به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان در این باره گزارش داد: اروپا وارد دومین زمستان کرونایی شده و کشورهای اروپای شرقی که نسبت به غرب اروپا واکسیناسیون کمتری انجام شده، با «آشفتگی» مواجه شده اند اما کشورهای حوزه اروپای غربی که واکسیناسیون گسترده تری بین مردم انجام داده اند، باز هم از شرّ کرونا در امان نیستند و سیر صعودی شیوع در این کشورها هم دیده می شود.
اروپا مواجه با نرخ بالای ابتلا به کووید-۱۹
سی ان ان درادامه گزارش داد: با وجود واکسیناسیون گسترده در سطح اروپا نسبت به زمستان گذشته و در دسترس بودن انواع واکسن های مورد تایید اتحادیه اروپا، بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت کشورهای این قاره طی سه هفته پیاپی اخیر با نرخ بالای ابتلا به کووید-۱۹ روبرو بودند.
این رسانه آمریکایی افزود: بنابر اعلام «مرکز اروپایی پیش گیری و کنترل بیماری » (ECDC) هم اکنون کشورهای اروپای شرقی و روسیه به علت تعلل در واکسیناسیون، شاهد افزایش جان باختگان ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ می باشند.
بازگشت محدودیت های اجتماعی در لتونی
سی ان ان گزارش داد: لتونی بعنوان یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نخستین کشوری است که محدودیت های اجتماعی را از بیم شیوع ویروس کرونا بار دیگر اعمال می کندو تنها ۵۶ درصد از افراد در این کشوربطور کامل واکسینه شده اند که این میزان نسبت به میانگین ۷۵درصدی اتحادیه اروپا، آمار پائینی است.
وضعیت در کشورهای اروپای غربی نیز چندان مطلوب نیست. آلمان از هر یکصدهزار نفر ۱۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا داشته که از ماه مه گذشته بدین سو این شمار از مبتلایان به ویروس کرونا بی سابقه بوده است.
بلژیک و ایرلند، در میان دیگر کشورهای اروپای غربی با وجود واکسیناسیون گسترده، با نرخ بالای ابتلا به ویروس کرونا روبرو هستند. بلژیک از هر یکصدهزار نفر ۳۲۶فرد مبتلا و ایرلند نیز ۴۳۲ مورد ابتلا به این ویروس را داشته اند.
«فرانک وندنبروک» (Frank Vandenbrouck) وزیر بهداشت بلژیک با توجه به واکسیناسیون ۸۵ درصدی جمعیت بزرگسال در این کشور، دراین باره گفت کشورش با موج چهارم شیوع ویروس کرونا مواجه است.
رمانی منع رفت و آمد شبانه وضع کرد
سی ان ان افزود: کشور رومانی واقع در شرق اروپا نیز به علت افزاش شمار جان باختگان کرونایی، منع رفت و آمد شبانه برای مقابله با شیوع کووید-19 را وضع کرده است.
«مایک ریان» (Mark Ryan) مدیر اجرایی برنامه فوریت های بهداشتی از سازمان جهانی بهداشت دراین باره ضمن هشدار به کشورهای اروپایی ، اعلام کرد که طی ماه های پیش رو مشخص نیست وضعیت این همه گیری به چه صورتی خواهد بود.
بنا بر گزارش تارنمای «وردمترز» (worldometers.info) شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از ۲۴۴میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عبور کرد که از این تعداد نیز بیش از چهارمیلیون و ۹۰۰هزار نفر جان باخته اند.
**۱۳۰۲**