به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا لعلی، روز دوشنبه در یک نشست خبری افزود: این در حالیست که این سهم در بخشهای صنعت و کشاورزی استان، برعکس است.
وی اظهار داشت: با وجودی که بخش خدمات در سال ۹۸ بالاترین سهم اشتغالزایی در استان را داشت و رتبه دوم را بخش صنعت به خود اختصاص میداد اما بر اساس آمار شهریور امسال، صنعت در جایگاه نخست اشتغالزایی قرار گرفته است.
وی گفت: بدنبال شیوع کرونا و افزایش قیمت دلار، سهم اشتغالزایی بخش صنعت رشد یافت بطوریکه که این بخش ۵ درصد نسبت به رقم پارسال رشد داشته است.
لعلی بیان داشت: سهم اشتغالزایی بخش خدمات در سال ۹۸ که ترسالی بود، ۴۷.۱ درصد، صنعت ۴۰،۶ درصد و کشاورزی ۱۲،۳ درصد ثبت شده است.
وی افزود: در این ۲ سال بدنبال خشکسالی و شیوع کرونا و افزایش نرخ ارز، سهم خدمات در اشتغالزایی به ۴۴.۷ درصد کاهش، سهم بخش صنعت به ۴۵.۱ درصد افزایش و سهم بخش کشاورزی به ۱۰.۲ درصد تنزل یافت.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان ادامه داد: سهم ارزش افزوده در بخش کشاورزی با سهم اشتغال ۱۰ درصدی به ۵.۳ درصد و سهم بخش صنعت به ۳۰ درصد و سهم بخش خدمات به ۶۶ درصد رسیده یعنی به ترتیب شاخص بهرهوری نیروی کار در بخش خدمات بیش از صنعت و در صنعت بیش از بخش کشاورزی بوده است.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور شاهد اعلام رسمی شمار شاغلان رسمی و غیررسمی هستیم، گفت: بر پایه آمار، شمار فعالان اقتصادی و شاغلان ۱۵ سال به بالا که در ارزش افزوده کشور نقش دارند، بالغ بر ۵۸ درصد غیررسمی و ۴۲ درصد کارمند رسمی هستند که نشانه سهم بالای فرار مالیاتی است.
وی ادامه داد: در استان اصفهان ۵۲ درصد از کارمندان و ۴۸.۱ درصد غیررسمیها هستند و در برخی استانها آمار غیررسمیها حتی به ۷۰ درصد نیز میرسد.
لعلی، میزان شاغلان غیررسمی در بخش کشاورزی را ۵۸ درصد، در بخش صنعت ۶۵ درصد و در بخش خدمات ۳۶ درصد اعلام کرد.
آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان افزود: بیشترین نرخ بیکاری استان در سال ۹۸ را در شهرهای لنجان، اصفهان و خمینی شهر داشتند و کمترین نرخ در بُر، خوار تیران و کرون و چادگان ثبت شده است.
ویان کرد: آمار سال ۹۹ هنوز اعلام نشده است زیرا در این زمینه یک کار پژوهشی در حال انجام است.