سمنان- ایرنا- رئیس هیات‌ کوهنوردی استان‌ سمنان گفت: تجهیزات‌ صخره‌نوردی و سنگ‌نوردی کنونی باشگاه های سطح استان به روز و مطلوب نیست و هزینه تعمیر و جایگزینی بالایی دارند.

هادی ملاکاظمی روز یکشنبه در گفت‌ و گو با ایرنا بیان کرد: گروه های کوهنوردی از نظر فدراسیون کوهنوردی قانونی نیستند و تمامی فعالیت های کوهنوردی، صخره نوردی و سنگ نوردی باید توسط باشگاه های قانونی صورت گیرد.

وی با اشاره به تجهیزات و امکانات رشته های صخره و سنگ نوردی افزود: هشت باشگاه در سطح استان فعال هستند که از این تعداد چهار باشگاه به صورت تخصصی در حوزه سنگ نوردی و صخره نوردی فعالیت می کنند که متاسفانه تجهیزات مورد استفاده باشگاه ها به روز نیستند و بیش از ۱۵ سال قدمت دارند.

ملاکاظمی در خصوص هزینه های تجهیز باشگاه های صخره نوردی و سنگ نوردی اظهار داشت: تعمیر دیواره های سنگ نوردی و صخره نوردی به ازای هر مترمربع ۱۰میلیون ریال هزینه دارد و حداقل نیاز باشگاه ها ۳۵ مترمربع دیواره است از طرفی هزینه هر تشک محافظ حدود ۸۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.

وی ادامه داد: تجهیزات تخصصی در استان وضعیت مطلوبی ندارد و علاوه بر دیواره های صخره نوردی و سنگ نوردی به تجهیزات ایمنی، طناب مخصوص و ابزار آلات نیاز است.

رئیس هیات کوهنوردی استان‌ سمنان خاطر نشان کرد: رشته های کوهنوردی به دلیل هزینه های نسبتا بالایی که دارد عموما با استقبال از سوی سرمایه گذاران مواجهه نمی شود از طرفی فعالیت گروه های کوهنوردی مستقل مشکلاتی را ایجاد کرده است.

ملاکاظمی گفت: از تمامی ورزشکاران بیمه شده خواستاریم تا با شرکت در کلاس های علمی در کنار افزایش اطلاعات فردی خود اقدام به فعالیت در باشگاه های تخصصی یا تاسیس باشگاه کنند تا فعالیت های کوهنوردی در سطح استان به صورت قانونی انجام شود.

وی استقبال بانوان را از کوهنوردی و رشته های مرتبط را پرشور برشمرد و افزود: سال های گذشته اغلب جمعیت ورزشکاران استان را آقایان تشکیل می دادند اکنون بانوان استقبال بیشتری می کنند و کلاس های آموزشی برای توانمندسازی علاقه مندان و شناسایی استعدادهای مربیگری در بخش بانوان درحال انجام است.

رئیس هیات کوهنوردی استان سمنان در پایان بیان کرد: طرح سراسری سیمرغ با محوریت صعود به ۳۱ قله مرتفع کشور در حال برگزاری است و کوهنوردانی که موفق به فتح هر ۳۱ قله شوند نشان سیمرغ دیافت می کنند و با توجه به نبود مسابقات کشوری کوهنوردی نشان سیمرغ برابر با مدال برنز کشوری است.

حدود ۸۴۰ ورزشکارسازمان یافته در رشته های کوهنوردی، صخره نوردی و سنگ نوردی با هدایت ۲۳ مربی رسمی فدراسیون کوهنوردی و ۱۵ راهنما کوهستان در سطح استان سمنان مشغول به فعالیت هستند./