رضا صفری روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا بابیان اینکه سردترین نقطه استان از خدمات گاز برخوردار نیست افزود: ۸۵ روستای دارای سکنه و ۲۰ روستای فصلی در شهرستان فریدونشهر وجود دارد که گازرسانی به ۲۴ روستا بهپیش از این انجامشده و طرح گازرسانی به هفت روستا هم تا ۲۲ بهمن امسال اجرا خواهد شد.
وی بابیان اینکه باهمت مسوولان شرکت گاز امیدواریم که مردم روستاهای فریدونشهر هم از نعمت گاز برخوردار شوند ادامه داد: هزینههای اجرای پروژه در این شهرستان بالا و سنگین است و باید از استانداردهای معمول حوزه گاز فراتر دیده شود.
فرماندار فریدونشهر اظهار داشت: بهطور تقریبی هزینه اجرای انشعاب گاز در این شهرستان به دلیل صعبالعبور بودن و شرایط خاص جغرافیایی، نسبت به دیگر مناطق استان، ۲ برابر و حتی بیشتر است.
وی اضافه کرد: نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت در مجلس شورای اسلامی هم قول پیگیری مشکلات و گرفتن دستور ویژه برای گازرسانی به روستاهای باقیمانده این شهرستان را از طریق وزیر نفت داده است.
صفری با اشاره به اینکه با گازرسانی به این روستاها پوشش گاز استان بهطور تقریبی صد در صد خواهد شد خاطرنشان کرد: بر اساس مذاکره با مدیرکل شرکت گاز استان اصفهان هم مقرر شد که طرح اولیه موردبازنگری قرار گیرد و مطالعات دقیقی در این زمینه انجام شود تا بتوانیم در سرفصلهای بودجه سال ۱۴۰۱ و یا در سرفصلهای ملی سال ۱۴۰۲ موردتوجه قرار گیرد و حق مردم روستاهای این شهرستان ادا شود.
وی بیان کرد: شاخصهای موجود در این شهرستان غیر از شاخصهای استان است و به همین خاطر باید نگاه ویژه و خاص نسبت به این شهرستان داشته باشیم
فرماندار فریدونشهر بابیان اینکه گازرسانی به مردم این روستا حق آنهاست افزود: این شهرستان و خور و بیابانک بهعنوان تنها نقاطی از استان اصفهان که هنوز گازرسانی نشده، محسوب میشوند که گازرسانی خور به روش دیگر انجامشده اما این شهرستان هیچگونه گازی ندارد.
وی گفت: طرح گازرسانی به روستاهای این شهرستان نیاز به بازنگری دارد و نمیتوان هزینه دقیقی برای گازرسانی به آنها ارائه کرد اما بر اساس شنیدهها ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای گازرسانی به دیگر روستاهای فریدونشهر نیاز است.
صفری تأکید کرد: دمای هوا در این شهرستان سالانه ۱۱۰ تا ۱۵۰ روز به زیر صفر درجه سانتیگراد میرسد و هرساله دغدغه بزرگی برای تأمین نفت روستاهای این مناطق وجود دارد.
به گفته وی، آبرسانی به ۳۰ روستای شهرستان فریدونشهر هم با توجه به اینکه آبهای موجود بهصورت سطحی است، از طریق تانکر انجام میشود.
فرماندار فریدونشهر ادامه داد: فیبر نوری تا ۱۶۰ کیلومتری مرکز شهرستان منتقلشده و گازرسانی هم باید با نگاه خاص و همراهی مسوولان ملی و استانی انجام شود.
وی اضافه کرد: طرح گازرسانی به هفت روستای دهستان پشت کوه و پیش کوه فریدونشهر با پنج میلیارد تومان از سال گذشته کلید خورد اما به دلایلی مختلفی ازجمله تأمین منابع مالی برای تجهیز امکانات و مجوزها، با وقفه مواجه شد.
صفری بیان کرد: امسال باهمت و ظرفیت مسوولان مجموعه شرکت گاز استان اصفهان و با انتخاب پیمانکار خوب، امیدواریم طبق وعده دادهشده در ایام گرامیداشت دهه مبارک فجر شاهد بهرهبرداری از این پروژه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: شبکههای داخلی گاز در این روستاها اجراشده و فقط خط انتقال از استان لرستان به طول حدود ۱۳ کیلومتر باقیمانده با توجه وجود قرابت فرهنگی بین ۲ استان و دهستان همجوار و تعاملهای موجود و خدماتی که از این شهرستان به روستاهای استان مجاور ارائه میشود، امیدواریم که وقفهای در اجرای این طرح ایجاد نشود.
فرماندار فریدونشهر اظهار داشت: بخش قابلتوجهی از عملیات اجرایی این طرح به اتمام رسیده اما در زمان حاضر دغدغه اصلی ما موضوع گازرسانی به سایر نقاط دهستان پشت کوه و پیش کوه است.
فریدونشهر با ۳۷ هزار نفر جمعیت و ۲۳ هزار نفر عشایر در ۲۰۰ کیلومتری غرب استان اصفهان و در بلندترین نقطه استان و حتی کشور قرار دارد که بیشترین بارندگی را در اصفهان داشته و جزو مناطق محروم است. منطقه سخت گذر و کمبرخوردار پیش کوه و پشت کوه با جمعیت ۶ هزار نفر و حدود ۱۳ هزار نفر جمعیت عشایری در این شهرستان قرار دارد.