به گزارش ایرنا از دفتر امام جمعه اصفهان، آیتالله سیدیوسف طباطبایینژاد روز دوشنبه در جلسه هماهنگی بزرگداشت روزهای ۱۳ و ۲۵ آبان در اصفهان با اشاره به مناسبتهای پیش رو اظهار داشت: آبان، ماهی پُر از مصائب مختلف است اما مصائبی که میوههای شیرین داده است.
وی بیان کرد: روز اول آبان روز شهادت حاج آقا مصطفی خمینی و بعد از آن هشتم آبان سالروز شهادت نوجوان ۱۳ ساله(حسین فهمیده) است و ۱۳ آبان نیز عدهای از دانشجویان عزیزمان در دانشگاه به شهادت رسیدند و ۲۵ آبان نیز سالروز تشییع باشکوه پیکر بیش از ۳۷۰ شهید در اصفهان است.
امام جمعه اصفهان، تشکیل جمهوری اسلامی را در راستا و ادامه حکومت انبیا دانست و افزود: تشکیل و اداره حکومت الهی نیاز به تحمل سختیها و مقابله با دشمنان دارد و ماندن بر اعتقادات و تحمل این دشواریها، ارزشمند است.
وی ادامه داد: در راه اسلام و نابودی حکومت طاغوت و تشکیل حکومت اسلامی مصائبی همچون شهادت دانشجویان و جوانان و نوجوانان عزیز این دیار رُخ داده که برغم تلخ بودن، ثمرات آن، هم برای خود شهدا و هم برای افراد جامعه، شیرین است.
آیت الله طباطبایینژاد تصریح کرد: خروج آمریکا بعد از خروج شاه از کشور که در ۱۳ آبان انجام شد به گفته امام به مثابه انقلاب دوم بود زیرا درغیر این صورت آمریکا مثل عراق هر روز در امور کشور ما دخالت میکرد که این مساله با رویکرد حکومت اسلامی در تضاد بود.
وی به ۲۵ آبان و تشییع پیکر تعداد زیادی از شهدای شهر اصفهان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: این روز به حق "روز حماسه و ایثار اصفهان" نامیده شده است که برغم تلخ بودن، میوههایش شیرین بوده است.
امام جمعه اصفهان با تأکید بر ضرورت انتقال دستاوردها و روحیه انقلاب به نسل جدید گفت: تاکنون قدمهای خوبی برای انقلاب برداشته شده است که باید این دستاوردها و روحیات انقلابی را به نسل جدید نیز انتقال دهیم و اگر آنها را نگوییم، جای ظالم و مظلوم عوض خواهد شد.
آیت الله طباطبایینژاد خطاب به مسوولان نیز خاطرنشان کرد: شاید خدا ما را مثل زمان پیامبران امتحان نکند اما باید به آقایانی که بر سر کارند بگوییم که همیشه خدا را در نظر بگیرید و در راه بیتالمال نیفتید و تا آخرین نفس به وظیفه خود عمل کنید.
در ادامه این نشست، استاندار اصفهان نیز با اشاره به اهمیت مناسبتّهای پیش رو تأکید کرد: گاهی نپرداختن و بیان نکردن مناسبتها، جای ظالم و مظلوم را در جامعه، مدارس و دانشگاهها عوض میکند و ما را به سمتی میبرد که مسائل بدیهی برای نسل ما را به گزارههای عجیب و غریب برای نسل بعد تبدیل خواهد کرد.
سیدرضا مرتضوی یادآور شد: بازخورد تعجبآور نسل جدید در مقابل شنیدن فعالیتهای گذشته نشان میدهد که هنوز مؤلفهّهای هویتبخش خود را در سطوح مختلف جامعه معرفی نکردهایم.
استاندار اصفهان تأکید کرد: هر چه پررنگتر به این مناسبتها بپردازیم و در کنار کارهای تبلیغی، کارهای تبیینی نیز انجام دهیم، ماندگاری و دوام بیشتری دارد.
وی افزود: اگر برای حساسسازی مناسبت ها، شور و هیجانی در جامعه بوجود میآوریم، لازم است که در کنار آن کارهای تبیینی نیز انجام دهیم و ظلمهایی را که در طول تاریخ گذشته به ملت ما از ناحیه استکبار جهانی وارد شده است، ترسیم کنیم.
مرتضوی با بیان اینکه در اصفهان میتوانیم از مؤلفههای موجود بهتر استفاده کنیم، گفت: اگر اجرای برنامهها را محدود به یک روز خاص نکنیم و برنامهریزیهایی انجام دهیم که قله آن در ۲۵ آبان تعریف شود کارهای مناسبتر و عمیقتری انجام خواهد شد، هرچند انجام کارهای تبلیغاتی که بتواند زمینه برقراری ارتباط جامعه را با این مناسبت ها فراهم سازد نیز ضروریست و همه بر آن تأکید داشتهاند.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب در باره۱۳ آبان گفت: از ۸ تا ۱۳ آبان بعنوان هفته بسیج دانشجویی نامگذاری شده و امسال شرایط خاصی از جمله تغییر دولت و پیروزی گفتمان مقاومت در برابر انفعالها و کوتاهیهایی که وجود داشته و موفقیتهای حاصله در ۲ ماه گذشته، حوادث افغانستان و اخراج مفتضحانه آمریکا از این کشور، جنایات داعش و مسائل آذربایجان را برای بزرگداشت روز ۱۳ آبان داریم و نیاز است که این روز را بطور ویژه برگزار کنیم.
محمدعلی احمدی خاطرنشان کرد: نخستین رویکرد برای بزرگداشت روز ۱۳ آبان این است که به چرایی و تبیین مبارزه ملت ایران با آمریکا بپردازیم.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اصفهان ادامه داد: کمیتههایی به مناسبت این روز تشکیل شده و مسوولان آموزش و پرورش نیز جلسات خوبی را با تشکلهای دانشآموزی و دانشگاهی داشتهاند و در حوزه تبلیغات نیز جلساتی برگزار شده است و کارگروههایی نیز در آینده تشکیل خواهد شد و محور بزرگداشت این مناسبت ها هم فعالیت در فضای مجازی و تلاش رسانهای است.
وی در باره مراسم روز ۱۳ آبان تصریح کرد: در صبح این روز در سراسر کشور اجتماع مردم طبق شرایط کرونایی برگزار میشود و این مراسم در شهرهای زرد و آبی همراه با راهپیمایی اما در شهرهای نارنجی و قرمز با اجتماع محدود برگزار خواهد شد.
احمدی گفت: مناسبت بعدی ۲۵ آبان است که در سال ۶۱ در چنین روزی ۳۷۰ شهید از میدان امام اصفهان تا گلستان شهدای این شهر تشییع شدند و روز بعد از آن روز نیز کمکرسانی اصفهانی ها به جبههها و اعزام نیروها به مناطق عملیاتی بود.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به ویژگیهای روز ۲۵ آبان بیان داشت: ۱۴ شهید در این روز در یک عملیات از هفت خانواده به شهادت رسیدند یعنی هر یک از هفت خانواده ۲ شهید داده بوند که در روز ۲۵ آبان تشییع شدند و ۲ تن از این شهیدان، پدر و پسر بودند.
وی افزود: روز ۲۵ آبان بعنوان روز بزرگداشت حماسه و ایثار اصفهان مطرح است و باید به ابعاد مختلف ایثارگری در اصفهان بپردازیم.
احمدی اضافه کرد: قبل از انقلاب در سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷، استان اصفهان ۲۱۷ شهید تقدیم کرد و در پنج رمضان سال ۱۳۵۷ نیز هفت شهید در یک ساعت در مجاور بیت آیتالله خادمی به شهادت رسیدند و در استان ۲۴ خانواده داریم که سه شهید تقدیم انقلاب کردهاند.
احمدی تأکید کرد: ۲۵ آبان نماد ایثار و شهادت و حماسه اصفهانیهاست که نیاز است به بزرگداشت آن توجه ویژه شود.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان همچنین از پیگیری برای ثبت روز ۲۵ آبان در تقویم رسمی کشور به نام "روز حماسه و ایثار اصفهان" خبر داد و یادآور شد: در روزهای اخیر در این زمینه مکاتباتی با وزارت ارشاد داشتهایم و آیتالله طباطبایینژاد نیز در این زمینه به وزیر ارشاد سفارش کردهاند.