محمدعلی بخشی روز دوشنبه به رسانهها اظهار داشت: حضور پرندگان وحشی به عنوان مخازن این بیماری که ممکن است فاقد علائم بیماری باشند، همیشه یک عامل خطرساز مطرح بوده است.
وی افزود: سال گذشته برای اولین بار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سطح طیور صنعتی بعضی از شهرستانهای استان خراسان جنوبی شایع شد و متاسفانه با حذف گلههای مبتلا خسارات اقتصادی سنگینی بر صنعت طیور استان وارد آمد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: با شروع عملیات واکسیناسیون گسترده در تمامی سطوح پرورش طیور اعم از مرغ مادر، تخمگذار، پولت تخمگذار، بوقلمون و شتر مرغ سبب شد از ادامه بیماری یا وقوع مجدد آن در این واحدها جلوگیری شود.
وی گفت: اصلاح ساختار بهداشتی واحدها با انجام ممیزی فشرده و سختگیرانه و لزوم پوشش صد درصدی طیور از دیگر پیشرفتهای حاصله است.
بخشی افزود: با وجود همه تمهیدات در نظر گرفته شده، نباید از بیماری غافل شد و لازم است اقدامات پیشگیرانه جدی کماکان ادامه داشته باشد.
وی اظهار داشت: در این راستا اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی ضمن برگزاری جلسات فشرده با همکاران ستادی، شبکههای دامپزشکی، اتحادیه مرغداران، همکاران بخش خصوصی و فعالان صنعت طیور در جهت افزایش آمادگی مقابله با این بیماری اهتمام ورزیده است.
معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: با توجه به بررسیها و اقدامات انجام شده توسط اداره کل دامپزشکی در استان خراسان جنوبی در حال حاضر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در پرندگان صنعتی، مهاجر و سایر اماکن مشاهده نشده است لذا از عموم مردم و همه پرورشدهندگان طیور بومی و صنعتی درخواست میشود اصول بهداشتی و قرنطینهای را رعایت کنند.