گل نساء آقامحمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از کارهایی که می توان برای افراد دارای معلولیت و خانواده های آنان که ساکن روستاها هستند، انجام داد عضویت آنها در صندوق مالی خرد و پرداخت سهم آورده اولیه به آنها از سوی سازمان بهزیستی است.
وی با تاکید بر نقش وسایل کمک توانبخشی در توانمندی و حضور افراد دارای معلولیت در جامعه نیز اظهار داشت: طی ۶ ماهه اول سال جاری بیش از چهار هزار وسایل کمک توانبخشی بین افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی استان توزیع شده است.
این مسوول، با بیان اینکه توزیع وسایل کمک توانبخشی بین مددجویان بر اساس دستورالعمل سازمان و براساس نوع و شدت معلولیت مددجویان انجام میشود ادامه داد: لوازم بهداشتی، ویلچر، سمعک، باتری سمعک، عصای نابینایان، ویس رکوردر، دستگیره کمکی و تشک مواج از اقلامی است که بین افراد تحت پوشش توزیع شده است.
وی با اشاره به خدمات مستمر مالی و ارائه خدماتی چون شناسایی، ارزیابی و نیازسنجی وسایل و تجهیزات کمک توانبخشی نیز گفت: خدماتی چون ارائه وسایل کمکتوانبخشی از قبیل ویلچر، واکر، تشک طبی، ارتز و پروتز، سمعک و کفش طبی و غیره خرید خدمات و پرداخت کمک هزینه خدمات توانپزشکی شامل(کاردرمانی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی، بینایی سنجی و شنوایی سنجی، پرداخت کمک هزینه تعمیر و ساخت ارتز و پروتز) پرداخت کمک هزینه جهت مناسبسازی خودرو شخصی و منزل افراد دارای معلولیت از دیگرخدمات چرخه حمایتی بهزیستی برای افراد دارای معلولیت است.
سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان زنجان ادامه داد: پرداخت حق پرستاری و مددکاری برای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید به خانوادههایی که فرزند خود را در منزل نگهداری میکنند، پرداخت حقپرستاری به افراد ضایعه نخاعی، پرداخت کمک هزینه لوازم بهداشتی، پرداخت کمک هزینه موردی، از دیگر کارهای انجام گرفته بوده است.
وی یادآوری کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه افراد دارای معلولیت، پرداخت کمک هزینه ویژه بیماران pku "پی کی یو"، پرداخت بلاعوض سرمایه کار جهت ایجاد اشتغال و توانمندسازی افراد دارای معلولیت از محل اعتبارات صندوق کمیته توانبخشی، اعطای تسهیلات قرضالحسنه از محل صندوقهای خرد مالی جهت اشتغالزایی افراد دارای معلولیت، پرداخت کمک هزینه درمان، پرداخت کمک هزینه وسایل ضروری منزل، ارائه خدمات مددکاری و مشاوره به افراد دارای معلولیت در ۶ماهه اول سال جاری ارائه شده است.
آقامحمدی خاطرنشان کرد: برای مناسبسازی خودروی معلولان جسمی حرکتی برای خود راننده تا سقف پنج میلیون تومان اعتبار و همچنین برای مناسبسازی منازل با نظر مددکار نیز تا سقف ۱۰ میلیون تومان پییش بینی شده است.