حامد بی آزار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۵ هنرمند قشمی در قالب یک گروه فرهنگی-هنری به عنوان سفیران فرهنگ، ادب و هنر قشم در این رویداد حضور پیدا کردند.
وی ادامه داد: این ویژه برنامه به مناسبت میلاد حضرت رسول(ص) و به دعوت و میزبانی برج میلاد در طبقه ششم، سکوی دید باز واقع در تراز ۲۸۰ متری از برج میلاد برگزار شد.
مدیرکل ارشاد منطقه آزاد قشم تصریح کرد: قطر و مساحت بیشتر از ویژگیهای این طبقه بود که با استقبال مناسبی از سوی مردم مواجه شد.
وی افزود: نمایش عکس، ارائه نقشه کلی جزیره قشم با تمام اطلاعات گردشگری آن، اجرای عود نوازی به عنوان موسیقی بومی، نقش حنا و ارائه نمایشگاهی صنایع دستی، ابزار و وسایل قدیمی مربوط به تاریخ فنی مردم قشم بخشهای مختلف رویداد شبهای فرهنگی در برج میلاد را تشکیل میداد.
بی آزار ادامه داد: حضور روستاییان و اجرای برنامههایی مانند توربافی یا خوسدوزی در زندگی مدرن پایتخت، جذابیتهای خاص خود را دارد که باعث استقبال مردم از این رویداد شد.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر استقبال مردم از آثار هنرمندان بومی قشم باعت افزایش اعتماد به نفس و انگیزه در آنان و باعث آن میشود که هنرمندان در بازگشت به جزیره، منشاء جریان سازی شوند و دیگران را نیز به تکاپوی بیشتر وادار کنند.
مدیرکل ارشاد منطقه آزاد قشم افزود: توربافی، حصیربافی، سبد بافی و ساخت وسایل مختلف با برگ درخت خرما از جمله هنرهایی بود که با استقبال مخاطبان رو برو شد.
وی ادامه داد: با برگزاری رویداد شبهای فرهنگی قشم در ۲ نقطه از تهران، درخواستهای دیگری نیز برای برگزاری این برنامه در نقاط دیگر دریافت شد.
بی آزار ابراز کرد: پس از بررسی و آسیبشناسی دو دوره برگزار شده، تلاش میشود با یک گروه جدید و کاملتر هم در تهران و هم در سایر کلانشهرها این برنامه اجرا شود.
وی افزود: در گذشته ذهنیت نادرستی از جزیره قشم در افکار عمومی شکل گرفته بود که با اجرای برنامههایی مانند شبهای فرهنگی تلاش میشود تا جذابیتهای جزیره به عنوان مقصد گردشگری بیش از پیش برای مردم معرفی شود.
پیش از این رویداد نیز برنامه رویداد شبهای فرهنگی قشم از ۲۸ تا ۳۰ مهرماه گذشته در یکی از مجتمعهای تجاری بزرگ تهران برگزار شد.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.