سید «رضا آل طاها» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۵ مخاطره از جمله حاکمیت خشکسالی، سرمازدگی، فرسایش خاک، بیابانزایی، بروز انواع بیماریهای نوپدید و بازپدید در ۹ زیر بخش منابع طبیعی، آب و خاک، حفظ نباتات، زراعت، باغبانی، دامپزشکی، بهبود تولیدات دامی، شیلات و صنایع غذایی و تبدیلی استان مرکزی در این سند شناسایی شده و راهبردهای پیشگیرانه و مقابلهای برای مهار پیامدهای ناشی از این مخاطرات ارایه شده است.
وی ادامه داد: مقابله با مخاطرات شناسایی شده بخش کشاورزی در ۱۲ شهرستان استان مرکزی بر مبنای ویژگیهای بومی و راهبردهای علمی در برنامههای پیشنهادی دنبال میشود.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: بر اساس تصمیم گیری کمیته تلفیق استان، خشکسالی شدید حاکم بر این استان بحرانی جدی است و پس از آن سرمازدگی محصولات کشاورزی، زلزله، انفجار و بیماری کووید ۱۹ از دیگر مخاطراتی هستند که به شکل برجسته حوزه کشاورزی استان را متاثر میکنند و حوادث و مشکلات دیگر در مراحل بعدی قرار دارند.
آل طاها گفت: طراحی سامانه مقابله با خسارتهای خشکسالی و سرمازدگی به محصولات کشاورزی در استان مرکزی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی این استان است و دادههای مورد نیاز این سامانه از طریق سازمان هواشناسی و اداره کل امور آب تامین میشود.
وی ادامه داد: با تغذیه اطلاعات این سامانه از طریق اداره کل هواشناسی و امور آب استان مرکزی، در صورت ناملایمات و تغییرات شدید آب و هوایی، اثرگذاری آنها بر محصولات کشاورزی و میزان خسارات آن به بخش کشاورزی قابل محاسبه است و راههای پیشگیری و برنامهریزیهای لازم برای مقابله با خشکسالی انجام میشود.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: پیشبینی میشود اطلاعات مورد نیاز برای مقابله با خشکسالی و سرمازدگی محصولات کشاورزی تا پایان سال جاری و اطلاعات بقیه مخاطرهها و مشکلات تا ۲ سال آینده در این سامانه قرار گیرد.
آل طاها خاطرنشان کرد: الزامات قانونی برای اجرای برنامههای سند کاهش خطر حوادث و سوانح ویژه بخش کشاورزی استان مرکزی از جمله مهمترین نیازهای اجرای این سند در استان است.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژهای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.