قزوین- ایرنا- مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ۶ هزار و ۶۴۳ مدرسه عشایر در ۲۷ استان کشور فعال است.

محمدرضا سیفی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از این تعداد پنج هزار و ۴۰۰ مدرسه در دوره ابتدایی و مابقی در دوره متوسطه اول و دوم هستند 
وی شمار مدارس شبانه روزی عشایری را ۲۳۵ مدرسه اعلام کرد و یادآورشد:  در حال حاضر ۲۱۰ هزار دانش آموز در ۱۴ هزار کلاس درس مشغول تحصیل هستند که از این تعداد ۴۷ درصد را دختران تشکیل می دهند.
سیفی تصریح کرد: طی چهار سال گذشته درصد قابل توجهی از دانش آموزان دختر را شاهد بودیم  که براساس فرهنگ سازی های انجام شده وارد مدارس عشایری شدند.
وی با اشاره به افزایش ۱۰ درصد پوشش تحصیلی دانش آموزان عشایر در کشور اضافه کرد:  متاسفانه بیش از ۵۰ درصد دانش آموزان دختر  بعداز اتمام دوره ابتدایی ترک تحصیل می کنند .
این مسوول تاکید کرد: دانش آموزان دختر در سال ۹۶ ، ۸۸ هزار و ۶۴۹ نفر بودند که در سال گذشته به ۹۸ هزار و ۳۲ نفر رسیده و حدود ۱۰ درصد از لحاظ تعداد دانش آموز برای حضور در مدرسه رشد داشته است.
سیفی با بیان اینکه کمبود فضاهای آموزشی یکی از مهمترین چالش‌های آموزش عشایر کشور است، افزود:  برای نوسازی و تجهیز این مدارس نیازمند یکهزار کانکس هستیم چرا که کانکس به دلیل امکان جابجایی در مناطق عشایری بهتر از چادر و سازه های ساختمانی است.


وی یادآورشد: تعداد مدارس کانکسی از یکهزار و ۲۲۰ کانکس در سال ۹۶ به یکهزار ۳۲۷ مورد رسیده که  ۹ درصد رشد داشته است .
سیفی ادامه داد: همچنین طی چهار سال گذشته مدارس سایر و نیمه سایر از یکهزار و ۷۰۰ مدرسه به ۲  هزار و سه مدرسه رسیده که ۳۴ درصد رشد دارد و امیدواریم در سال تحصیلی آینده  شرایط فیزیکی تحصیلی دانش آموزان بهتر شود .
وی اضافه کرد : همچنین تعداد مدارس شبانه روزی طی این مدت  از ۲۲۱ مورد به ۲۳۵ رسیده و در زمینه جذب معلمان  فوق لیسانس ۳۲ درصد  رشد داشته  است .
سیفی با انتقاد از قانون استفاده از سرباز معلم در مناطق عشایری تصریح کرد: حضور سرباز معلم‌ها در مناطق عشایری دیگر جوابگوی نیازهای منطقه و دانش آموزان نیست و این موضوع دقیقا نقطه مقابل عدالت آموزشی است، 
مدیر کل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر کشور گفت: در حال حاضر ۱۵ هزار معلم در مدارس عشایری مشغول تدریس هستند که در شرایط کرونا تنها جایی که تعطیل نشد و معلمان دلسوزانه مشغول تدریس شدند مدارس عشایری بود.
وی یادآورشد : سال گذشته بعد از سال‌های متمادی ۱۷۰ میلیارد ریال سرانه برای دانش‌آموزان عشایری تخصیص داده شد که  این مبلغ به حساب مدارس واریز شده است .