تهران – ایرنا – سازمان های مردم نهاد از مقام های اروپایی خواستند با غول های نفت و گاز برای محدود کردن نفوذشان بر سیاست اقلیمی تعامل نداشته باشند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از گاردین، نظربه اینکه فاش شده است که تولیدکنندگان سوخت فسیلی از صدها جلسه دیدار با تصمیم گذاران بروکسل از زمان انعقاد توافق آب و هوایی پاریس برخوردار شده اند، گروهی از سازمان های مردم نهاد اعلام کردند باید با شرکت های نفت و گاز همچون صنعت دخانیات رفتار و مسئولان آن را از جلسات ملاقات با مقام های اتحادیه اروپا محروم کرد.

یافته های چهار گروه فعال در زمینه محیط زیست حاکی است از سال ۲۰۱۵، مسئولان شش غول نفت و گاز از جمله شرکت بی پی و نهادهای تجارت کننده سوخت فسیلی، ۵۶۸ بار با مقام های ارشد کمیسیون اروپا که نهاد مسئول تدوین قانون انرژی و آب و هوایی اتحادیه اروپا است، دیدار کرده اند.

به گفته محققان، ۷۰ وزیر دولت سابق و دیگر مقام مسئول برای این شرکت های نفت و گاز کار می کنند که طبق اعلام سازمان های مردم نهاد، به شرکت های انرژی امکان می دهد از دانش مربوطه بهره مند شوند.

سازمان های مردم نهاد اشاره نکردند که در همین مدت، چه تعداد جلسه بین فعالان زیست محیطی و مقام های اتحادیه اروپا برگزار شده است.

به گفته «ماریام دوو» فعال گروهی موسوم به «دوستان زمین اروپا»، شرکت ها می توانند صدای خود را از طریق مشاوره، گروه های تجاری، شرکت های لابی کننده و اندیشکده ها تقویت کنند.

وی تاکید کرد که تصمیم گذاران اتحادیه اروپا باید ملاقات با مدیران شرکت های تولید کننده سوخت فسیلی و لابی کنندگان را متوقف کنند.

وی افزود: صنعت سوخت فسیلی برای محیط زیست بسیار مخرب است و از سوی دیگر، برخورداری از سیاره قابل زندگی برای همگان منفعت دارد و این دو در کنار هم امکان پذیر نیست، از اینرو آنچه ما درخواست می کنیم، اتخاذ تمهیدات مشابه برای لابی گران سوخت فسیلی با تمهیداتی است که در مورد شرکت های دخانیات به کار گرفته می شود.

وی پیشنهاد داد که سیاست گذاران اروپایی به عنوان نمونه، الگوی سازمان جهانی بهداشت را در ارتباط با صنعت دخانیات در پیش گیرند که به دولت ها توصیه می کند در جهت محدود کردن تعامل با این صنعت گام بردارند.

سخنگوی کمیسیون اروپا نیز با اشاره به تعهدات اتحادیه اروپا برای انتشارات صفر خالص تا سال ۲۰۵۰ گفت: این کمیسیون به همکاری با هر سهامگذاری که خواستار مشارکت در رویکرد سبز است، آمادگی دارد و به همه دیدگاه ها قبل از اتخاذ تصمیم گوش می دهد و طبق منافع اروپا عمل می کند.

وی افزود: تبادل دیدگاه ها با سهامگذاران از انجمن های مدنی، سازمان های مردم نهاد، شرکت های تجاری، گروه های تحقیقات و مقام های دولتی و شرکای اجتماعی، امری عادی و جز لاینفک سیاست گذاری عمومی است.

سازمان ملل قرار است به زودی بیست و ششمین اجلاس آب وهوایی اش را در گلاسکو اسکاتلند برگزار کند.

مذاکره کنندگان در این اجلاس باید اقدامی در جهت زنده نگه داشتن هدف پایان دادن به انتشار گازهای گلخانه ای اصلی تا سال ۲۰۵۰ و جلوگیری از وخامت اثرات اقلیمی انجام دهند. تنها توقف انتشار این گازها، میزان انتشار آن را تثبت و افزایش دما را که باعث آسیب فزاینده ناشی از موج گرما، سیل و خشکسالی می شود، متوقف می کند.  

 اجلاس آب و هوایی سازمان ملل که هفته آینده ۳۱ اکتبر (۹ آبان) در گلاسکو انگلیس برگزار خواهد شد، چشم انداز خوشایندی پیش رو ندارد. تنها ۱۱ کشور از گروه ۲۰، ظرف ۱۰ روز مهلت مقرر، برنامه هایی برای کاهش کربن به کنوانسیون سازمان ملل برای تغییرات آب و هوا (COP۲۶) ارائه داده اند.