مشهد- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: دانشجو باید در کنار فعالیت علمی و تحصیلی، به کنشگری موضوعات اجتماعی بپردازد و از این حیث می‌توان گفت که ویروس کرونا در ۲ سال اخیر از لحاظ تاثیر اجتماعی بر دانشگاه‌ها، بیشترین ضربه را به محیط‌های مبتنی بر حضور دانشجویان زده است.

دکتر غلامرضا غفاری روز دوشنبه در گردهمایی دانشجویان ورودی سال ۱۴۰۰ دانشگاه فردوسی مشهد افزود: امیدوار هستیم با فروکش کردن بحران کرونا، به زودی شاهد رونق گرفتن فعالیت های دانشجویی در دانشگاه ها باشیم.

معاون وزیر علوم اظهار کرد: دانشگاه خانواده بزرگی است که دانشجویان از شهرها و مناطق مختلف کشور، با افکار و ایده های مختلف در آن حضور یافته و تلاقی فکری پیدا می‌کنند و این در پیشبرد کنشگری اجتماعی آنان نقش مهمی دارد.

وی تاکید کرد: زیست دانشجویی به کلاس و کارت دانشجویی محدود نمی‌شود، بلکه دانشجو در حال کسب هویتی تازه‌ است و به همین دلیل هر دانشگاه، بنا به موقعیت و جایگاه ویژه‌ خود، از نظر هویتی دانشجویان متمایزی تربیت می کند.

غفاری با اشاره به جایگاه ویژه دانشگاه فردوسی مشهد در میان دانشگاه‌های کشور ادامه داد: موقعیت اجتماعی، تاریخی، جغرافیایی و استادان دانشگاه در آن تاثیر دارند و قرار گرفتن این دانشگاه در کنار بارگاه معنوی حضرت رضا (ع) بر جایگاه ویژه این دانشگاه افزوده است.

معاون وزیر علوم عنوان کرد: دانشگاه بر مبنای سرمایه و امکانات مادی و معنوی که در اختیار دارد، پیشرفت می‌کند و دانشجو نیز از سرمایه های دانشگاه محسوب می شود.

او خطاب به دانشجویان نوورود، با اشاره به ایجاد یک دگردیسی در زندگی آنان به واسطه حضور در دانشگاه اظهار کرد: اکنون فرصت بزرگی برای شما نوورودان به دانشگاه آغاز شده است و محیط دانشگاه بر خلاف دوران تحصیل گذشته، یک نهاد است و رسالت بزرگتری را دنبال می‌کند.

دکتر غفاری گفت: دانشگاه محل یادگیری تفکر، ایده پردازی، به رسمیت شناختن دیگران و الترازم به هنجارها در دانشگاه به عنوان یک نهاد اجتماعی است.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این آیین گفت: برای دستیابی به آینده درخشان باید از هم اکنون انتظار از خود را بالا ببرید و قطعاً اگر من در زمان دانشجویی می‌دانستم روزی قرار است مدیریت دانشگاه را بر عهده بگیریم، به گونه دیگری درس می‌خواندم.

دکتر محمد کافی با اشاره به اینکه دانشجویان توانمند و اساتید نخبه در دانشگاه فردوسی مشهد، فضایی ایجاد کرده اند تا دانشجویان در عرصه های مختلف کشوری و بین المللی افتخارآفرینی کنند،  افزود: این افتخارات از دانشجویان گذشته به شما ارث رسیده است و شما نباید خود را فقط به موضوعات درسی و کلاسی محدود کنید، بلکه باید در حوزه های اجتماعی، فرهنگی و دانشجویی نیز فعال باشید.

وی ادامه داد: زیرساخت های لازم در عرصه های مختلف در این دانشگاه آماده است به گونه ای که در سطح کشور این دانشگاه بی‌نظیر است. دانشگاه فردوسی مشهد بزرگترین مرکز علمی در شرق کشور است و حتی در کشورهای همسایه شرقی ایران نیز مرکز علمی  با این وسعت وجود ندارد.

نماینده عالی وزارت علوم در استان خراسان رضوی اظهار کرد: شما اکنون به خانواده بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد وارد شده اید که حدود ۳۰ هزار نفر جمعیت دارد و این جمعیت متشکل از ۲ هزار و ۶۰۰ دانشجوی بین‌المللی از ۲۰ کشور جهان و نقاط مختلف کشور عزیز ایران است و شما در کنار علم آموزی باید راه و رسم زندگی کردن، دوست داشتن محیط زیست، استفاده درست از انرژی‌های فناپذیر، مراقبت از زیست بوم دانشگاه و فعالیت‌های مسالمت آمیز را فرابگیرید.

او خطاب به دانشجویان گفت: شما برای ورود به این دانشگاه که کار ساده ای نیست، تلاش بسیاری کرده اید و در این زمینه، والدین شما برای بستر سازی شرایط تحصیل شما تلاش بسیار کردند.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم گفت: نگاه ما به دانشجویان نوورود، به عنوان مدیران کشور اسلامی ایران است.

حجت الاسلام سیدمهدی حسینی مطلق افزود: همه مدیران فعلی کشور در چند سال آینده بازنشسته خواهند شد و برای مدیریت کشور قرار نیست از خارج مدیر انقلابی وارد شود، به همین دلیل شما باید بتوانید خود را به گونه‌ای پرورش دهید که با سبک زندگی این نظام متناسب باشد.

وی اظهار کرد: شما اکنون در دانشگاهی به درس خواندن مشغول می‌شوید که در مجاورت امامی معصوم قرار دارد و باید از این فرصت برای افزودن معنویت های خود استفاده کنید.

در پایان این مراسم مجتمع فرهنگی، نمایشگاهی نگارستان پردیس دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

این مجتمع در مساحتی بالغ بر سه هزار متر مربع برای اولین بار در دانشگاه های کشور با هدف بسترسازی فعالیت‌های داوطلبانه مرتبط با انجمن‌ها، کانون‌ها، تشکل‌های دانشجویی و نیز غنی سازی اوقات فراغت برای دانشجویان مقیم در سراهای دانشجویی ایجاد شده است.

این مجتمع علاوه بر سالن نمایشگاهی، بازارچه صنایع دستی و محیط آسایش، دارای سالن اجتماعات و سینمای دیجیتال روباز مجهز به فناوری‌های نوین صوتی و تصویری با گنجایش بالغ بر ۵۰۰  نفر است.