یکی از چالش‌های فراروی امت اسلامی خوی تفرقه افکنانه دشمنان اسلام است.

احمدصارمی با بیان اینکه از صدر اسلام جنگ‌هایی را  با هدف از بین بردن امت اسلامی بر پیامبر خدا (ص) تحمیل کردند، توضیح داد: در صدر اسلام، شاهد مسائلی چون ظهور منافقین برای نابودی امت اسلامی، ساخته شدن مسجد ضرار به عنوان پایگاهی برای تفرقه امت اسلامی در مقابل مسجد قبا که اساس آن بر تقوا بود، توهین و تهمتی که به ناموس پیامبر، ام المومنین عایشه در غزوه بنی مصطلق زده شد و جریان مرتدین و مسیلمه کذاب بودیم.

مدرس مدرسه احمدیه تربت جام در ادامه سخنان خود افزود: در دوران عباسی وقتی که کتب تفسیر مدون شد، دشمنان، فلسفه یونانی را برای ایجاد شبهات وارد کردند اما علمای اسلام دفاع کردند. در جنگ‌های صلیبی اگرچه در برابر مسلمانان پیروزی به دست نیاوردند و شکست خوردند اما جریاناتی را به نام استشراق و یا جهانی سازی ایجاد کردند تا مسلمانان را شکست دهند اما مسلمانان در این زمینه هم پیروز شدند.

این اندیشمند مسلمان بررسی چنین آفتی در درون امت اسلامی و کشف راه‌های برون رفت از آن را از ضرورت‌های اساسی عنوان و تاکیدکرد: مسلمانان از هر فرقه و مذهبی باید در برابر این پدیده غم انگیز مقابله کنند.

وی  در ادامه با بیان وقوع قتل‌ها و انفجارها در کشورهای اسلامی مانند فلسطین، سوریه، عراق، پاکستان و افغانستان خون‌ها ریخته شده و بناها ویران شده است؛ اظهار داشت: چرا کشورهای غیر مسلمان به دنبال پیشرفت، ابتکار، اختراع و نوآوری جدید هستند ولی امت اسلامی درگیر دشمنی، تفرقه و تکفیر باشد. آیا حرکت تند تکفیری‌ها یک عزا برای امت اسلامی نیست؟ آیا علمای امت اسلامی نباید در مقابل این حرکت برنامه ریزی دقیق داشته باشند تا نقشه دشمنان را خنثی بکنند؟

وی در تعریف عوامل تفرقه توضیح داد: عوامل تفرقه را قرآن عظیم الشان برای ما معرفی کرد. یکی از آنها ولایت شیطان و پذیرش آن است.

صارمی دومین عامل تفرقه را ولایت طاغوت خواند و اظهار داشت: امت اسلامی باید کفر به طاغوت داشته باشد. فمن یکفر بالطاغوت و یومن بالله فقد استمسک بالعروه الوثقی.

این اندیشمند مسلمان در ادامه سخنان خود به فواید وحدت امت اسلامی اشاره و تصریح کرد: وحدت امت اسلامی فوایدی دارد که بزرگترین آنها تایید و نصرت الهی است. اگر ما به وحدت چنگ بزنیم، آن نصرت الهی نصیب حال ما خواهد شد و آن مجد و عظمت که در صدر اسلام بود، دوباره باز خواهد گشت.

استفاده از فرصت‌های فضای مجازی برای عملی سازی وحدت

ابولحسن فیروز آبادی، ربیس مرکز ملی فضای مجازی در پانزدهمین وبینار از سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت، اظهار داشت: فضای مجازی باعث ایجاد یک اکوسیستم و زیست‌بوم جدید شده‌ است که در این زیست‌بوم ویژگی‌هایی وجود دارد از جمله اینکه مخاطب ما جهانی هست و همه‌ آحاد بشر در این زیست‌بوم بدون هیچ مانع و اراده‌ای می‌توانند به صورت تمام وقت با همدیگر در ارتباط باشند.

وی افزود: با تسهیلاتی که از لحاظ تکنولوژی فراهم شده می‌توان محتواها را به صورت ارزان در دسترس قرار داد و برنامه‌های ارزان قیمت توسط موسسین شبکه های مجازی تهیه شود و مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی تصریح کرد: در این فضا ما شاهد شکل‌گیری مفاهیم جدید، واژه‌های جدید از جمله‌ی آن‌ها مفهوم قدرت و جهاد در این فضا هست، همه ما می دانیم که تا پیش از توسعه‌ فضای مجازی و فضای رسانه‌ای قدرتی که باعث می‌شد که یک فکر یا یک اندیشه در یک جامعه‌ای تثبیت شود، علاوه بر اقناعی که صورت می‌گرفت زمینه‌ آن از طریق قدرت‌های سخت انجام می‌شد.

وی در همین خصوص ادامه داد: امروز ما شاهد فتح و الفتوحی هستیم که بدون خونریزی و بدون اعمال قدرت سخت از طریق فضای مجازی اتفاق می‌افتد، باید گفت در این زیست‌بوم اندیشه‌های جدید، افکار جدید و پیروان جدید بروز پیدا می‌کند و به جنگ نرم یا استفاده از قدرت نرم که قدرت اقناع سازی مبتنی بر فضای مجازی است، تبدیل می‌شود.

فیروز آبادی تصریح کرد: در این فضا می‌بینیم که بر روی پلتفرمها و بر روی محیط‌هایی که عمدتا توسط غیر مسلمانان ساخته شده است، مسلمانان نیز می‌توانند افکار خود را عرضه کنند و به همین دلیل این پلتفرم‌ها از قواعدی پیروی می‌کند که توسط بنیانگذاران، صاحبان فناوری‌ها و صاحبان سرمایه در این حوزه شکل می‌گیرد و یک محیط از پیش تعیین شده‌ای است که مسلمانان اگر می‌خواهند در این فضا فعالیت کنند بایستی از قواعد آن محیط‌ها پیروی کنند.

وی اضافه کرد: بعضا مداخلاتی هم در این پلتفروم ها صورت می گیرد که این مطلب مروج خشونت است یا با مصالح و منافع نظام بعدی موافقت ندارد و نسبت به حذف و اصلاح مطالب اقدام می‌کند که همگان باید با این مسأله کنار بیایند.

وی ادامه داد: باید گفت هرچه تعداد کاربران بیشتر و میزان تعاملاتشان فزاینده‌تر و شکل تعاملاتشان قوی‌تر باشد، از آن‌ها در شبکه‌های مجازی به عنوان کاربران قوی تعبیر می‌شود، بنابراین علمای اسلام و زمامداران اسلامی باید تلاش کنند تا به سمت و سوی فضای مجازی حرکت کنند تا ما شاهد قلمروی اسلامی در فضای مجازی باشیم.

فیروز آبادی با بیان این که قلمرو اسلامی باید براساس اصول مودت، مهربانی، احترام به یکدیگر و عدم استفاده از افترا، دروغ و کینه‌ورزی باشد، تصریح کرد: شاید در هیچ زمان دیگری بحث وحدت اسلامی و همکاری اسلامی با توجه به فضای مجازی ضرورتی به این حد در جهان نداشته باشد بنابراین لازم است تا همه اندیشمندان و علمای جهان اسلام در مسیر قلمرو سازی با همکاری هرچه تماتر حرکت کنند.

رییس مرکز ملی فضای مجازی تصریح کرد: تحولات فضای‌مجازی موجب این شده که کاربران در طول مدت زمان کوتاهی در معرض اطلاعاتی بسیار وسیعی قرار گیرند، اما قدرت تجزیه و تحلیل متناسب با میزان اطلاعاتی که با آن مواجه می‌شوند وجود ندارد و ممکن است ما با یک دوران نابسامانی و اختلالات فکری مواجه شویم.

فیروز آبادی با بیان اینکه شاید از نکات منفی و تهدیدهای فضای مجازی این است که حرکت‌های افراطی و جریان‌های افراطی در این فضا بیش از گذشته ظهور پیدا میکنند، اذعان داشت: از قبیل حرکت‌های مثل داعش که رفتارهای خارج از انتظار و بی‌سابقه‌ای در طول تاریخ بشری از خودشان نشان می‌دهند.

پیام هفته وحدت، ریشه کن کردن تروریست است

حجت الاسلام غلامحسین وجدانی، امام جمعه کویته در پانزدهمین وبینار از سی ‌و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، اظهار داشت: بهترین پیغام هفته وحدت برای ما این است که ما به ریسمان الهی چنگ بزنیم؛ امروز لازم است در ایام مبارک ولادت پیامبر گرامی اسلام (ص) دست به دامن قرآن، سنت نبوی و اهل بیت پیامبر(ع) شویم و برادرانه در کنار یکدیگر زندگی کنیم بر مسلمانان واجب است تا اختلافات جزئی و فرعی که با یکدیگر کنار بگذارند و به اشتراکاتشان توجه کنند و به آنها متوسل شوند.

وی افزود: امروز استکبار جهانی به ویژه آمریکا و اسرائیل و همچنین دشمنان اسلام همیشه تلاش کرده‌اند که در میان مسلمانان اختلاف و درگیری ایجاد کنند، تا مسلمانان همیشه با یکدیگر بجنگند و محتاج کشورهای غربی باشند و خود قدرت های غربی در صلح و آرامش زندگی کنند.


حجت الاسلام وجدانی ادامه داد: قدرت های غربی و استکبار جهانی به دنبال آن هستند که منابع و ذخایر طبیعی را که خداوند به کشورهای اسلامی عطا کرده است غارت کنند و کشورهای اسلامی را سرگرم نزاع و درگیری، اسیر فرقه گرایی کنند تا با یکدیگر بجنگند و آن ها بتوانند از این اختلافات سوء استفاده می‌کنند.

امام جمعه کویته تصریح کرد: اگر نگاهی به تحولات جهان بیندازیم می بینیم که اوضاع افغانستان بسیار ترسناک و نگران کننده است، آمریکا از این کشور خارج شده است اما همانطور که دشمن موقع خروج از یک سرزمین، مین هایی را در زیر زمین پنهان می کند که اهالی آن سرزمین در آینده نیز به بلا و مصیبت گرفتار شوند، باید گفت آمریکا هم چنین وضعیتی را برای افغانستان ایجاد کرده است؛ برهمین اساس همه علمای شیعه و سنی و به ویژه رهبران کشورهای مسلمان وظیفه دارند که صلح و برادری را در سرزمین افغانستان اشاعه دهند.

حجت الاسلام وجدانی اضافه کرد: افغانستان در چهل سال گذشته و حتی بیشتر از آن همواره با جنگ داخلی روبرو بوده است؛ ابتدا روسیه به این کشور حمله کرد، پس از خروج روسیه این کشور به آفت جنگ داخلی مبتلا شد و سپس آمریکایی ها به این سرزمین آمدند اما آنها نیز نتوانستند در این کشور صلح و ثبات برقرار کنند؛ چرا که آنها اصلا با هدف برقراری صلح به افغانستان نیامده بودند در واقع آنها برای غارت منابع و ذخایر طبیعی مردم افغانستان به این کشور آمده بودند.

وی با در خواست همکاری از همه کشورهای مسلمان به ویژه پاکستان و ایران برای کمک به حل وضع موجود افغانستان، اظهار داشت: امیدواریم که جنگ داخلی که از ۴۰ سال گذشته در افغانستان جریان دارد، پایان داده شود؛ باید تمامی مکاتب فکری و علمای کرام در افغانستان که خواهان برقراری امنیت و صلح در کشورشان هستند متحد شوند و حکومتی را ایجاد کنند که منشا برقراری صلح در این سرزمین باشد.

حجت الاسلام وجدانی تصریح کرد: هفته وحدت این پیغام را به ما می دهد که ما تروریسم را ریشه کن کنیم، تکفیر را کنار بگذاریم و با یکدیگر در سایه اخوت، محبت، همبستگی و اتحاد زندگی کنیم، تا کشورهای اسلامی و مسلمانان بیش از پیش قدرتمند شوند و بتوانند توطئه های  قدرت های جهانی نظیر کفر، نفاق و استعمار که از ۱۴۰۰ سال قبل تا کنون در پی دشمنی با ما بوده اند را خنثی کنند.

اتحادیه جهانی کشورهای اسلامی تشکیل شود

نشست هم اندیشی شخصیت های اهل سنت استان های سیستان و بلوچستان، گلستان، گیلان، بوشهر، فارس و کرمانشاه با حجت الاسلام حمید شهریاری، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد.

وی با بیان اینکه تشکیل این اتحادیه کار شدنی است، خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا در حالی تشکیل شد که کشورهای عضو این اتحادیه در جنگ جهانی دوم حداقل ۷۰ تا ۸۵ میلیون نفر از یکدیگر را کشته بودند.

شهریاری با بیان اینکه اروپایی ها در جنگ جهانی دوم خونریزی های متعددی را انجام داده و از کشورهای یکدیگر کشتار وسیعی را انجام دادند، گفت: با تمام این مسائل این کشورها اختلافات را کنار گذاشته و در یک تصمیم عقلایی اتحادیه کشورهای اروپایی را تشکیل دادند.
 

وی ادامه داد: وقتی ما ‌گوییم باید کشورهای اسلامی اتحادیه داشته باشند منظورمان این نیست که قوانین اساسی یا مرزهای یکدیگر را محترم نشمارند بلکه این کشورها می توانند واحد پول مشترک، موضع‌گیری‌های جهانی مشترک و تردد راحت تر مسلمانان در هر کشور اسلامی را دنبال کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی محور اصلی کنفرانس سال آینده را چگونگی تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی بیان کرد و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این باره کارهای نظریه پردازی را انجام داده و بر اساس آنچه ما به دست آورده‌ایم ایجاد چنین اتحادیه‌ای کاری شدنی است.

شهریاری بزرگ‌ترین پیام اجتماعی اسلام را عدالت دانست و گفت: بزرگترین قبح از نظر اسلام، ظلم است. ظلم در حقیقت عدم رعایت حقوق دیگران است.

سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی در یک نگاه

به گزارش ایرنا، مباحث سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در هشت محور جنگ و صلح عادلانه، اخوت اسلامی و مبارزه با تروریسم، آزاد اندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیری و افراطی گری، همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش ها و منازعات، احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین، تبیین امت واحده و اتحادیه کشورهای اسلامی، فلسطین و مقاومت اسلامی و بزرگداشت مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری مطرح می شود.

هدف از برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، ایجاد اتحاد و همبستگی در بین مسلمانان، همفکری علماء و دانشمندان جهت تقریب دیدگاه‌های علمی و فرهنگی آنان و نیز بررسی و ارائه راهکارهای عملی جهت دستیابی به وحدت اسلامی و تشکیل امت واحده در جهان اسلام و حل مسائل و مشکلات مسلمانان و ارائه راه‌ کارهای مناسب در این خصوص است.

کنفرانس سی و پنجم دارای ۲ بخش علمی و اجرایی است که در بخش اجرایی کارگروه های محتوا و اطلاعات ملی، محتوا و اطلاعات بین المللی، تدوین و تولید و کارگروه رسانه و تبلیغات فعالیت می کنند.

هفته وحدت در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی (ره) مطرح شد و همه ساله از ۱۲ ربیع الاول سالروز میلاد پیامبر اعظم (ص) به روایت اهل سنت آغاز می شود و تا ۱۷ ربیع الاول سالروز ولادت رسول خدا (ص) به روایت شیعیان ادامه خواهد داشت که امسال از ۲۷ مهرماه آغاز شده و امروز شنبه اول آبان ماه با برگزاری اختتامیه به کار خود پایان می دهد.