بجنورد- ایرنا- روند نزولی آمارهای کرونایی خراسان شمالی گرچه در هفته های اخیر ادامه داشت اما به اعتقاد کارشناسان بهداشتی و مسوولان استان، عادی انگاری ها و بی توجهی به شیوه نامه های بهداشتی این روند را شکننده و مسیر را برای حرکت موج ششم کرونا هموار کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، موج پنجم با سویه جدید ویروس کرونا تحت عنوان دلتا که از نیمه دوم مردادماه در خراسان شمالی اوج گرفت و با روندی بی سابقه روزهای سیاه کرونایی را در استان بجا گذاشت این روزها روندی کاهشی به خود گرفته است و بعد از پنج ماه آمار روزانه فوتی های کرونایی به صفر رسیده است.

تداوم روند نزولی مبتلایان در خراسان شمالی، بالاخره شهرستان های این استان ۸۶۳ هزار نفری در شمال شرق کشور از وضعیت قرمز کرونایی خارج و به وضعیت زرد و آبی کرونایی وارد کرد ولی در این میان روند کاهشی مبتلایان با آغاز بی توجهی به شیوه نامه بهداشتی همراه بوده است به گونه ای که شهروندان با این پیش فرض که کرونا فروکش کرده است،  مسافرت ها و ترددهای غیرضروری خود را آغاز کرده اند و با پایان ماه صفر نیز همچنان شاهد برگزاری مراسم های عروسی و تجمعاتی هستیم که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان بهداشت و سلامت زمینه ساز بروز موج ششم کرونا در کشور و استان خواهد شد.

خروج رازوجرگلان از وضعیت کم خطر کرونایی

رییس شبکه بهداشت و درمان رازوجرگلان با اشاره به تغییر رنگ کرونایی این شهرستان مرزی از آبی به وضعیت زرد، گفت: بی تردید اگر شیوه نامه های بهداشتی همچون استفاده از ماسک، پرهیز از دورهمی ها و برگزاری مراسم های عروسی به شکلی جدی توسط مردم رعایت می شد، امروز شاهد تغییر رنگبندی نبودیم.

رضاعلی یوسفی با بیان اینکه میانگین تزریق واکسیناسیون در این شهرستان نسبت به میانگین استانی پایین تر است، گفت: از ابتدای طرح ملی واکسیناسیون تاکنون ۵۴ هزار و ۷۹۶ دُز دریافت شده است که از این تعداد ۳۳ هزار و ۵۸۹ دُز در مرحله اول واکسیناسیون و ۱۳ هزار و ۶۲۲ دُز نیز در مرحله دوم واکسیناسیون تزریق شده است.

وی افزود: با وجود این، تاکنون ۱۳ هزار و ۶۲۲ نفر جمعیت بالای ۱۲ سال شهرستان نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت نکرده و تزریق واکسن نوبت اول  ۱۱ هزار و ۴۳۲ نفر نیز انجام نشده است.

یوسفی علت پایین بودن میانگین تزریق واکسن در از شهرستان را عدم استقبال برخی از روستانشینان دانست و گفت: در این میان از شهروندان درخواست می شود در زمان مقرر نسبت به تزریق دُز دوم واکسن خود اقدام کنند زیرا که بنابر اعلام کارشناسان این حوزه،  واکسیناسیون هم میزان مرگ و میر و هم طول درمان این بیماری را کاهش می دهد.

احتمال شیوع موج ششم کرونا در خراسان شمالی 

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی نیز گفت: باتوجه به پیش بینی‌های صورت گرفته و عادی انگاری هایی که در سطح جامعه وجود دارد، احتمال بروز موج ششم کرونا در استان وجود دارد به گونه ای که از هم اکنون باید جدای از فرهنگ سازی ها برای پایبندی به شیوه نامه های بهداشتی به تزریق واکسیناسیون عمومی کرونا نیز سرعت بخشیم.

دکتر سیداحمد هاشمی افزود: این روزها شهروندان با این پیش فرض که کرونا فروکش کرده است،  مسافرت ها و ترددهای غیرضروری بسیاری انجام می دهند و از سوی دیگر با پایان ماه صفر،  شاهد برگزاری مراسم های عروسی و تجمعات هستیم که همین امر زمینه ساز بروز موج ششم کرونا در کشور و استان است.  

هاشمی با بیان اینکه موج پنجم کرونا در استان به طور کامل فروکش نکرده است، گفت: هم اینک کمبودی در خصوص مراکز تزریق واکسیناسیون کرونا وجود ندارد و از خانواده ها تقاضا داریم تا نسبت به تزریق واکسیناسیون دانش آموزان سریعا اقدام کنند تا با شیوع موج جدید کرونا هزینه های کمتری بپردازیم.

وی با اشاره به بازگشایی مکان های عمومی و برگزاری تجمعات، خاطرنشان کرد: بازگشایی مکان های عمومی موجب افزایش مصرف قلیان شده است،  که برای افراد مبتلا به کرونا و یا کسانی در معرض این بیماری هستند، بسیار مضر است.

هاشمی با اشاره به بستری ۲۳ مبتلایان جدید کرونا در استان، اظهار داشت: هم اینک ۱۷۳ بیمار کرونایی در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان، بستری هستند.

تاکید معاون استاندار خراسان شمالی بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان شمالی نیز گفت: بر اساس گزارش های دانشگاه علوم پزشکی استان هم اینک در استان شاهد روند نزولی شاخص‌های کرونایی هستیم اما از سوی دیگر کاهش رعایت شیوه نامه ها و برگزاری دورهمی ها در فصل سرما نیز نگران‌کننده است.

علی بیگ زاده افزود: در واقع باید با استفاده از ظرفیت های دستگاه های اجرایی و رسانه ای شهروندان را به پایبندی بیشتر به شیوه نامه های بهداشتی اقناع کنیم به گونه ای روند نزولی کرونا به معنای عادی انگاری تلقی نشود.

وی تصریح کرد: رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی همچنان باید مورد توجه قرار گیرد و واکسیناسیون نیز شتاب بیشتری گیرد تا تداوم این روند نزولی ادامه داشته باشد.

 از ابتدای طرح ملی واکسیناسیون تاکنون، ۸۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در خراسان شمالی دریافت شده و از این تعداد بیش از ۷۵۰ هزار دُز تزریق شده است.

براساس آخرین فهرست رنگ‌بندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، شهرستان‌های بجنورد، شیروان، اسفراین مانه و سملقان، فاروج، گرمه، جاجرم و رازوجرگلان در وضعیت زرد قرار گرفته است.