به گزارش خبرنگار گروه آموزش ایرنا، علیرضا بیگلری روز سه شنبه در حاشیه جلسه کمیته علمی ستاد ملی کردنا در جمع خبرنگاران افزود: در ماه های آینده تولید واکسن مبتنی بر نیازی که از طرف وزارت بهداشت اعلام می شود، انجام می گیرد تا مقدار تولید مدیریت شود.
وی ادامه داد: بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دز واکسن پاستور کووک تحویل وزارت بهداشت شد.
رییس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه طراحی واکسن اصلی و یادآور متفاوت است، توضیح داد: در حال حاضر بنا به درخواست وزارت بهداشت تامین دز یادآور مدنظر است و فعلا خط تولید برای تامین دز یادآور فعال شده است.
بیگلری تاکید کرد: فعلا حدود یک میلیون دز واکسن یادآور پاستوکووک تولید شده و مراحل تست خود را می گذراند و پس از این کار، تحویل وزارت بهداشت خواهد شد
وی افزود: افرادی مانند کادر پزشکی که واکسن های دیگر را تزریق کرده اند، می توانند دز یادآور این واکسن را بزنند.
۹۱.۷ درصد دریافت کنندگان واکسن پاستوکووک به نوع شدید کرونا مبتلا نشدند
رییس انستیتو پاستور ایران گفت: ۹۱.۷ درصد از افرادی که واکسن پاستوکووک دریافت کردند، به فرم شدید بیماری مبتلا نشدند.
بیگلری افزود: در کوبا هم این واکسن روی واریانت واکسنگریز بتا مورد مطالعه قرار گرفت و آنجا هم نتایج بسیار امیدبخش بود.
وی گفت: باتوجه به کارایی بسیار بالا و اطمینان بسیار زیادی که به این واکسن است، این واکسن روی کودکان دو تا ۱۸ سال هم مورد مطالعه قرار گرفت که خوشبختانه مجوز مصرف آن در کودکان در هر دو کشور ایران و کوبا صادر شده است. این واکسن در ایران بنابر سیاست ها فعلا از ۱۲ سال به بالا استفاده میشود.
بیگلری افزود: اگر نیاز باشد واکسن برای کودکان زیر ۱۲ سال هم استفاده شود، میتواند مورد استفاده قرار گیرد و نقطه امیدی برای کشور است. در کوبا هم این واکسن برای افراد دو تا ۱۸ سال استفاده شد و بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار کودک کوبایی با این واکسن واکسینه شدند. این واکسن علاوه بر مصرف برای بزرگسالان، اکنون برای کودکان هم در سبد واکسیناسیون کشور قرار دارد و واکسن مطمئنی برای مردم است که به نام و سابقه انستیتو پاستور ایران اعتماد طولانی یکصد ساله دارند.
وی گفت: این واکسن در کارآزمایی مشخص شد بهتر است در مقابل واریانت های واکسنگریز مانند بتا و دلتا، برای بزرگسالان علاوه بر دو دز، دز یادآور هم تزریق شود، اما برای کودکان نشان داده شد که دو دز کافی است و فعلا در کودکان به دز یادآور نیازی نیست.
ظرفیت تشخیص ۲۵۰ هزار آزمایش روزانه کرونا در کشور
وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۵۰۰ آزمایشگاه تشخیصی کووید در سراسر کشور داریم. نیاز است پروتکلهای تشخیصی و همچنین نتایجی که تاکنون گرفته شده، مجددا ارزیابی شود تا کشور آمادگی بیشتری داشته باشد تا درصورت ورود به پیک بعدی، سیاستها و استراتژیهای از پیش تعیین شده در دسترس باشد و با کمترین مشکل بتوانیم از پیکها عبور کنیم.
بیگلری گفت: در آغاز بحران به جز انستیتو پاستور ایران فقط دو آزمایشگاه میتوانستند کووید را تشخیص دهند، اما اکنون بیش از ۴۸۰ آزمایشگاه در شبکه و با یک پروتکل کار می کنند.
وی تصریح کرد: اکنون امکان و ظرفیت تشخیص ۲۵۰ هزار آزمایش روزانه در کشور فراهم است که اگر نیاز باشد، میتوانیم به سرعت این ظرفیت را با مقدار بالاتر هم برسانیم.
به گزارش ایرنا، واکسن کرونای مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران در کوبا به عنوان "سوبرانا۲" و در ایران به عنوان "پاستوکووک"، نامگذاری شده است.
مطالعه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا از ششم اردیبهشت ماه در ۸ شهر و با حضور ۲۴ هزار داوطلب آغاز شد.
مطالعه واکسن سوبرانا ۲ در کوبا روی کودکان انجام شد و مجوز مصرف اضطراری را دریافت کرد. مجوز مصرف اضطراری این واکسن اوایل تیر ۱۴۰۰ نیز در ایران صادر شد.