مهرزاد لطفی روز شنبه در نشست ستاد مدیریت استانی کرونا با اشاره به تلاش مجموعه سلامت استان در انجام واکسیناسیون علیه کروناویروس از زمان تحویل تا تلقیح گفت: با توجه به تلاش مجموعه سلامت استان در انجام سریع واکسیناسیون علیه کروناویروس، همدلی و همکاری بیشتر مردم، باعث ایمنی عمومی جمعه در برابر این بیماری می شود.
وی مشارکت کامل مردم در رعایت شیوه نامه های بهداشتی در کنار تزریق واکسن علیه کرونا راهکاری برای دوری از وضعیت شدید کرونایی استان دانست و افزود: اثربخشی واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ موجب جلوگیری از بستری و کاهش مرگ و میر می شود، بنابراین تمامی افراد بالای ۱۲ سال برای دریافت واکسن علیه بیماری کووید۱۹ تعلل نکنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بیشتر مرگ و میر ناشی از بیماری کووید۱۹ در شرایط فعلی به افراد غیر واکسینه و یا افرادی که هنوز موفق به دریافت واکسن نشده اند، اختصاص دارد و این امر نشانگر تاثیر واکسیناسیون در برابر این بیماری است.
دکتر لطفی تاکید کرد: ضرورت دارد شهروندان تا ایمنی کامل جامعه در برابر کرونا، استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، پرهیز از ترددهای غیرضرور و دوری از دورهمی خانوادگی را جدی بگیرند و بر رعایت آن پایبند باشند.
او با اشاره به فعالیت مراکز ۱۶ ساعته استان در تشخیص و درمان بیماران مبتلا و یا مشکوک دارای علائم کرونا را از نقاط موثر در مدیریت و کنترل بیماری دانست و افزود: هنوز در برخی از شهرستان های فارس، آمار مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته بالا است که این موضوع بیانگر چرخش ویروس در سطح جامعه است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین خواستار همکاری بیشتر مسوولان دستگاه های اجرایی استان رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در اصناف و اماکن پر تردد شد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم آخرین وضعیت کرونا در استان فارس را از ابتدای شیوع تا امروز شنبه اول آبان ۱۴۰۰، اعلام کرد.
دکتر سید روح اله حسینی با بیان تازه ترین آمارهای مربوط به کرونا در استان فارس، از بهبودی ۴۵۵ هزار و ۵۰۵ نفر از ابتدای شیوع بیماری تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه در ادامه اظهار داشت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، در مجموع بیش از یک میلیون و ۶۲۰ هزار و ۷۷۰ مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده که از این تعداد یک میلیون و ۴۱۰ هزار و ۳۱ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده و با بررسی نمونه های انجام شده، ۴۲۱ هزار و ۳۵ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۲۱۰ هزار و ۷۳۹ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۴۸ هزار و ۵۰۱ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع تاکنون، ۴۶۹ هزار و ۵۳۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
دکتر حسینی با بیان اینکه ۲۰۹ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان بستری شده اند، افزود: هم اکنون هزار و ۷۴۰ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستان های فارس بستری هستند که از این تعداد، ۱۹۳ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
دکتر حسینی هم چنین از جان باختن ۶ هم استانی دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و افزود: مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون نیز به عدد شش هزار و ۸۸۵ نفر رسیده است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه با بیان اینکه تا کنون، دو میلیون و ۹۰۳ هزار و ۷۸۱ دُز نوبت اول و یک میلیون و ۹۰۵ هزار و ۲ دُز نوبت دوم واکسن علیه کروناویروس در مراکز واکسیناسیون به مردم استان فارس تزریق شده است، افزود: همچنین مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا تا کنون در فارس به چهار میلیون و ۸۰۸ هزار و ۷۸۳ دُز رسید.
این مقام مسوول با بیان اینکه از ابتدای آبان پیرو مصوبات ستاد ملی کرونا و بخشنامه صادره از دستگاه های اجرایی مربوطه، طرح محدودیت هوشمند کرونایی در سراسر کشور اجرا شد، از محرومیت استفاده از خدمات عمومی و اداری توسط افرادی که هنوز واکسن خود را دریافت نکرده اند خبر داد و تاکید کرد: افرادی که هنوز موفق به دریافت واکسن علیه کرونا نشده اند، هر چه سریع تر نسبت به این امر اقدام کنند.