کیش - ایرنا - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: این جزیره آماده جذب سرمایه گذاران در راستای توسعه زیر ساخت های تامین آب و برق است.

به گزارش ایرنا، جعفر آهنگران روز دوشنبه در آیین افتتاح نمایشگاه و همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و انرژی های تجدید پذیر آیفیکس ۲۰۲۱ در جزیره کیش اظهار داشت: تجربه در حوزه مناطق آزاد گویای این است که پویایی این مناطق نیازمند میزان اختیارات سازمان ها است و اگر این با برتری جغرافیایی همگام شود به سرعت به سمت پویایی و تعالی نقش آنان حرکت می کنیم.

وی اضافه کرد: در میان مناطق آزاد ایران، جزیره کیش علاوه بر این که موقعیت خاص طبیعی و نزدیکی به کشورهای مختلف دارد به زیر ساخت های مختلف مجهز شده است.
آهنگران یاد آور شد: جزیره کیش با تلاش همکاران ساخته و در شرایط بین المللی اگر امتیازات منحصر بفردی همراه باشد بدون شک نقش بیشتری در اقتصاد ایفا می کند.

وی افزود: کیش جایی برای فرصت های سرمایه گداری برتر است که در جای دیگری این فرصت ها امکان عملیاتی شدن است ‌و متوازن شدن رشد ک توسعه همانی که دغدغه دبیرخانه شورایعالی بوده و لاور داریم با باور به سه عنصر عنصر فضا و فعالیت وجود داشته باشد تا به توسعه موزون و پایدار دست یابیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش افزود: در این جزیره تولید برق حدود ۲۰۰ مگاوات است و در تابستان با مدیریت به ۱۸۵ مگاوات رسید و در حتی یک ساعت گویای نیاز مبرم به سمت انرژی های نو و تجدید پذیر است که در حال حاضر ساخت ۲ نیروگاه ۴۵ مگاواتی در دستور کار سازمان و شرکت آب و برق است.
وی افزود: این سازمان در نظر دارد  برای توسعه ظرفیت تولید برق و اب و توسعه هندورابی در راستای تحقق جزیره بدون کربن آماده جذب سرمایه گذاران است.

عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این آیین افزود: ایم منطقه آزاد در چند سال گذشته در راستای اصلاح زیرساخت های نفت و انرژی ۱.۵  میلیارد دلار احداث و افتتاح شده است.
پروین فرشچی یادآور شد: در راستای این زیر ساخت ها و زیرساخت ایجاد شده قبل از آن فرصت های سرمایه گذاری مختلفی در تولید نفت، گاز  و انرزی های تجدید پذیر انجام شده و اکنون در پهنه ۳۵۰ کیلومتر ساحل و یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر آماده ارائه است.
وی افزود: موسسات تامین مالی و سرمایه و تولید کنندگان دانش فنی و نصب و بهره برادی تولید کنندگان لوازم نمایشگاه و سایر شرکت های توانمند در این حوزه آماده جذب سرمایه گذاران است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز در این آیین گفت: چابهار امروز در شرایطی مورد توجه اقتصاد دنیا است که اهمیت کریدورهای ارتباطی به عنوان گنج پنهان نقطه تلاقی ۲ سند توسعه محور شرق با محوریت تجارت و بازرگانی و سند توسعه سواحل مکران این اهمیت را ۲ چمدان می کند.
عبدالرحیم کردی اظهار داشت: اولین شهرک پتروشیمی در شهرک چابهار با وسعت یک هزار و ۲۰۰ هکتار آماده جذب سرمایه گذاران است و امکان افزایش فعالیت ها در این منطقه به عنوان سومین هاب پتروشیمی تا سه برابر طرفیت فعلی برای اتصال به بازارهای منطقه است.
وی افزود: توسعه بندر شهید بهشتی، خط راه آهن و خط گاز که هم اکنون  در حال انجام است یک بستر مناسبی برای سرمایه گذاری های مختلف در این منطقه آزاد به وجود می آورد.
نمایشگاه و همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی های تجدید پذیر در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی موسوم به آیفیکس ۲۰۲۱ در نمایشگاه بین المللی کیش با حضور سعید محمد مشاور رییس جمهوری و دبیرشورایعالی مناطق آزاد تجاری گشایش یافت.
این نمایشگاه متشکل از ۸۰ غرفه و در بخش های مختلف است که ۱۲۵ شرکت سرمایه گذاری از جمله ۴۵ شرکت دانش بنیان فعال و دارای زمینه توسعه در حوزه های حوزه انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی و انرژی های تجدید پذیر مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی در آن حضور دارند.
بخش نمایشگاهی این رویداد از ساعت ۱۷ تا ۲۲ روزهای دوشنبه سوم تا چهارشنبه پنجم آبان در محل نمایشگاه های بین المللی کیش و بخش همایشی نیز همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۴ و ۳۰ در روزهای سه شنبه سوم تا چهارشنبه پنجم در مرکز همایش های بین المللی جزیره کیش برگزار می شود.
منطقه آزاد تجاری کیش به عنوان میزبان و هاب پشتیانی نفت و گاز، منطقه آزاد قشم به عنوان هاب سوم پتروشیمی ایران، منطقه آزاد تجاری چابهار به واسطه سواحل مکران و طرح های پتروشیمیایی، منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی و شرکت های پیمانکاران و تولید کنندگان تجهیزات خاص شرکت حوزه انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی و انرژی های تجدید پذیر از جمله شرکت کنندگان این رویداد هستند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، بانک صادرات ایران، انجمن استصنا، اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی تهران، پارک علم و فناوری پردیس، سازمان منطقه آزاد قشم، پالایشگاه نفت آناهیتا، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سازمان منطقه آزاد چابهار، گروه گسترش انرژی پاسارگاد از جمله برگزار کنندگان پنل های ای رویداد هستند.
در میان صنایع موجود در منطقه آزاد کیش، ۷۰ شرکت عملیاتی - تخصصی خدمات فنی مهندسی در حوزه نفت و گاز در آن فعال بوده به واسطه این به عنوان هاب (مرکز) پشتیانی نفت و گاز شناخته می شود.