تهران- ایرنا- دارنده مدال طلای وزن ۶۳ کیلوگرم کشتی فرنگی در پیکارهای جهانی سال ۲۰۲۱ نروژ گفت: بعد از پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۹ قزاقستان که نتوانستم مدال بگیرم، روزها و شرایط سختی را پشت‌سر گذاشتم اما هیچگاه ناامید نشدم و به هدفم که طلای جهان بود رسیدم.

میثم دلخانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طلای جهانی نروژ، سومین طلای مسابقات بین‌المللی است. پیش از این در مسابقات قهرمانی امیدهای جهان در سال ۲۰۱۹ بوداپست مجارستان و زیر ۲۳ سال امیدهای آسیا همان سال در مغولستان مدال طلا گرفته بودم و این اولین مدال جهانی در رده بزرگسالان است و خدا را شکر توانستم مدال بگیرم و به کمترین حقی که داشتم رسیدم.

وی اظهار داشت: برای رسیدن به مدال طلای جهان سختی‌های زیادی کشیدم. در پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۹ در نورسلطان قزاقستان و بعد از آنکه نتوانستم مدالی بگیرم و بعد از بازگشت به کشور هیچ مراسم استقبالی نبود و کسی هم پشتم نبود که دستم را بگیرد و دلداری بدهد و همیشه کسانی که برنده می‌شوند در اولویت هستند.

این فرنگی‌کار شیرازی تیم ملی ادامه داد: بیش از ۲ سال بعد از پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۹ نورسلطان تا جهانی ۲۰۲۱ نروژ بر من خیلی سخت گذشت و خدا را شکر می‌کنم که توانستم مدال طلا را بگیرم و دل هموطنان را شاد کنم.

دلخانی در پاسخ به این سووال که کسی فکر نمی‌کرد و یا انتظار مدال طلا را نداشت، خاطر نشان کرد: شاید کسی انتظار مدال آن هم طلا را از من نداشت ولی من خودم می‌دانستم که طلا می‌گیرم. البته «محمد بنا» سرمربی تیم ملی پیش از اعزام به نروژ در صحبتی که داشت به من گفت که اطمینان دارم که تو مدال طلا می‌گیری و انگیزه‌ام برای گرفتن طلا دوچندان شد.

وی در مورد سطح مسابقات جهانی نیز گفت: با توجه به اینکه وزن ۶۳ کیلوگرم غیر المپیکی است و کشتی‌گیرانی که در المپیک توکیو حضور نداشتند و همه چهره‌های شاخص این وزن در آن شرکت کرده بودند و سطح فنی این وزن بسیار بالا بود و ضمن آنکه من در گروه سختی بودم و همه خوب‌های دنیا در یک سمت بودند و با این وجود توانستم مدال طلا بگیرم.

ملی‌پوش تیم ملی فرنگی در خصوص مقایسه جهانی ۲۰۱۹ نورسلطان با نروژ یادآور شد: تفاوت آن روی تجربه بود. در نروژ من با تجربه‌تر کشتی گرفتم اما در نورسلطان خیلی بی‌تجربه مقابل حریفان روبرو می‌شدم و البته تحت تاثیر سالن، فضای مسابقات و نام حریفان قرار گرفتم. اما در ۲ سال گذشته در رده سنی بزرگسالان کشتی گرفتم و سعی کردم نقطه ضعف‌ها را برطرف و نقطه قوت‌ها را تمرین کنم.

وی در مورد برنامه آینده خود نیز گفت: حفظ قهرمانی همیشه سخت‌تر از کسب آن است، توقع مردم هم از ما خیلی بالاست و باید تلاشم را بیشتر کنم تا بار دیگر مدال طلا بگیرم. علیرضا دبیر هم وقتی صحبت می‌کرد، همین را می‌گفت که وقتی قهرمان جهان باشی در مسابقه بعدی حریفان در شروع کشتی دو هیچ از تو عقب‌ترند و مدال‌های دوم و سوم را راحت‌تر می‌گیری. من هم به دنبال کسب مدال‌های بیشتر هستم.

دلخانی در مورد مبارزه اش با «لری ابولادزه» گرجستانی در فینال پیکارهای جهانی در نروژ گفت: مطمئن بودم او را شکست می‌دهم. در سرپا خیلی قرص و محکم هستم و کم امتیاز می‌دهم اما در خاک برعکس، هم خوب امتیاز می‌گیرم و هم امتیاز از دست می‌دهم. قبلا با او در لیگ ایران کشتی گرفته بودم و می‌دانستم می‌توانم او را شکست دهم. متاسفانه اشتباه خودم باعث شد که ۴ نمره از دست بدهم، اما توانستم آن را جبران کنم.

در پیکارهای جهانی نروژ و در وزن ۶۳ کیلوگرم، دلخانی پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۹ بر صفر «دنیز منیکسه» از آلمان را مغلوب کرد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل «لنور تمیروف» دارنده مدال برنز جهان از اوکراین با نتیجه ۳ بر ۳ به پیروزی رسید و راهی مرحله نیمه نهایی شد. دلخانی در این مرحله با نتیجه ۹ بر صفر «طالح ممدوف» دارنده مدال نقره اروپا از جمهوری آذربایجان را مغلوب کرد و به دیدار فینال راه یافت. وی در دیدار فینال با نتیجه ۵ بر ۴ از سد «لری آبولادزه» دارنده مدال برنز اروپا از گرجستان گذشت و به مدال طلا دست یافت.

رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جهان روزهای ۱۵ تا ۱۸ مهرماه در شهر اسلو نروژ برگزار شد که در پایان میثم دلخانی در وزن ۶۳ کیلوگرم، محمدرضا گرایی در وزن ۶۷ کیلوگرم، محمدهادی ساروی در وزن ۹۷ کیلوگرم و علی‌اکبر یوسفی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به مدال طلا و محمدعلی گرایی در وزن ۷۷ کیلوگرم و پژمان پشتام در وزن ۸۲ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.

تیم ایران در رده‌بندی تیمی نیز با کسب ۱۴۶ امتیاز به عنوانِ نایب قهرمانی دست یافت. تیم‌های روسیه و جمهوری آذربایجان به ترتیب با ۱۵۲ و ۱۰۷ امتیاز اول و سوم شدند.

تیم ملی کشتی فرنگی برای نخستین مرتبه در سال ۲۰۱۴ عنوان قهرمانی را بدست آورد و پیش از نایب قهرمانی سال ۲۰۲۱ در نروژ، یک نایب قهرمانی در سال ۲۰۰۹ و دو مقام سومی در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۷ در کارنامه دارد. در کشتی فرنگی ۴۷ مدال شامل ۱۶طلا ۶ نقره و ۲۵ برنز در مسابقات جهانی نصیب فرنگی‌کاران ایرانی شده است.