گناوه – ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران گفت: پیامبر مکرم اسلام حضرت محمد(ص) در دوران حیات خود دارای ابعاد و شاخصه‌های بارز و برجسته‌ای بود که وجود حیات اجتماعی یکی از آنها است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام حمیدرضا بصیری روز یکشنبه در نشست مجازی " حیات اجتماعی در سیره پیامبر گرامی محمد(ص) " به مناسبت هفته وحدت باحضور  اساتید و دانشجویان دانشگاه پیام نور گناوه افزود: شخصیت پیامبر گرامی اسلام از ابعاد مختلف قابل الگو گرفتن است و باید به همه آنها توجه و در زندگی خود جاری کنیم.

وی گفت: ابعاد و ویژگی‌های پیامبر اسلام از جمله حیات اجتماعی کمتر مورد توجه قرار گرفته است و باید به این بعد اهمیت و نگاه ویژه‌ای داشته باشیم.

این پژوهشگر مسایل دینی یادآورشد: شاخصه وجودی  پیامبر اکرم حضرت محمد(ص) حیات اجتماعی ایشان بود زیرا که هرگز و هرگز خودش را نمی‌دید  و زندگی دیگران را جزو زندگی خود می‌دانست  که این مهم اکنون در دنیای مادی مطرح نیست.

بصیری ادامه داد: اولین اقدام و اصل تشکیل حکومت پیامبر (ص) در مدینه  تشکیل حکومت و تدوین قانون اساسی برای مردم بود که نشان دهنده حیات اجتماعی  سیاسی او بوده است.

وی افزود: یکی دیگر از شاخصه‌های بارز و مهم  پیامبر اکرم حضرت محمد(ص) در دوران زندگانی و پیامبری حیات عقلانی  است.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران بیان کرد: عقل نعمت بی بدیل  و اولین چیزی است که خداوند  به انسانها کرامت کرده است و در موجودات دیگر وجود ندارد و این مدار تشخیص  در وجود پیامبر (ص) ممتاز بود.

وی گفت: زندگی پیامبر و اهل بیت (ع) عاقلانه و برمبنای اخلاق و مردمداری بوده است که در روابط خانوادگی، اقتصادی و سیاسی و اجتماعی آنها آشکار است.

بصیری با بیان اینکه از دیگر بارزترین  بعد شخصیتی  حیات پیامبر محمد(ص) حیات توحیدی و الهی بوده است، افزود:  اخلاق از بزرگ ترین اعجاز و شاخصه دیگر الماس حیات زندگی وجودی نبی مکرم اسلام حضرت محمد(ص) بود.

وی اظهارداشت: مکارم اخلاق را در  سیره پیامبر و فرزندان امام معصوم بخوبی آشکارا می بینیم  که این سیره را در مواجهه با دشمنان، منکران ، دوستان و دشمنان رعایت می کردند.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد:  در حالیکه بزرگ ترین اعجاز پیامبر اخلاق ایشان بود و در سخت ترین شرایط آن را زیرپا نگذاشت، اما این مسئله مهم در  جامعه امروزی از جمله روابط علمی ، دانشجویی و خانوادگی نادیده و کم توجه قرار می‌گیرد.

در پایان این نشست دو تن از دانشجویان شاعر دانشگاه پیام نور گناوه اشعار و سروده‌هایی  در وصف پیامبر گرامی اسلامی حضرت محمد(ص) قرائت کردند.