عقیل مجردی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هرچند اشیای کشف شده از قاچاقچیان مربوط به این شهرستان مرزی نبوده است اما، این افراد با استفاده از موقعیتی تاریخی روستای داشلی قلعه این شهرستان در تلاش بودند تا آثار کشف شده را به عنوان اشیای تاریخی این خطه به فروش برسانند.
وی با بیان اینکه در این رابطه ۲ قاچاقچی دستگیر شدند، گفت: پس از کارشناسی های انجام گرفته، مشخص شد که ۱۰۰ قطعه از این اشیای تاریخی، جعلی بوده است.
مجردی افزود: البته برخی از این اشیای تاریخی که شامل سکه های تاریخی نیز است، مربوط به یکی از حکومتهای خودمختار محلی در روزگار اشکانی «الیمائی» و ساسانی بوده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری رازوجرگلان یادآور شد: همچنین قدمت برخی از سکه های دیگر نیز به دوره خلافت عباسی، امویان و ایلخانیان برمی گردد.
وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون نیز سه دستگاه فلزیاب در شهرستان کشف و در این رابطه پرونده چهار متهم تحویل مقام های قضایی شده است.
تاکنون ۸۰ اثر تاریخی در شهرستان مرزی رازوجرگلان شناسایی شده است که بیشتر آن مربوط به آثار ملموس است و بقعه شاهزاده نبی غلامان، مجموعه تاریخی راز، ارگ تاریخی آلمادوشن، تپه ارگ بالا، محوطه تاریخی راستقان، بقعه سید بزرگ از جمله جاذبههای تاریخی این شهرستان است.
تاکنون ۶۴۲ میراث خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد، ۵۰۹ اثر تاریخی، ۴۴ اثر طبیعی، ۷۵ اثر ناملموس و ۱۴ اثر منقول تاریخی است.
یکهزار و ۲۰۰ اثر تاریخی و طبیعی در خراسان شمالی شناسایی شده است.
شهرستان مرزی راز و جرگلان ۷۰ هزار نفر جمعیت دارد و مرکز آن شهر راز در ۱۲۰ کیلومتری شمال بجنورد واقع است.